مدیرکل پزشکی قانونی اردبیل:

قضات مجرب در کمیسیون‌های سقط جنین به کار گرفته شوند

دکتر نگار خوشنویس، مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل خواستار بهره‌گیری از توان قضات مجرب در کمیسیون‌های سقط با هدف افزایش دقت و صحت در تصمیم‌گیری‌ها شد.
دکتر نگار خوشنویس، مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل خواستار بهره‌گیری از توان قضات مجرب در کمیسیون‌های سقط با هدف افزایش دقت و صحت در تصمیم‌گیری‌ها شد.
کد خبر: ۱۵۰۴۵۸۸

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از پزشکی قانونی اردبیل، دکتر نگار خوشنویس روز شنبه در نشست با رئیس کل دادگستری استان به مناسبت گرامیداشت روز ملی جمعیت اظهار کرد: وجود قضات با تجربه در کمیسیون‌های سقط می‌تواند به افزایش دقت و صحت در تصمیم‌گیری‌ها منجر شود.

او ادامه داد: این همکاری می‌تواند به کاهش تنش‌های اجتماعی و حقوقی ناشی از سقط‌های غیرقانونی و حفظ سلامت روانی و جسمی مادران کمک کند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل با اشاره به نقش سازنده دادگستری و پزشکی قانونی در زمینه صدور گواهی سقط جنین قانونی افزود: کمیسیون‌های سقط به منظور بررسی و تصمیم‌گیری در مورد درخواست‌های سقط جنین بر اساس شرایط قانونی و با رعایت ضوابط و سن جنین و همچنین نوع بیماری مطرح شده برای جنین و مادر تشکیل می‌شود.

مدیرکل پزشکی قانونی اردبیل: قضات مجرب در کمیسیون‌های سقط جنین به کار گرفته شوند.

دکتر خوشنویس گفت: قضات دادگستری در این زمینه نقش بسیار حیاتی دارند که با حضور در جلسات کمیسیون در کنار متخصصان مرتبط با موضوع سقط، به بررسی دقیق پرونده‌ها و نظارت بر روند تصمیم‌گیری در این کمیسیون‌ها، می‌توانند اطمینان حاصل کنند که تمامی جوانب حقوقی و شرعی و پزشکی در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: همکاری نزدیک قضات با کارشناسان پزشکی قانونی در این کمیسیون‌ها می‌تواند به تصمیم‌گیری‌های عادلانه و مبتنی بر علم و اخلاق حرفه‌ای کمک کند.

حجت‌الاسلام حسین کثیرلو، رئیس کل دادگستری استان اردبیل هم در این نشست با تاکید بر اهمیت این موضوع، پیشنهاد داد که جلسات مشترکی بین قضات و کارشناسان پزشکی قانونی برگزار شود تا به تبادل نظر و افزایش آگاهی و در نهایت به تسریع در صدور مجوز کمک کند.

وی افزود: این جلسات می‌تواند به قضات کمک کند تا با آخرین تحولات علمی و قانونی در مورد سقط‌های قانونی آشنا شده و تصمیم‌گیری‌های بهتری در این حوزه انجام دهند.

وی تصریح کرد: همکاری قضات دادگستری در کمیسیون‌های سقط‌های قانونی نه تنها به حفظ حقوق مادر و جنین کمک می‌کند بلکه می‌تواند به تقویت اعتماد عمومی به نظام قضایی و پزشکی کشور منجر شود، این همکاری به عنوان یک گام مثبت در راستای حمایت از خانواده‌ها و ارتقای سلامت جامعه تلقی می‌شود و می‌تواند تاثیرات مثبتی در کاهش مشکلات اجتماعی مرتبط با سقط‌های غیرقانونی داشته باشد.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، یکی از مشکلات موجود در سقط جنین، مربوط به سقط‌های زیرزمینی است که افراد با عوارض شدید پس از آن به بیمارستان مراجعه می‌کنند و یکی از موارد فوتی مادران باردار در استان مربوط به سقط جنایی است.

طی سال ۱۴۰۲ در استان اردبیل بیش از یک هزار و ۷۰۰ مورد سقط جنین اتفاق افتاده که ۱۱.۴ درصد بارداری‌ها را شامل می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها