رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی:

«مدرسه دارالعلم»، الگویی برای شبکه‌سازی نخبگان حوزه و دانشگاه است

رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: مدرسه تابستانی دارالعلم یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که به شکل‌گیری و تقویت شبکه نخبگانی حوزه علمیه در مشهد و آستان قدس کمک می‌کند.
رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: مدرسه تابستانی دارالعلم یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که به شکل‌گیری و تقویت شبکه نخبگانی حوزه علمیه در مشهد و آستان قدس کمک می‌کند.
کد خبر: ۱۵۱۰۵۸۱
به گزارش جام جم آنلاین، عبدالحمید طالبی امروز چهارشنبه ۲۵ تیر، در نشست خبری سومین دوره مدرسه تابستانی دارالعلم که در محل دانشگاه رضوی برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری سومین دوره مدرسه تابستانی دارالعلم به همت مرکز خراسان بزرگ و با همکاری نهاد‌های مرتبط در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و با الهام از پیام ایشان شکل گرفته است؛ پیامی که در آن معظم‌له به پنج شاخصه برای یک «حوزه علمیه سرآمد» از جمله نوآوری، بالندگی، روزآمدی، پاسخ‌گویی به مسائل نوپدید و تهذیب اشاره کرده‌اند.
 
وی ادامه داد: خدا را شاکریم که با عنایات خاصه حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع)، این پنج ویژگی در حوزه علمیه مشهد و همچنین در مدرسه تابستانی دارالعلم در حد وسع و توان محقق شده است.
 
رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی بیان کرد: نخست مقام معظم رهبری بر ضرورت تشکیل مراکز علمی با تخصص‌های معین تأکید دارند؛ در همین راستا ما فعالیت خود را با سه مدرسه تخصصی آغاز کردیم و امسال بنا بود این عدد به ۶ مدرسه افزایش یابد. هرچند به علت شرایط خاص ناشی از جنگ تحمیلی، مدرسه ششم که مربوط به حوزه بین‌الملل بود برگزار نشد، اما همچنان پنج مدرسه با تخصص‌های دقیق، متناسب با نیاز‌های روز جامعه و شبهات جاری در نظام اسلامی فعال هستند.
 
طالبی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب در دومین شاخصه به ایجاد مراکز تربیت نیروی مهذّب و کارآمد برای هدایت دینی و اخلاقی جامعه تأکید می‌کنند، اضافه کرد: شرکت‌کنندگان در این دوره با حضور در جوار بارگاه نورانی حضرت رضا (ع) و بهره‌مندی از فضای معنوی، فرصت مناسبی برای تهذیب نفس می‌یابند. افزون بر این اساتید برجسته‌ای از حوزه علمیه مشهد، قم و تهران که علاوه بر تخصص علمی، واجد مراتب بالای اخلاقی هستند نیز در این دوره حضور دارند.
 
وی در ادامه گفت: در سومین مورد رهبر معظم انقلاب حوزه علمیه را در خط مقدم جبهه تقابل با تهدید‌های فرهنگی و اعتقادی دشمن می‌دانند. در این دوره نیز علاوه بر کلاس‌های رسمی، نشست‌ها، هیئت‌های اندیشه‌ورزی و گفتگو‌های فکری برگزار می‌شود که به بررسی مسائل مستحدثه، نیاز‌های فکری روز و شبهات رایج می‌پردازند تا طلاب با این موضوعات آشنایی کافی پیدا کنند.
 
رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی اظهار کرد: در چهارمین شاخصه معظم‌له حوزه را مرکز تولید و تبیین اندیشه اسلامی در باب نظامات اجتماعی معرفی می‌فرمایند. به‌طور خاص مدرسه فقه و اصول در این دوره به مباحث نظامات اجتماعی می‌پردازد. به عنوان نمونه در سال گذشته حضرت آیت‌الله عاملی لاریجانی در سخنرانی خود به مسائل مربوط به مجمع تشخیص مصلحت نظام پرداختند که از مصادیق همین شاخص است.
 
طالبی افزود: پنجم و شاید مهم‌ترین شاخص، حوزه به‌عنوان قله نوآوری تمدنی و آینده‌نگری در چارچوب پیام جهانی اسلام است. خوشبختانه این ویژگی نیز در قالب این دوره مشهود است. این حرکت بزرگ علمی، افقی روشن برای حوزه علمیه مشهد با پیشینه‌ای کهن و پربار ترسیم کرده و نقطه پیوندی بین دو حوزه بزرگ مشهد و قم فراهم آورده است.
 
وی اظهار کرد: اگر امسال حوزه علمیه نجف نیز در این دوره شرکت می‌کرد و مدرسه بین‌الملل شکل می‌گرفت، ضلع سوم یک قطب علمی عظیم در جهان اسلام تکمیل می‌شد. البته امیدواریم این مهم چه در ادامه سال و چه در سال‌های آتی محقق شود.
 
رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی با تاکید بر اینکه ما در سازمان علمی و فرهنگی، حرکتی را در جهت شبکه‌سازی علمی میان فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی آغاز کرده‌ایم، اظهار کرد: با همکاری وزارت علوم کانون‌های علمی متعددی در سراسر کشور فعال شده‌اند. در این مسیر خادمان علمی، طلاب و دانشجویان و همچنین نخبگان حوزه و دانشگاه، ما را در حل نظام‌مند مسائل آستان قدس رضوی یاری می‌کنند.
 
طالبی تصریح کرد: مدرسه تابستانی دارالعلم یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که به شکل‌گیری و تقویت شبکه نخبگانی حوزه علمیه در مشهد و آستان قدس کمک می‌کند. امیدواریم با تداوم این مسیر بتوانیم آموزه‌های ارزشمند قرآن کریم و معارف اهل‌بیت (ع) به ویژه سیره نورانی امام رضا (ع) را در سطح ملی و بین‌المللی ترویج دهیم.
 
وی ادامه داد: امید است این حرکت علمی در سال‌های آینده با حضور مداوم مخاطبان استمرار یابد و حلقه اتصال طلاب شرکت‌کننده با حوزه علمیه مشهد حفظ شود تا از این طریق ظرفیت نخبگانی به خوبی به کار گرفته شود و در تحقق مأموریت‌های علمی کشور و حتی عرصه بین‌المللی نقشی جدی ایفا کند. حضور حوزه نجف در این فرآیند نیز می‌تواند گامی مهم در جهت توسعه آثار بین‌المللی این حرکت علمی باشد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها