
شیفتهای پرسنل درمانی به منظور ایجاد زمان فراغت طولانی، فشرده میشود. با این حال بیمار شدن، فرضی غیرقابل پیشبینی است. نکاتی ساده و قابل اجرا میتواند تعطیلاتی سالم و بی خطر برایتان به همراه داشته باشد.
داروهای خود را فراموش نکنید و برای مدتی که در منزل نیستید با خود ببرید. به یاد داشته باشید که دارو مانند غذا برای سالم ماندن نیاز به شرایط مطلوب دارد. دمای مناسب برای نگهداری روی جعبه دارو حک شده است. برخی داروها به نور حساس است و نباید هنگام سفر در معرض نور خورشید قرار بگیرد.
مدارک پزشکی شما بیشتر از خودتان حرف برای گفتن دارد؛ پس جایی را برای این مدارک در نظر بگیرید. دفترچه بیمه جزء مدارک شما بوده و جهت درمان از نظر اقتصادی به صرفه است. حتما دفترچه بیمه را با خود ببرید و فراموش نکنید که برگه سوم دفترچه بیمه که به عنوان برگه مخصوص بیمار در دفترچه باقیمانده، عموما رنگی به رخسار ندارد که بتوان داروها را از روی آن تشخیص داد، بنابراین همیشه فهرست داروهای مصرفی را به همراه داشته باشید.
برای بررسی دورهای یا درمان بیماری مزمن خود زمانی بعد از تعطیلات را انتخاب کنید. اگر از بیماری مزمنی رنج میبرید، قبل یا بعد از دوره تعطیلات نسبت به درمان بیماری یا عوارضش اقدام کنید.
در صورت تمایل به توقف در شهر یا مکانی، از وضع بیمارستان و بیماریهای رایج آن منطقه مطلع شوید. اگر بیماری خاصی در محل اقامت شما رایج است، از وضع واکسیناسیون و دیگر اقدامات پیشگیری کننده اطلاع کسب کنید.
بسیاری از مواد خوراکی و سوغات شهرها میتواند برای بیماری شما مضر بوده یا با داروهای شما تداخل داشته باشد. هر نوع خوردنی را امتحان نکنید، مگر اینکه از تداخل نداشتن آن با بیماری و داروهایتان مطمئن باشید.
جوشاندهها و گیاهان دارویی را بدون اجازه پزشکتان مصرف نکنید؛ این مواد ممکن است با داروهای شما تداخل داشته باشد.
آب موجود در مسیرهای بینراهی و پارکها همیشه بهداشتی و قابل خوردن نیست. به علائم هشدار دقت کنید. ممکن است آب به انواع انگلها آلوده باشد.
در صورت بروز اسهال تا مراجعه به پزشک، بهداشت شخصی را رعایت کنید. هرگز دارویی را برای کنترل اسهال، خودسرانه مصرف نکنید.
در صورت مواجهه با موارد اورژانسی، از اورژانس پیشبیمارستانی (115) کمک بگیرید. به یاد داشته باشید که اورژانس 115 آمبولانس تلفنی نیست، بلکه پرسنل آنها موظف به انجام اقدامات اولیه و ضروری تا رسیدن به مرکز درمانی هستند. اصرار به انتقال بیمار به مرکزی خاص (همچون بیمارستانهای خصوصی) در توان آنها نیست و برای انتقال بیمار بر اساس شرایط بیمار و دستورات موجود عمل میکنند.
قبل از شروع به حرکت، کمربند ایمنی خود را خوب ببندید و حتی امکان قفل کودک را فعال کنید. کمربند ایمنی از آسیب به ستون فقرات، ضربه به سر و صورت و حتی اندامهای تحتانی جلوگیری میکند.
توصیه میشود که افراد دارای عینک طبی یا آفتابی، کیسه هوایی خودرو را غیرفعال کنند. به یاد داشته باشید که کمربند ایمنی خود را قبل از فعالسازی کیسه هوا ببندید.
در صورت بروز حادثه، مصدومان را از محل خطر با رعایت نکات ایمنی دور کنید. هرگز خود را به خطر نیندازید. به یاد داشته باشید که در صورت وجود خطر، ممکن است شما هم به جمع آسیبدیدگان حادثه افزوده شوید.
در صورتی که مصدوم در محل خطرناکی نیست، انتقال بیمار را به کادر ورزیده اورژانس 115 واگذار کنید. کمک به پرسنل 115 با اجازه و درخواست آنها امکان پذیر بوده و بسیار مفید است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: