عسگری: یوسف کرمی و محمد باقری معتمد در یک قدمی اعزام به المپیک قرار دارند

مسابقه انتخابی برای گزینش المپیکی‌های تکواندو

«همه تجربه، دانش و تلاش خود را به کار گرفته‌ام که تیم ملی تکواندو در المپیک لندن انتظارات را برآورده کند، اما تکواندو ورزشی رکوردی نیست و هیچ قولی در این رابطه نمی‌دهم.»
کد خبر: ۴۶۲۹۱۱

این بخشی از صحبت‌های فریبرز عسگری، سرمربی تیم ملی تکواندوست؛ کسی که پس از جدایی پرحرف و حدیث رضا مهماندوست از این تیم، کار سخت و دشواری را عهده‌دار شد. تیمی که در 3 سال گذشته و با هدایت مهماندوست قله‌های افتخار را یکی پس از دیگری فتح کرده، حالا انتظاری جز درخشش در لندن 2012 از آن نمی‌رود. آیا قرارگرفتن در جایگاه مربی‌ای که به عنوان بهترین مربی سال دنیا انتخاب شده بود، یک ریسک بزرگ نبود؟ عسگری در پاسخ به «جام‌جم» گفت: شک نداشته باشید که هیچ‌کس زحمات و تلاش‌های مهماندوست را نادیده نمی‌گیرد و خود من در انتخاب بهترین مربی سال ورزش‌های رزمی به او رای دادم. اما می‌خواهم این سوال را با سوال پاسخ دهم، در شرایطی که سرمربی تیم ملی کنار رفته بود، اگر من یا امثال من این سمت را عهده‌دار نمی‌شدیم چه اتفاقی می‌افتاد؟ پاسخ روشن است. فدراسیون تکواندو ناگزیر باید سراغ مربی خارجی و احتمالا کره‌ای می‌رفت. آیا این شایسته جامعه پرافتخار تکواندوی ایران بود؟ ضمن این‌که متاسفانه در آن مقطع که هدایت تیم ملی را به عهده گرفتم مورد بی‌مهری برخی قرار گرفتم. من که فرد غریبه‌ای با این رشته نیستم 32 سال است به عنوان قهرمان تیم ملی و مربی رده‌های مختلف در این ورزش حضور دارم و همه جزئیات و زیر‌و‌بم‌های تکواندو را با پوست و خونم درک می‌کنم، بنابراین نمی‌توان گفت ریسک کرده‌ام چون با همه وجود و با استفاده از همه تجربیات و دانشم از زندگی و خانواده خود زده‌ام تا بتوانم تیم ملی را در المپیک به موفقیت برسانم.

پس از تغییر سرمربی تیم ملی تکواندو، شاهد شکل‌گیری کمیته فنی در فدراسیون شدیم، اتفاقی که گفته می‌شد به منظور محدود کردن دایره اختیارات سرمربی رخ داده است و با توجه به حجب و حیای سرمربی جدید، بیم آن می‌رود که تصمیم‌گیر اصلی تیم ملی دیگر سرمربی نباشد. عسگری این سوال را چنین پاسخ داد: این هم از آن جمله حواشی بود که برای ما درست کردند، نکته‌ای که بندرت به آن پرداخته شده، نحوه شکل‌گیری کمیته بود؛ چیزی که خود من آن را به فدراسیون پیشنهاد دادم و محقق شد. در این رابطه اصولا جای هیچ نگرانی وجود ندارد چراکه در فدراسیون تکواندو تقسیم کار مشخصی وجود دارد و امور هر بخش به یک فرد مشخص برمی‌گردد. در حوزه فنی تیم ملی هم من اختیار تام دارم و حرف اول و آخر را می‌زنم، ضمن این‌که در کنار این اختیار فنی تام، خودم را بی‌نیاز از مشاوره بزرگان و نخبگان تکواندو نمی‌دانم و سعی می‌کنم بهترین تصمیمات را بگیرم تا هم حق هیچ کس پایمال نشود و هم بهترین نتیجه عاید تیم ملی شود.

سرمربی تیم ملی با اشاره به حضور هادی ساعی به عنوان مدیر تیم‌های ملی گفت: حضور این تکواندوکار بزرگ، پرافتخار و باتجربه باعث قوت قلب ماست و شک نداشته باشید از تجربیات او به نحو احسن بهره می‌بریم چون هدف همه ما موفقیت تیم ملی است.

توفیق اجباری کرمی و معتمد

اما این روزها تمرینات تیم ملی در حالی پیگیری می‌شود که تیم قرار است در فروردین ماه در تورنمنت بین‌المللی هلند شرکت کند. نکته قابل ملاحظه در ترکیب تیم اعزامی این است که خبری از نام یوسف کرمی و محمد باقری معتمد 2 ملی‌پوشی که موفق به کسب سهمیه المپیک شده‌اند، نیست. سرمربی تیم ملی در این‌باره گفت: با توجه به این‌که این دو نفر چندی پیش دچار مصدومیت شدند بنا به توصیه پزشک از حضور آنها در این رقابت‌ها خودداری کردیم تا به طور کامل بهبود یابند. خوشبختانه مصدومیت آنها برطرف شده و این تصمیم جهت اطمینان خاطر بیشتر گرفته شد. این مصدومیت به نوعی توفیقی اجباری شامل حال این دو ملی‌پوش کرد، چراکه آنها مدت‌ها بود در کوران رقابت‌های مختلف قرار داشتند و به دلیل این مصدومیت چند وقتی را به استراحت پرداختند تا با تجدید قوای کامل در اردوهای تیم حضور یابند.

آیا این دو نفر به عنوان نفرات اعزامی به المپیک انتخاب شده‌اند. عسگری در این مورد تصریح کرد: هنوز حضور هیچ تکواندوکاری در تیم ملی برای شرکت در بازی‌های المپیک قطعی نشده و قصد داریم این مهم را خردادماه اعلام کنیم. البته این را هم اضافه کنم که یوسف کرمی و محمد باقری معتمد به دلیل کسب سهمیه المپیک یک قدم به لندن نزدیک شده‌اند و دیگر نفرات مدعی برای نیل به هدف خود باید بیشتر تلاش کنند و توانایی خود را بیش از پیش به کادر فنی نشان دهند.

احتمال برگزاری مسابقه انتخابی

وی از احتمال برگزاری رقابت‌های انتخابی خبر داد و گفت: چنانچه لازم باشد برای برگزیدن بهترین نفرات این دو وزن و اعزام آنها به المپیک رقابت‌های انتخابی برگزار می‌کنیم.

سرمربی تیم ملی تکواندو درباره برنامه‌های آماده‌سازی این تیم خاطرنشان کرد: ما سال آینده برگزاری 2 اردوی مشترک با فرانسه و کره جنوبی را در دستور کار داریم تا از این طریق در جهت افزایش آمادگی ملی‌پوشان حرکت کرده باشیم. چون این اردوها حالت مسابقه‌ای نیز خواهد داشت، بنابراین تکواندوکاران در کوران مسابقات خواهند بود و این هم یکی دیگر از محاسن این دو اردوست.

اما کره جنوبی، اصلی‌ترین حریف ماست. برپایی اردو در این کشور باعث نخواهد شد دست ما برای آنها رو شود. عسگری در این مورد گفت: گرچه همین حالا هم 2 تیم از هم شناخت کاملی دارند، اما ما در اوزان اول و چهارم در المپیک شرکت خواهیم کرد و آنها در وزن دوم و چهارم، پس این اردو به لحاظ فنی تهدیدی را متوجه ما نمی‌کند، اما در عین حال اگر کره‌ای‌ها در اوزان اول و چهارم در المپیک شرکت می‌کردند مطمئنا در آنجا اردوی تدارکاتی برپا نمی‌کردیم.

تلاش ما کسب بهترین نتیجه است

سطح انتظارها از تکواندو بالاست. این موضوع آزاردهنده است یا دلگرم‌کننده؟ عسگری در پاسخ به این سوال گفت: مطمئنا از این‌که می‌بینیم تکواندوی ایران به چنین سطحی رسیده که همه از آن جز قهرمانی نمی‌خواهند خیلی هم خوشحال می‌شویم، اما تنها چیزی که من به عنوان سرمربی تیم روی آن تمرکز کرده‌ام تکلیفی است که بر عهده دارم. این‌که با تمام وجود در جهت رسیدن به موفقیت مورد نظر گام برداریم.

وی با اشاره به تمهیداتی که به لحاظ روانی برای ملی‌پوشان اندیشیده شده است، افزود: برای این کار از کمیته ملی المپیک درخواست کرده‌ایم یک روان‌شناس در اختیار تیم ملی قرار دهد تا کنار آماده‌سازی فنی به لحاظ روحی ـ روانی ملی‌پوشان ما به اوج برسند و این لازمه یک کار علمی در تیم ملی است.

عسگری با بیان این‌که اردوی تیم ملی به بهترین شکل پیگیری خواهد شد، گفت: با توجه به اهمیت و حساسیت رویداد بزرگ المپیک و این‌که هر ورزشکاری رویای کسب مدال طلای این مسابقات را در سر دارد، ما بخشی از برنامه‌های آماده‌سازی را به تصویر‌سازی ذهنی و در واقع شبیه‌سازی حریفان برای رویداد المپیک اختصاص داده‌ایم تا نفرات ما به لحاظ ذهنی با آمادگی قبلی گام به لندن بگذارند.

سرمربی تیم ملی با تاکید بر این‌که تغذیه ملی‌پوشان نیز به شکل علمی پیگیری می‌شود، گفت: طبیعتا نگرانی هر مربی و ورزشکاری گرفتار شدن در معضل دوپینگ است. در این رابطه حواس ما جمع است که چنین مشکلی برایمان پیش نیاید. پزشک تیم بخوبی همه چیز را زیر نظر دارد و مشاوره‌های لازم را به ملی‌پوشان ارائه می‌دهد.

فکر می‌کنید بتوانید به انتظارات جامعه ورزش، جامه‌عمل بپوشانید؟ عسگری در این‌باره گفت: به طور طبیعی چون تکواندو یک ورزش رکوردی نیست نمی‌توان هیچ قولی مبنی بر کمیت و کیفیت مدال داد، اما همان‌طور که گفتم همه تلاش ما کسب بهترین نتیجه در المپیک است و نکته امیدوارکننده این‌که مسوولان ورزش پیگیر وضعیت تیم‌ملی تکواندو هستند و بارها اعلام کرده‌اند همه‌گونه حمایتی را از ما انجام داده و می‌دهند که قابل تقدیر است.

لیگ، پویا و حسرت‌آور است

سرمربی تیم ملی که در حاشیه روز پایانی رقابت‌های لیگ‌برتر تکواندو در خانه تکواندو با ما صحبت می‌کرد، اشاره‌ای هم به این رقابت‌ها داشت. او گفت: یکی از پایه‌های موفقیت تکواندوی ما همین لیگ است، جایی که قهرمانان ما محک خورده و نفرات جوان، توانایی خود را به رخ می‌کشند. این موضوع هم باعث خوشحالی شده و هم افسوس ما را به دنبال دارد. از این جهت خوشحالیم که لیگ ما یک لیگ پویاست و در خدمت پشتوانه‌سازی تیم ملی قرار دارد. البته و از یک جهت دیگر بسیاری از نفراتی که در لیگ می‌درخشند و به اردوهای تیم ملی راه پیدا می‌کنند بخت حضور در ترکیب نهایی تیم را از دست می‌دهند، چرا که ما در هر وزن تنها یک نفر را می‌توانیم به رقابت‌های آسیایی و جهانی اعزام کنیم و کسانی که پشت خط می‌مانند در واقع کسانی هستند که هر کشوری آرزوی داشتن آنها را دارد.

چگونه مانع کاهش انگیزه‌های پشتوانه‌های تیم ملی خواهید شد؟ عسگری در پاسخ به آخرین سوال ما گفت: متاسفانه به دلیل نگاه نتیجه‌گرایی چنین وضعیتی شکل گرفته است، اگر بتوان سطح توقعات و انتظارها را کاهش داد می‌توانیم در رقابت‌های مختلف به همه نفرات شایسته با خیال راحت میدان دهیم تا این پشتوانه‌ها هم هر روز بهتر و پرشتاب‌تر از دیروز خود را به ترکیب ثابت تیم ملی نزدیک کنند.

سرمربی تیم ملی تکواندو در یک نگاه

فریبرز عسگری که سابقه 5 سال کاپیتانی تیم ملی را در کارنامه خود دارد، دارای مدرک کارشناسی تربیت بدنی است و افتخارات زیادی از جمله موارد زیر در کارنامه او نقش بسته است:

برنز رقابت‌های جهانی در سال ‌های 1991 یوگسلاوی و 1995 فیلیپین

طلای رقابت‌های قهرمانی آسیا و اقیانوسیه در 1992 مالزی، نقره این رقابت‌ها در 1996 ملبورن و برنز 2000 هنگ کنگ

نقره جام جهانی 1997 مصر

طلای بازی‌های آسیایی هیروشیما در سال 1994

مدال نقره بازی‌های المپیک 92 بارسلونا (تکواندو در این المپیک آزمایشی محسوب می‌شد.)‌

مدال نقره رقابت‌های دانشجویان جهان در 1996 روسیه و همین‌طور 1996 سن‌پترزبورگ روسیه

مدال نقره مسابقات جام جهانی 1997 قاهره

عسگری همچنین در کارنامه مربیگری خود علاوه بر تیم‌های باشگاهی ایران، سابقه هدایت تیم ملی تکواندوی هند در سال‌های 2007 و 2008،سرمربیگری تیم ملی نوجوانان ایران در المپیک نوجوانان سنگاپور و کسب 2 مدال طلا و نقره در آن رقابت‌ها، سرمربی تیم ملی دانشجویان در مسابقات دانشجویان جهان و آسیا را در کارنامه دارد.

امید توفیقی / گروه ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها