سد تنگ سرخ؛

روایت اهالی یک روستا از گلایه تا استمداد

اهالی روستای تنگ سرخ در استان کهگیلویه و بویراحمد با ابراز نگرانی عمیق از وضعیت نامشخص پروژه سد تنگ سرخ و تأثیرات آن بر زندگی‌شان، خواستار رسیدگی فوری مسئولان استانی شدند.
اهالی روستای تنگ سرخ در استان کهگیلویه و بویراحمد با ابراز نگرانی عمیق از وضعیت نامشخص پروژه سد تنگ سرخ و تأثیرات آن بر زندگی‌شان، خواستار رسیدگی فوری مسئولان استانی شدند.
کد خبر: ۱۵۰۹۶۲۷

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از تسنیم، اهالی روستای تنگ سرخ در استان کهگیلویه و بویراحمد با ابراز نگرانی عمیق از وضعیت نامشخص پروژه سد تنگ سرخ و تأثیرات آن بر زندگی‌شان، خواستار رسیدگی فوری مسئولان استانی شده‌اند و آن‌ها در حالی که خود را نه مخالف سد، بلکه معترض به روند اجرایی آن می‌دانند از بلاتکلیفی و مشکلات معیشتی ناشی از این پروژه سخن می‌گویند. 

روستای تنگ‌سرخ که در ۳۵کیلومتری جنوب یاسوج و در دل جنگل‌های زاگرس واقع شده، منطقه‌ای سرسبز و گردشگری است، این روستا و مناطق اطراف آن که بیش از ۱۳آبادی و ۳۵۰۰ نفر جمعیت را در خود جای داده با ساخت سد تنگ سرخ در نزدیکی رودخانه بشار با چالش‌های جدی روبرو شده است.

از زیر آب رفتن خانه‌ها تا بی‌توجهی مسئولان

شاپور کوهی از شورای روستای تنگ سرخ، با اشاره به پیگیری‌های مکرر از مسئولان، بیان کرد: ما مشکلات فراوانی در خصوص سد تنگ سرخ داریم و مسئولان باید تکلیف سد و مردم روستا را روشن کنند.

وی افزود که مردم از بلاتکلیفی خسته شده‌اند و با توجه به اینکه خانه‌ها و مزارع آن‌ها زیر آب خواهد رفت، این پرسش مطرح است که آن‌ها کجا باید ساکن شوند و همچنین به مشکلات مالی مردم برای جابجایی و اسکان در شهر اشاره کرد.

مهرداد کوهی یکی دیگر از اهالی روستا ضمن قدردانی از تلاش رسانه‌ها از بی‌توجهی مسئولان به مطالبات مردم ابراز گلایه کرد و گفت: ما از تلاش و فریاد خسته شدیم و با این بی‌توجهی هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده است. ما مجبوریم ساخت سد را متوقف کنیم.

علیرضا اسماعیلی، رئیس شورای تنگ سرخ نیز نسبت به قیمت‌گذاری زمین‌ها و باغات معترض بود و افزود: هیچ حریم و بستری برای روستای تنگ سرخ مشخص نشده و قیمت‌گذاری‌ها بسیار پایین است و با این وضعیت ما موافق توقف سد هستیم.

قربانعلی حسن پور برادر شهید، بر لزوم احقاق حقوق مردم تأکید کرد و گفت: مردم روستا فقط حق خود را می‌خواهند و با ساخت سد، ما همه چیزمان را از دست می‌دهیم.

وی به نبود امکانات اولیه مانند آسفالت، آب آشامیدنی و مشکلات معابر اشاره کرد.

سجاد عزیزی، دهیار روستا نیز خواستار پیگیری قانونی و حق مردم شد. عبدالکریم آرامش، یکی از کشاورزان نیز از نبود جلسه در خصوص تعیین حریم آب سد و مشخص نبودن مالکیت آب بین استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و فارس انتقاد کرد.

وی به وضعیت نامناسب سد و گرد و خاکی که آن را فرا گرفته اشاره کرد و از خستگی و ناراحتی مردم از این وضعیت ابراز داشت.

اهالی روستا در پایان خواستار تعیین تکلیف فوری وضعیت سد و مردم و حل مشکلات روستا شدند و تا مشخص شدن این مسائل، خواستار توقف ساخت سد  شدند. 

 ارزیابی ناچیز ارزش واقعی زمین‌ها، استفاده ابزاری از عنوان "طرح ملی" و نگرانی از انتقال آب به استان‌های همجوار، به ابعاد تراژیک و حساسیت این موضوع می‌افزاید. همچنین، وجود صورتجلسه‌ای رسمی با تعهدات مشخص که تاکنون اجرا نشده، بر بی‌اعتباری قول‌های داده شده و نقض قانون صحه می‌گذارد.

مردم روستای تنگ سرخ با وجود نجابت و ولایت‌مداری، از این وضعیت به عنوان فرصتی برای سوءاستفاده و بی‌توجهی به حقوقشان گله‌مند هستند و مسئولان را به اقدام فوری و مؤثر فرا می‌خوانند.

خواسته‌های کلیدی اهالی تنگ سرخ

توقف فوری پروژه سد تا زمان تعیین تکلیف مالکیت و حقوق مردم، ابطال اعلام غیرقانونی اراضی مبنی بر ملی بودن اراضی کشاورزی، کارشناسی مجدد و منصفانه املاک با نرخ عرفی منطقه و تعیین سکونت‌گاه جایگزین و جبران کامل خدمات از دست رفته از جمله خواسته‌های ساکنان تنگ سرخ است. 

همچنین شفاف‌سازی در خصوص تونل‌های انحرافی و احتمال انتقال آب به خارج از استان و پاسخگویی در خصوص زیرساخت‌های نابود شده و حقوق پایمال شده مردم از دیگر مطالبات اهالی است. 

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها