سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش مهر، این دستگاه که دارای قطر محفظه 7 متری است می تواند مدل فیزیکی را در داخل محفظه قرار داده و تحت شتاب مورد نظر قرار دهد. به این صورت در حین آزمایش امکان ثبت داده هایی که معرف رفتار مدل هستند فراهم می شود.
این دستگاه امکان دسترسی به مدل در حال چرخش از طریق اعمال کنترل های الکتریکی، تزریق مایعات و گاز و ارسال تصاویر و اطلاعات به خارج از محفظه را دارد.
این دستگاه می تواند به منظور بررسی سازه های نگهبان شامل دیوارهای انعطاف پذیر و دیوارهای خاک مسلح، سازه های مدفون در خاک و حفاری های زیر زمینی شامل مطالعه خطوط لوله، کالورت های مدفون، شفت ها و ترانشه ها، تونل ها و حفاری های عمیق، پی ها شامل مطالعه ظرفیت باربری پی های سطحی در خاک های چسبنده و غیر چسبنده، شمع ها تحت انواع بارگذاری های استاتیکی و دینامیکی و مطالعه و بررسی انواع سازه های ژئوتکنیکی و بررسی خاک، ژئوتکنیک زیست محیطی شامل مکانیزم انتقال آلودگی در مصالح ژئوتکنیکی و همچنین مدل کردن پدیده های زمان بر و پیش بینی رفتار در زمان های بعدی به کار رود.
ساخت این دستگاه که سالهای پیش به سفارش ایران در کشور فرانسه در حال ساخت بود از سال 84 به ایران منتقل و مراحل نهایی آن در داخل کشور طراحی شد.
این دستگاه در حال حاضر در آزمایشگاه خاک و پی دانشکده فنی دانشگاه تهران آماده خدمات رسانی به بخشهای پژوهشی کشور و اجرای پایان نامه های دوره های دکتری و کارشناسی ارشد است.
خصوصیات سانتریفیوژ ژئوتکنیکی ساخته شده
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران از راه اندازی آزمایشگاه سانتریفیوژ در دانشگاه تهران خبر داد و گفت: خدمات این آزمایشگاه علاوه بر دانشگاه به کلیه مراکز تحقیقاتی و بخشهای صنعتی ارائه خواهد شد.
دکتر عباس قلندرزاده ایجاد امکانات لازم برای تحقیقات پایه و کاربردی، اتقای سطح تحقیقات در مهندسی عمران و ارائه خدمات به بخشهای صنعتی را از اهداف این آزمایشگاه نام برد و گفت: سانتریفیوژی که در این دانشگاه راه اندازی شد به نام سانتریفیوژ ژئوتکنیکی است که کاربردهای آن در زمینه مهندسی عمرانی است. این دستگاه در پروژه هایی که مجهولات زیادی وجود دارد مانند ایجاد تونل زیر دریاها کاربردهای موثری دارد.
وی با تاکید بر اینکه این دستگاه امکان مدل سازی را به مهندسان می دهد، افزود: در جاهایی که سازه ها در داخل خاک قرار می گیرند و یا به نوعی از مصالح خاکی در آن استفاده می شود، می توان رفتار آنها را توسط این دستگاه مدل سازی کرد. ضمن اینکه این امکان فراهم می شود تا رفتار دقیق تری از سازهای مرتبط با خاک یا سازهای ژئوتکنیکی را در آزمایشگاه داشته باشیم و بر روی آنها مطالعه کنیم تا محاسبات دقیق تری به عمل آید.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اجرای کارهای تحقیقاتی را از مهمترین کارکردهای سانتریفیوژ ژئوتکنیکی دانست و ادامه داد: این دستگاه قادر است تا 100G شتاب را اعمال کند. سیستم کنترل این دستگاه پس از بررسی های دقیق حفاظتی اولیه و همچنین تنظیمات مورد نیاز، فعالیت خود را با اعلام آژیر مخصوص شروع کرده و شتاب را از صفر به 2G اولیه می رساند.
وی اضافه کرد: ذخیره سازی اطلاعات طبق برنامه زمان بندی ارائه شده توسط کاربر، نمایش و چاپ اطلاعات و ارسال فرامین دستی برای قسمتهای مختلف چون درها، پمپ روغن و تست قسمتهای مختلف از دیگر قابلیتهای این دستگاه است.
قلندرزاده سرویس دادن به دانشجویان تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه تهران، ارائه خدمات تحقیقاتی و فنی و تخصصی به بخش صنعت و ارائه خدمات تحقیقاتی به سایر دانشگاهها و مراکز پژوهشی را از محورهای این آزمایشگاه ذکر کرد و اظهار داشت: این اولین دستگاهی است که در این سایز در کشور طراحی و ساخته شده است و اولین کار تحقیقاتی که با استفاده از این دستگاه اجرا می شود پروژه پایان نامه یکی از دانشجویان دانشگاه خواهد بود.
به گفته این محقق این دستگاه در ابتدا به یکی از شرکتهای فرانسوی سفارش داده شد که به دلیل عدم همکاری، این پروژه به داخل کشور منتقل و با همکاری محققان و اساتید تکمیل و راه اندازی شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد