در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
کین کانگ، از سخنگوهای وزارت امور خارجه چین روز گذشته با رد ادعاهای رسانهها و دولت آمریکا در مورد تلاش چین برای سرقت دانش فنی نظامی و فضایی از آمریکا از این ادعاها به عنوان تلاشی برای زیرسوال بردن پیشرفتهای چین در حوزه فناوریهای نوین یاد کرد.
ادعای تازه آمریکاییها در مورد جاسوسی فنی تکنولوژیک چینیها از آنجا اهمیت دارد که به نظر میرسد رقابت این دو کشور با عبور چین از مرز رقابت اقتصادی به عرصه جدیدی در حوزه رقابت در حوزه فناوری رسیده است.
براساس ادعای دادگاهی که کوان را مجرم شناخته است او در چند مرحله اقدام به ارائه نقشههای مربوط به پیشرانههای هیدروژنی راکتهای فضایی که دارای کاربردی دوگانه بوده و امکان استفاده از آنها در صنایع نظامی نیز وجود دارد به رابطهای چینی کرده است. علاوه بر آن او متهم به انتقال دانش فنی سامانههای انتقال سوخت مایع به موشکهای فضایی است.
چین درحال ساخت یک پایگاه فضایی جدید در جزیره هانیان در جنوب این کشور است. این پایگاه قرار است به مرکز اصلی انتقال سفینههای حامل اجزای اولین ایستگاه فضایی چین به فضا و اعزام نخستین سفینه سرنشیندار این کشور به ماه تبدیل شود. این پروژهها توسط ارتش چین هدایت میشود و به ظاهر نقشهها و اطلاعاتی هم که کوان به چینیها منتقل کرده دراختیار ارتش خلق چین قرار گرفته است.
تلاش چینیها برای دستیابی به فناوریهای جدید و دانش فنی کشورهای غربی موضوع تازهای نیست. لیکن با توجه به ثبات اقتصادی چین در سالهای اخیر جلوگیری از به ثمر رسیدن این تلاشها برای ایالاتمتحده و سایر کشورهای غربی اهمیتی دوچندان یافته است.
دولت ایالاتمتحده با هدف جلوگیری از انتقال دانش فنی نظامی این کشور به چین صادرات هرگونه سلاح به مقصد چین را منع کرده و مشتریان سلاحهای آمریکایی هم محق به فروش اقلام خریداری شده به کشوری ثالت و به ویژه چین نیستند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه