در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا - م
چون ملک از سوی صاحب آن صلح شده است، وراث در هر صورت باید زمین یا قیمت آن را پرداخت کنند. البته این مساله در صورتی انجام خواهد شد که در دفترخانه اسناد رسمی، موضوع مذکور به امضای متصالح و مصالح رسیده باشد و اگر این موضوع به شکل شفاهی مطرح شده باشد، اعتباری ندارد.
مجازات خروج غیر قانونی کودک از کشور
یک سال قبل از همسرم جدا شدم و با توافق وی، در قبال بذل حقوق ناشی از زوجیت، حضانت دختر 6 سالهام را برای همیشه از او گرفتم. دادگاه برای ملاقات همسرم با فرزندش نیز روزهای پنجشنبه را تعیین کرد که این تاریخ با توافق ما انجام شد. در حال حاضر چند ماه است که با دخترم به کشور کانادا آمدهایم و در حال طی کردن مراحل دریافت اقامت هستیم. همسرم نیز از خروج من از کشور بتازگی باخبر شده است. آیا اگر بخواهم به کشور بازگردم برای خروج مجدد من و دخترم مشکلی پیش خواهد آمد؟ آیا همسرم میتواند از من شکایت کند و مرا تحت پیگرد قانونی قرار دهد؟ این شکایت چه نوع شکایتی است و در چه مرجعی قابل طرح است؟ آیا این شکایت امکان پیگیری از طریق پلیس بینالملل را هم دارد و میتواند در خارج از کشور برای من مزاحمتی ایجاد کند؟
مریم - ب ( کانادا)
حضانت دختر تا 7 سالگی به عهده مادر است، ولی طبق توافقهای به عمل آمده میان شما و همسرتان حضانت دخترتان به شما داده شده است و از این نظر برای همسر شما ادعایی متصور نیست و از این ناحیه همسر شما نمیتواند تهدیدی علیه شما مطرح کند.
مساله مهم در این میان ملاقات فرزند است که طبق رای دادگاه هفتهای یکبار برای همسر سابق شما ایجاد شده است و همسرتان میتواند بابت ملاقات فرزند از شما شاکی باشد. همسرتان احتمالا با مراجعه به اجرای احکام شعبه صادر کننده رای، نسبت به عدم ملاقات فرزندش اعتراض میکند و تقاضای جلوگیری از خروج مجدد دخترش را مطرح خواهد کرد.
اجرای احکام نیز ابتدا با ارسال احضاریه به نشانی شما از صحت ادعای همسرتان با خبر خواهد شد و در صورت درست بودن آن، با ارسال نامهای به اداره گذرنامه و استعلام از آخرین خروج و ورود همسرتان از کشور، حکم به جلوگیری از خروج مجدد کودک از کشور خواهند داد و با ورود دختر شما به کشور، گذرنامه او یا گذرنامه شما ضبط خواهد شد.
البته با توجه به توافق صورت گرفته میان شما و همسرتان در خصوص حضانت و گذشتن مرد از حق خود، همسرتان نمیتواند با اقدامات دیگر شما را به کشور بازگرداند و از طریق پلیس بینالملل اقدام کند. تنها یک احتمال وجود دارد و آن این است که همسر شما بتواند اثبات کند که فرزند شما در خارج از کشور، در شرایط بدی قرار دارد و این مساله نیز بندرت و بسختی مورد قبول قاضی واقع میشود؛ البته شما میتوانید بابت ملاقات یک روز در هفته، با استدلالهایی مانند: تحصیل، ازدواج و... در خارج از کشور، تمام این مدت را جمع کنید و مثلا به ازای هر ماه، در بازگشت از کشور، 4 روز فرزند خود را در اختیار پدرش قرار دهید.
خانه مشترک و مشکلات آن
2 سال قبل با خانمی ازدواج کردم و در سند عقدنامه، نیمیاز منزل مسکونیام را بابت تمامی حقوق ناشی از زوجیت به ایشان واگذار کردم. در عقدنامه هم شرط کردیم که منزل مسکونی همین منزل باشد. چند ماهی است همسرم بنای ناسازگاری گذاشته و با ترک خانه اعلام کرده که باید برای وی منزل مسکونی دیگری تهیه کنم. استدلال او نیز این است که نیمی از این خانه به او تعلق دارد. پرسش من این است آیا با توجه به شرط مندرج در عقدنامه که منزل مسکونی همین خانه تعیین شده، من باید برای ایشان خانه دیگری تهیه کنم؟
سیداحمد - گ (یزد)
از نظر قانون تهیه مسکن به عهده مرد است و هرکجا که او تشخیص بدهد، در حد شأن و منزلت اجتماعی زن، باید برای همسرش منزل تهیه کند؛ البته این مساله در شرایطی رخ میدهد که شرط دیگری در عقدنامه منعقد نشده باشد. با توجه به اینکه نیمی از خانه طی سند رسمی عقدنامه به همسر شما تعلق دارد، در صورتی که همسرتان تمایلی به زندگی در این منزل نداشته باشد و سهم خود را مطالبه کند میتواند دادخواست فروش بدهد.
در چنین حالتی دادگاه خانه را به مزایده میگذارد و آن را به بالاترین قیمت به خریدار که میتوانید خودتان هم باشید میفروشد و سهم زن را دریافت و به وی میپردازد. شما هم میتوانید در چنین حالتی اقدام به تهیه مسکن دیگری برای همسر خود و ارائه دادخواست تمکین کنید.
پرداخت هزینه بیمارستان همسر
2 سال است که با همسرم اختلاف داریم و ایشان با ترک منزل مسکونی به خانه پدر خود رفته است و بعد از اجرا گذاشتن مهریه، در حال حاضر، مهریه خود را به شکل اقساط دریافت میکند. بنده با ارسال اظهارنامه برای وی او را به زندگی مشترک دعوت کردم، اما این مساله تاثیری در تمایل همسرم برای حضور در خانه مشترک نداشته است. بنده شکایتی بابت تمکین هم از همسرم کردهام که هنوز به صدور حکم منجر نشده است. هفته گذشته همسرم با خودروی خود تصادف کرد و با انتقال وی به بیمارستان، تحت عمل جراحی قرار گرفت. چند روز قبل به من خبر دادند که باید برای پرداخت هزینه چند میلیون تومانی بیمارستان مراجعه کنم. بنده دارای دفترچه بیمه خدمات درمانی هستم و همسرم هنوز تحت پوشش بیمه من است. مراحل درمانی وی نیز در بیمارستانی خصوصی صورت گرفته است. آیا من به لحاظ قانونی اجباری به پرداخت این هزینه دارم؟ اگر این هزینه را نپردازم آیا از نظر قانونی این مساله قابلیت تعقیب دارد؟
شهنام - ص ( تهران)
با توجه به اینکه شما در دادگاه پرونده تمکین مطرح کردهاید و این پرونده هنوز منجر به صدور رایی مبنی بر محکومیت همسرتان به پرداخت نفقه نشده، به همسرتان نفقه تعلق میگیرد.
نفقه هم از نظر قانون شامل خوراک، پوشاک، مسکن و هزینه درمان است که همه اینها به عهده همسر است؛ اما اگر حکم پرونده تمکین در دادگاه بدوی به نفع شما صادر شده و این رای در دادگاه تجدید نظر تایید شده بود، دیگر نیازی به پرداخت نفقه و نیز هزینه بیمارستان از سوی شما نبود. شما میتوانید پس از صدور حکم تمکین علیه همسر خود دادخواست ضرر و زیان بدهید.
نکته دیگر اینکه در صورت عدم پرداخت این مبلغ نمیتوان شما را مجبور به پرداخت آن کرد یا اینکه از طریق دادگاه شما را تحت تعقیب قرار داد، اما وظیفه انسانی شما به عنوان همسر حکم میکند که این مبلغ را بپردازید تا شاید همین مساله باعث آشتی مجدد شما و همسرتان شود.
پرسشهای حقوقی خود را به نشانی اینترنتی روزنامه جامجم یا به شماره دورنگار این روزنامه ارسال کنید تا پاسخهای آنها در نخستین فرصت در ستون «وکالتخانه» درج شود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه