به گزارش جامجمآنلاین از فارس، ایرج رستمزهی اظهار کرد: با شروع فصل هامین، نخلستانهای سراوان وارد دورهای میشوند که خرماها به تدریج رنگ گرفته و آماده برداشت میشوند، هامین در گویش محلی سراوان به دورهای گفته میشود که نخلها به اوج ثمر میرسند، اما برداشت اصلی خرما هنوز آغاز نشده است.
وی ادامه داد: در همین ایام، نخلداران سراوانی کار آرایش یا مچبند کشی خوشههای خرما را انجام میدهند که یکی از سنتهای قدیمی منطقه است.
به گفته رستمزهی، در این دوره خرماها ابتدا به رنگهای زرد، قرمز و نارنجی درمیآیند و سپس با آغاز تب رنگی، دانههای پوسیده به طور طبیعی ریزش کرده و زمینه برداشت فراهم میشود.
مدیر جهاد کشاورزی سراوان افزود: این شهرستان با ۳۸۰۰ هکتار نخلستان بارور و تولید سالانه ۲۴ هزار تن خرما، از قطبهای اصلی تولید ارقام مرغوب مضافتی و ربی در کشور به شمار میرود.
رستمزهی همکاری نخلداران با کارشناسان کشاورزی و ترویج روشهای علمی را عامل ارتقای کیفیت خرمای سراوان دانست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
«جامجم» در گفتوگو با کارشناسان به بیماری گوارشی شایع شده در کشور پرداخته است