زندگی در فضای رسانه‌ای

طبق سرشماری سال 85، مشخص شده است که بخش مهمی از جمعیت ایران در فاصله سنی 15 تا 30 سال قرار دارند که این گروه سنی مخاطبان اصلی و به اصطلاح مخاطبان هدف رادیو جوان محسوب می‌شوند. بر این اساس رادیو جوان به صورت بالقوه نزدیک به 45 درصد جمعیت کشور، جمعیت هدف این شبکه است که برای یک شبکه اختصاصی، جمعیت در خور توجهی محسوب می‌شود و می‌تواند دلیل اختصاص یک شبکه رادیویی به این طیف از مخاطب باشد.
کد خبر: ۳۸۴۲۵۰

آمارهای مرکز تحقیقات و تجربه مستقیم دست‌اندکاران شبکه نشان می‌دهد بسیاری از افراد کمتر از 15 سال و بیشتر از 35 سال هم در زمره مخاطبان جدی شبکه رادیویی جوان است.

سهم بالای جمعیت 15 تا 35 ساله در کشور ما بیانگر آن است که ما صاحب جامعه‌ای جوان هستیم و جوان بودن جامعه به معنای در اختیار داشتن منابع سرشار انرژی انسانی، انرژی خلاقه، خستگی‌ناپذیر و تحول‌آفرین است و به همین دلیل از بسیاری جهات، فرصت طلایی محسوب می‌شود و برای آن که ما از فرصت جوانی سیستم اجتماعی خود به خوبی بهره‌برداری کنیم، برنامه‌ریزی و سازماندهی‌های دقیق در تمام شوون مرتبط با جوانی از آموزش گرفته تا اشتغال و کار و ورزش و هنرها ضروری است و یکی از عواملی که می‌تواند در این میان نقش کلیدی ایفا کند رسانه‌ها و از آن جمله رادیو است.

زیستن در جهان امروز، زیستن در فضای رسانه‌ای است و امروزه رسانه‌ها در زندگی اجتماعی انسان نقش مهمی پیدا کرده و او را در شبکه پیچیده‌ای از ارتباطات قرار داده‌اند که درک این فضا برای همه، بویژه جوانان ضروری است.

در این میان نقش رسانه‌های مختص جوانان به واسطه اهمیت مخاطبانشان حساس‌تر و چشمگیرتر است. با پژوهش‌های صورت گرفته و علی‌رغم اختلاف‌نظر و دیدگاه پژوهشگران با این قضاوت بالنسبه و فراگیر مواجه بوده‌ایم که شبکه جوان تا حد زیادی در وظایف رسانه‌ای خود موفق بوده است.

شبکه جوان در طول یک دهه و نیم فعالیت خود توانسته معرفی خوبی از استعداد‌ها و قابلیت‌های جوانان در کشور فراهم آورد و از این راه به تلاش‌ها در مجموعه ارکان اداره جامعه در مسیر بهره‌گیری مؤثر از ظرفیت‌های جوانان سمت و سوی مناسبی ببخشد. ارتباط با مخاطب برای کشف کارآمدی و نارکارآمدی‌ها، اصلاح امور و اتخاذ رویه‌های تکامل بخش ضروری است. مخاطب اصلی‌ترین عامل در تحقق و برآورده شدن هدف ماست، پس ضمن تماس مستمر با او باید در جریان بازخورد‌ها قرار بگیریم.

اگر رسانه نتواند بین اعمال و اقدامات روزمره و متعارف خود که تدریجا ماهیتی تاکتیکی و تکرار شونده پیدا می‌کند و پیکره علمی و پژوهشی جامعه (اساتید دانشگاه، نظریه‌پردازان، محققان ارتباطات و جامعه‌شناسی و فرهنگ) پیوندی ارگانیک برقرار کند به تدریج به مکانیسمی بی‌روح تبدیل می‌شود که اگرچه فعالیت و کارکرد دارد، اما قادر به تحلیل و شناخت توانمندی‌ها و نارسایی‌های خود و انتقال متدیک آن به نسل‌های بعدی و همتایان نخواهد بود.

محمدحسین صوفی

معاون صدای رسانه ملی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها