شهادت جمعی از فرماندهان سپاه و هموطنان در سیستان و بلوچستان در اقدامی تروریستی ، موجبات انزجار تمامی ملت ایران را به دنبال داشت.
کد خبر: ۲۸۸۴۷۶

حمیدرضا پشنگ، نماینده خاش و میرجاوه در این خصوص، امنیت پایدار در منطقه محروم سیستان و بلوچستان را در گرو ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها می‌داند و عقیده دارد: با استفاده از مردم بومی منطقه بخصوص قوم بلوچ، می‌توان گام بزرگی در ایجاد امنیت در منطقه برداشت.

این نماینده استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با «جام‌جم» ، نظراتش را درخصوص اقدام تروریستی اخیر در این منطقه مطرح کرده است.

سیستان و بلوچستان با چه مشکلی روبه‌روست که هر از گاهی در یک اقدام تروریستی، شاهد خدشه‌دار شدن امنیت و آسایش مردم منطقه هستیم؟

امنیت، خواست هر جامعه‌ای است و قطعا در شرایطی که استان‌های مرزی، هدف دشمنان نظام قرار گرفته‌اند، باید توجه ویژه‌ای به این مناطق صورت گیرد.

محرومیت از ویژگی‌های مناطقی چون سیستان و بلوچستان است و آمریکایی‌هایی که در منطقه مرزی مستقر هستند و سالانه میلیاردها دلار برای حضورشان در این شرایط هزینه می‌کنند، خواهان ایجاد ناامنی در جامعه و بویژه نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.نبود توسعه اقتصادی و زیرساخت‌ها بخصوص در استان‌های مرزی که محرومیت در آنها بیداد می‌کند، باعث شده کشورهایی چون آمریکا با صرف مبالغی و به کارگیری برخی نیروها، اقدامات تروریستی را به اشکال مختلف هدایت کنند.

محرومیت‌زدایی و اجرای طرح‌های مربوط به آن، توجه به زیرساخت‌های توسعه‌ای و اقتصادی با رویکرد جدید که البته اجرای آن از سوی سپاه در حال شکل‌گیری است و آغاز آن از سوی سردار شهید شوشتری نیز صورت گرفت، قطعا گام موثری برای امیدوار کردن مردم به زندگی و دریچه‌ای برای ارتباط مردم با مسوولان است.قوم بلوچ، قوم مظلومی است که اگر به آنها درخصوص مباحثی چون سلامت، آموزش و پرورش، آموزش عالی، مساله بیکاری و ایجاد اشتغال توجه شود، قطعا مسائل امنیتی آن نیز خواه‌ناخواه حل خواهد شد.

وقتی جوان بلوچ سیستانی ما به خاطر 100 هزار تومان اجیر افراد گروهک‌های تروریستی می‌شود و اسلحه به دوش می‌گیرد و تمام دلایل آن نبود اشتغال است، چه انتظاری می‌توان درخصوص امنیت داشت؟

داشتن شغل آبرومند در استان، آرزوی هر جوانی است، لذا این امر باید از اولویت‌های جدی نظام برای منطقه باشد، چون وقتی اشتغال بود؛ اطراف گروهک‌های تروریستی خالی می‌شود و جوانانی که به طور ناخواسته وارد این جمع شده‌اند، به دامن نظام و خانواده خود بازمی‌گردند.

آیا حل مشکل امنیتی استان تنها با ایجاد اشتغال حل خواهد شد؟

توسعه اقتصادی، رفع مشکلات ناشی از آن، انجام کارهای فرهنگی و توسعه مراکز آموزشی و دانشگاهی، قطعا هر گونه ترفند دشمنان را از بین خواهد برد.

برای این که شاهد این گونه اقدامات تروریستی در آینده نباشیم، کدام شرایط امنیتی را در استان ارجح می‌دانید؟

ما در استفاده و به‌کارگیری از قوم بلوچ در مباحث امنیتی بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم، به طوری که در نیروی انتظامی این منطقه، حتی 2 درصد از این طایفه به کار گرفته نشده است.

چنانچه شاهد قرار گرفتن 2 قوم و 2 مذهب شیعه و سنی در تمامی پست‌های مسوولیتی در این استان باشیم و از قوم بلوچ در نیروهای امنیتی نیز بهره گرفته شود، شرایط به گونه دیگری تغییر خواهد کرد. قوم بلوچ، افراد وطن‌پرستی هستند که آشنایی زیادی با منطقه و آداب و رسوم مردم دارند و حضور آنها در مباحث امنیتی از ضروریات این ناحیه است. البته بحث امنیتی استان یک بحث جامعه‌شناسی دقیق در همه جوانب را می‌طلبد. ناگفته نماند؛ تلاش زیادی هم در تمام دولت‌ها برای امن کردن این منطقه صورت گرفته است، ولی هنوز احساس نابرابری و بی‌اعتمادی در این استان وجود دارد که با کار فرهنگی می‌توان آن را از بین برد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها