تغذیه قبل و بعد از گرمازدگی

درخصوص موضوع گرمازدگی و تغذیه، دو حالت وجود دارد؛ اولین حالت این که چه بخوریم تا گرمازده نشویم و حالت دوم؛ چه بخوریم که گرمازدگی را درمان کنیم؟ در پاسخ به این پرسش که برای پیشگیری از گرمازدگی چه بخوریم؟
کد خبر: ۱۵۰۹۸۰۳
نویسنده مریم عمادی | مشاور تغذیه و رژیم‌درمانی
 
باید گفت بعضی از آدم‌ها عادت دارند که صبر کنند تا تشنه شوند و بعد آب بخورند. این افراد به قول معروف خیلی اهل نوشیدن آب نیستند، درحالی که شرایط شغلی‌شان طوری است که در معرض آفتاب هستند اما باز هم آب کافی نمی‌نوشند. این درحالی است که فارغ از تشنه بودن یا نبودن، باید به بدن آب کافی برسد. بنابراین لازم است در روزهای گرم سال، همیشه یک بطری آب همراه‌مان داشته باشیم و در فواصل زمانی منظم، آب بنوشیم تا آب بدن‌مان که در اثر گرما از دست می‌رود،‌ تامین شود.   توجه به برنامه غذایی مناسب فصل گرما هم یکی دیگر از موارد ضروری برای پیشگیری از گرمازدگی است. این برنامه غذایی باید ممنوعیت مصرف غذاهای ‌پرادویه، چرب و‌... باشد و در عین‌حال مصرف غذاهای آبکی مانند آش، سوپ، آبدوغ خیار و‌... به تامین آب بدن کمک می‌کند؛ ضرورتی که اگر رعایت شود، احتمال گرمازدگی در فرد را کم می‌کند. مصرف میوه به‌خصوص میوه‌های فصل که اکثرا آبدار هستند مانند خربزه، هندوانه، طالبی و‌... هم از‌جمله توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از وقوع گرمازدگی است.  برای درمان گرمازدگی چه بخوریم؟ در پاسخ باید گفت‌،‌ اگر به‌هر دلیلی گرما‌زده شدیم، فارغ از انجام اقدامات اساسی برای رفع گرمازدگی، لازم است به تغذیه‌مان بعد از این حالت هم توجه کنیم. یکی از اساسی‌ترین مراعات‌ها برای تغذیه فرد گرمازده این است که از نوشیدن آب یخ و تگری پرهیز شود؛ در واقع صرفا ‌آب نسبتا خنک می‌تواند گزینه بهتری برای نوشیدن باشد تا آب تگری که فشار ناگهانی به فرد وارد خواهد کرد. از طرف دیگر، مصرف نعناع، کاهو و پیاز به‌دلیل خاصیت خنک‌کنندگی و کمک به هضم غذا، برای بعد از گرمازدگی مفید است. در نهایت خوب است به یاد داشته باشیم که آب نارگیل، نوشیدنی‌های ورزشی و مایعاتی که حاوی سدیم و پتاسیم هستند، به تعادل الکترولیت‌های بدن کمک کرده و از ضعف و سرگیجه ناشی از گرمازدگی جلوگیری می‌کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها