این نخستین باری نیست که یک رئیسجمهور به عنوان آغازگر نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از کتاب و اهمیت آن میگوید، اما آخرین نمایشگاه کتاب دولت نهم این حسن را داشت تا رئیسجمهور سخن از چیزی بگوید و چیزی بخواهد که سالها از سوی تمام اهل فرهنگ و آموزش و علم روی آن تاکید شده است.
کد خبر: ۲۵۱۱۹۸
سخن از مطالعه و کتابخوانی است و ضرورت نهادینه کردن آن از آغازین سالهای عمر هر کس که پای بر کره خاکی میگذارد و این که آنچه کتاب را برای خواندن، خواندنی میسازد جذابیت است و بس.
این امر از سوی رئیس جمهور هم روز گذشته مورد تاکید قرار گرفت: تنها کتابهایی میتوانند مردم را کتابخوان کنند که جذابیت داشته باشند و داستان براستی واجد این خصیصه است.
احمدینژاد دیروز از کتاب گفت و این که همه ما با داستان کتابخوان شدهایم و حاصل این سخن هم چیزی نبود جز درخواست حمایت از تولید آثاری که واجد این ویژگی مهم باشند و البته احمدینژاد به درستی روی چیزی انگشت گذاشت که درد و درمان فرهنگ و علم و هنر ماست؛ کتابخوانی باید از کودکی در جان افراد جا بیفتد وگرنه شیرینی کتاب پس از آن سخت به جان کسی مینشیند.
او گفت که باید از تولید کتابهایی حمایت شود که واجد ویژگی جذابیت داستانی برای کودکان و نوجوانان باشد و این یعنی تکلیف برای مسوولان تا از همین فردا برای تحقق آن بکوشند؛ کاری که سالها از آن غفلت شده است.
برهیچکس پوشیده نیست که آغاز جاده کتابخوانی از داستان میگذرد و تقریبا همه مردم با داستان، کتابخوان شدهاند، اما آیا حالا برای نسلی که دارد پا میگیرد و روی دوپا میایستد چنین فضایی فراهم است؟ در رد این امر نمیتوان سخنی گفت، چرا که فعالیتهایی صورت گرفته و میگیرد، اما با حرکت شتابان جهان امروز ما به سرعت عقب میمانیم و تلاشهای ما در حد امروز است و برای فردا هرگز کافی نیست.
به نظر میرسد جامه عمل پوشیدن به چیزی که رئیس دولت نهم هم بر آن انگشت گذاشت، کار ناممکنی نباشد، اما همت میخواهد و اراده، که ما هم داریم.