به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران، محمد شریفیمقدم عصر روز یکشنبه در حاشیه نخستین جشنواره شکرگزاری برداشت محصول کشاورزی سالم در شهرستان دماوند به خبرنگاران گفت: وجود نخستین تشکل تولیدکنندگان محصول سالم کشور در دماوند در حرکتی خودجوش موجب این انتخاب شد.
وی با ارائه آماری از مصرف سموم شیمیایی در اراضی زراعی و مضرات آن خاطرنشان کرد: در حال حاضر سالانه 140 میلیون تن کود و 2.5 میلیون تن سم شیمیایی در اراضی کشاورزی جهان مصرف میشود.
* پاسخ معکوس در مصرف سموم شیمیایی
شریفیمقدم تصریح کرد: اما این کود و سم ورای سالهای نخست که مفید واقع شد، در حال حاضر موجبات افزایش هزینهها تا 200 برابر، افزایش مصرف تا 10 برابر و در مقابل افزایش خسارات به محصولات زراعی تا میزان دو برابر را فراهم آورده است.
مجری طرح ملی آی.پی.ام با اشاره به قوانین موجود در تولید محصولات سالم خاطرنشان کرد: قانون برنامه پنجم توسعه تولید 25 درصد از محصولات کشاورزی سالم تا پنج سال آینده را الزامی کرده است.
وی امینت و سلامت غذا را برنامهای در راستای نجات کشاورزی خواند و افزود: در حال حاضر راهکار نجات کشاورزی جهان اجرای برنامه امنیت و سلامت غذاست.
شریفیمقدم هر هکتار زمین کشاورزی را عرصه تولید غذای پنج نفر خواند.
مجری طرح ملی آی.پی.ام تصریح کرد: اما در حال حاضر این آمار در خوشبینانهترین حالت ارائه دهنده نسبت هر هکتار، دو نفر است.
* ابتلای سالانه 25 میلیون نفر به سرطان
مجری طرح ملی آی.پی.ام از ابتلای سالانه 20 تا 25 میلیون انسان به گونههای متعدد سرطان در جهان به دلیل مصرف باقیمانده سموم شیمیایی در محصولات زراعی خبر داد.
شریفیمقدم افزود: علاوه بر این، کشاورزان نیز بهرغم صرف هزینههای هنگفت با ضرر و زیان ناشی از مصرف سموم شیمایی در اراضی زراعی خود مواجه هستند.
* پویایی اقتصاد کشاورزی در گرو صادرات
مجری طرح ملی آی.پی.ام پویایی کشاورزی کشور را در گرو صادرات دانست و افزود: راهکار دستیابی به صنعت کشاورزی پویا رسیدن به بازارهای جهانی و صادرات سالانه 100 میلیون تن محصول زراعی است.
وی ادامه داد: اما بحث صادرات مستلزم اجرای قوانین مشخصی است که نمونه آن در نخستین جشنواره شکرگزاری برداشت محصول سالم شهرستان دماوند یعنی ارائه تولیدات ارگانیک مشاهده میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت