میثم محمدی، نویسنده و کارگردان فیلم کوتاه «هاوار»:

«هاوار» روایتی انسانی از عوارض نادیده‌ گرفته‌ شده‌ جنگ است

مدیرپایگاه ملی تاق بستان؛

درخت رحمت ۶۰۴ ساله شد

مدیرپایگاه ملی تاق بستان از ورود درخت کهنسال معروف به «رحمت» یا «شیرین و فرهاد» به ششصد و چهارمین سال حیاتش خبر داد.
کد خبر: ۱۵۱۰۰۱۸

جام جم آنلاین؛ محمدمهدی فیض آقایی ، از درخت رحمت یا شیرین و فرهاد به عنوان کهنسال‌ترین درخت واقع در محوطه تاریخی تاق بستان نام برد و اظهار کرد: براساس اسناد، عکس‌ها و روایت‌های تاریخی که به دست ما رسیده، این درخت حدود ۶۰۰ سال قدمت دارد. 

وی افزود: چهار سال پیش جشنی را برای ورود این درخت کهنسال به ششصدمین سال زندگی‌اش برگزار کردیم و بر این اساس حالا نیز وارد ششصد و چهارمین سال زندگیش شده‌ است‌.  

مدیرپایگاه ملی تاق بستان با بیان اینکه درخت رحمت معروف‌ترین و محبوب‌ترین درخت بین مردم کرمانشاه است، تصریح کرد: عده‌ای از مردم کرمانشاه این درخت را شیرین و فرهاد می‌نامند و معتقدند این درخت به عنوان یادگاری از طرف شیرین کاشته می‌شود. 

وی اضافه کرد: با این وجود اکثر مردم کرمانشاه به این درخت، درخت رحمت می‌گویند که در خصوص این نامگذاری هم دو روایت وجود دارد. یکی اینکه در ادبیات عامه مردم این شهر درخت چنار نماد رحمت و باروری است، چرا که اکثر مواقع در طول سال سبز است و حتی در فصل پاییز که برگ‌های آن می‌ریزد، تنه‌اش سبز باقی می‌ماند، لذا مردم کرمانشاه به همین دلیل درخت رحمت را نمادی از باروری و رحمت برای خود می‌دانند. 

*فیض آقایی خاطرنشان کرد: در روایتی دیگر گفته می‌شود که در قدیم الایام فردی به نام رحمت در حفره بزرگی که در داخل تنه این درخت وجود دارد، یک کفاشی یا قهوه خانه کوچک برای خود به راه انداخته و از این طریق امرار معیشت می‌کرده، به همین دلیل مردم به این درخت، درخت رحمت می‌گویند. 

وی با بیان اینکه درخت رحمت سال ۱۳۸۹ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد، افزود: این درخت تنها اثر طبیعی ثبت ملی شده در داخل محوطه تاق بستان است. 

مدیرپایگاه ملی تاق بستان با اشاره به حفره بزرگی که در داخل تنه این درخت وجود دارد، اظهار کرد: در سال‌های گذشته یک مرحله مرمت روی این درخت انجام شده و ما در ماه‌های گذشته از کارشناسان ثبت آثار طبیعی کشور درخواست کردیم تا به کرمانشاه سفر کنند و نظرات کارشناسی خود را برای مرمت این درخت به ما اعلام کنند. 

وی ادامه داد: برای حفاظت از این درخت کهنسال هر ساله طرح‌های حفاظتی همچون پایدارسازی بافت داخل درخت، هرس بخش‌های اضافی، کوددهی مداوم، حذف عناصر اضافی پایین درخت و… را اجرایی می‌کنیم. 

فیض آقایی با بیان اینکه علاوه بر درخت رحمت تعداد زیادی درخت کهنسال و قطور دیگر در داخل محوطه تاق بستان وجود دارد، گفت: عمده درختان مربوط به دهه ۴۰ است که توسط شهردار وقت در داخل محوطه تاق بستان کاشته شده‌ و با توجه به خاک مناسب و شرایط آب و هوایی خوبی که تاق بستان دارد، به درختانی بزرگ و قطور تبدیل شده‌اند. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها