باید برای چالش ترکیب جمعیتی در استان یزد برنامه ریزی کرد

یزد- اسماعیل دهستانی گفت: امروز موضوع سرمایه‌های اجتماعی از بحث آمار و اطلاعات گذشته و باید تلاش کنیم تا چالش ترکیب جمعیتی در استان را تحلیل و برای آن راه حلی پیدا کنیم.
کد خبر: ۱۵۰۴۱۳۶
نویسنده کاظم صادقپور

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، معاون سیاسی و امنیتی استاندار یزد در نشست با خبرنگاران که با موضوع جوانی جمعیت در سالن کوثر استانداری یزد برگزار شد، اظهار داشت: رسانه‌های استان در زمینه پیگیری مسائل پای کار هستند و همواره با مدیران بخش‌های مختلف تعامل دارند و اگر مدیری از این ظرفیت استفاده نکند از بی‌تدبیری خودشان است.

اسماعیل دهستانی با اشاره به نقش موثر رسانه ها در همه حوزه ها، از رونمایی رسانه سدا (سیاست، دانایی امنیت) در استان خبر داد و بر همراهی و هم افزایی در حوزه رسانه تاکید کرد.

وی با تاکید بر سیستم بانکداری و تحصیلات بانکی به مردم به خصوص در حوزه جوانی جمعیت افزود: وظیفه همه ما رضایتمندی مردم است ودر تلاشیم در نشست با اعضای شورای هماهنگی بانک‌ها، وضعیت کنونی بهتر شود  و مردم دیگر در این حوزه دغدغه ای نداشته باشند.

دهستانی گفت: امروز موضوع سرمایه‌های اجتماعی از بحث آمار و اطلاعات گذشته و باید تلاش کنیم تا چالش ترکیب جمعیتی در استان را تحلیل و برای آن راه حلی پیدا کنیم.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار یزد ادامه داد: جمعیت جوان، سرمایه‌ای است که هر کشور برای دستیابی به توسعه پایدار و پیشرفت در تمامی زمینه‌ها نیاز دارد و لذا تلاش‌های ما باید معطوف به ایجاد بستری مناسب برای شکوفایی این ظرفیت باشد و نگاه  ما ، نگاه کارشناسی و مسئولیت پذیری باشد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یزد نیز در این نشست با بیان اینکه ۳۵ دستگاه عضو قرارگاه جوانی جمعیت هستند و شعار امسال هفته جوانی جمعیت «وفاق ملی برای ایران جوان» نامگذاری شده است، گفت: نیاز به اجماع و مشارکت نخبگان، مدیران و رسانه‌ها در کنار هم، برای تحقق اهداف قانون جوانی جمعیت به شدت احساس می‌شود.

فاطمه دانش یزدی با قدردانی از اقداماتی که تاکنون در زمینه اجرای قانون جوانی جمعیت صورت گرفته است، یادآور شد: در حوزه جمعیت ما با ۲ مقوله پنجره جمعیتی و تله جمعیتی مواجه هستیم و برای مدیریت مسائل این حوزه همه بخش های مرتبط باید تعامل داشته باشند .

مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری یزد مهمترین موضوع در حوزه جمعیت را فرهنگ‌سازی خواند و گفت: قطعاً اصلاح فرهنگ‌سازی عمیق برای کنترل جمعیت طی ۳۰ سال گذشته، امروز زمان‌بر و دشوار خواهد بود.

علی صالحی این موضوع را تنها مختص ایران ندانست و با اشاره به سیاستی مشابه در کشور چین، اظهار داشت: امروز با تکثر رسانه‌ها و چند صدایی در این حوزه مواجهیم و مهمترین مشکل در این حوزه نیز دولتی نشان دادن سیاست جمعیتی کشور است.

صالحی گفت: براساس پیش‌بینی‌ها جمعیت کشورمان در سال ۱۴۲۸ به اوج خود یعنی حدود ۹۵ میلیون نفر می‌رسد و براساس نرخ رشد کنونی، جمعیت روند منفی پیدا خواهد کرد و علاوه بر اقدامات پیشگیرانه در این حوزه، باید خود را برای مشکلات ناشی از سالمندی جمعیت کشورمان آماده کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز با بیان اینکه برای جوانی جمعیت ۲ نکته اساسی وجود دارد که یکی خانواده و و دیگری رسانه است، گفت: موفقیت برنامه‌های اجرا شده در استان تاکنون در مناطق روستایی بین ۷۰ تا ۸۰ درصد و در مناطق شهری حدود ۵۰ درصد بوده است.

دکترمحمدهادی فرحزادی  با تشریح نقش رسانه‌های گروهی برای کمک نهادینه سازی فرهنگ جوانی جمعیت، افزود: رسانه‌ها در زمینه اصلاح نگرش‌ها و مقابله با باورهای غلط نقش موثری دارند و با معرفی الگوهای الهام بخش در این زمینه می‌توانند به شهروندان کمک کنند.

وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی مشاوره پیش از ازدواج دارد و پیش از بارداری را در ۷۳ مرکز جامع سلامت به شهروندان استان ارائه می‌دهد و غربالگری در زمینه خطرسنجی بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها را تقریبا به صورت رایگان انجام می‌دهد .

همچنین مدیرکل ثبت احوال استان یزد با تاکید بر اینکه قدم اول ما باید حفظ جمعیت باشد تا افزایش جمعیت، گفت: هم اکنون یک و نیم درصد جمعیت کشور در یزد سکونت دارند و رتبه ۲۴ کشور را با یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر داریم و پیک جمعیتی استان در گروه سنی ۴۵ تا ۴۹ ساله قرار دارد.

مهدی مصدق اظهار داشت: پیک جمعیتی اگر به سن ۷۰ سال برسد دیگر نمی‌تواند تولید ثروت کند و برای سال ۱۴۱۰ هرم جمعیتی ما در حال تبدیل به ستون جمعیتی است که این مسئله بار تکفل جامعه را افزایش داده و گروه‌های سنی پایین تر با افزایش جمعیت سالمند؛ نمی‌توانند بار تکفل آنان را به دوش بکشند و هم اکنون ۳۰ هزار و ۵۰۰ زن در گروه سنی۳۰ تا ۳۵ سال داریم که ازدواج نکرده‌اند.

مدیرکل راه شهرسازی استان یزد نیز در این نشست گفت: تخصیص اراضی برای متقاضیان در قالب جشن ها انجام شده است.

احسان خواجه رضایی با اشاره به آمار ثبت نامی ها در حوزه مسکن، افزود:  در حال حاضر در استان یزد 19هزارو 948متقاضی ثبت نام کرده اند و  زمین 12هزارو469 متقاضی  نیز تحویل نهایی شده است، همچنین 9هزارو 200 متقاضی تخصیص قطعه شده و مابقی متقاضیان هم در روزهای آینده مشخص می شوند .

وی مشمولان تخصیص زمین قانون جوانی جمعیت را شامل خانواده‌های دارای چهار فرزند زیر ۲۰ سال و خانواده‌هایی که فرزند سوم آنها بعد از ۲۴ آبان ۱۴۰۰ متولد شده‌اند، ‌ذکر کرد و گفت: زمین تخصیص یافته به گروه اول به صورت کاملاً رایگان تخصیص می‌یابد ولی در گروه دوم، پول آماده‌سازی در اقساط ۱۰ ساله از متقاضیان اخذ می‌شود.

مدیر کل بهزیستی استان هم در این نشست گفت: جوانی جمعیت با زاد و ولد اتفاق می‌افتد و مهمترین عامل در این رابطه مشکلات اقتصادی است و کتمان این عامل بی‌فایده است.

نادر هومنیان عامل دیگر را فرهنگی خواند و افزود: البته عامل اجتماعی نیز یکی از عوامل دخیل در زاد و ولد است.

وی طلاق با شیوع ۲۵ درصدی از مجموع ازدواج‌ها و نیز اعتیاد و خودکشی را از جمله عوامل اجتماعی خواند که متولی آنها بهزیستی است.

هومنیان با اشاره به رشد هر سه این عوامل، بر لزوم برنامه‌ریزی مدون و منسجم برای اثربخشی اقدامات تأکید کرد و گفت: بی‌توجهی به علم و دانشگاه‌ها در این رابطه عامل بی‌اثر بودن اقدامات تاکنون بوده است.

وی گفت: بهزیستی استان اقدام به راه‌اندازی مرکز تحقیقات آسیب‌های اجتماعی کرده و طرح‌های متعدد پژوهشی را هم‌اکنون در دستور کار دارد.

مدیر کل بهزیستی استان در پایان تأکید کرد: ریل‌گذاری مسیر بهزیستی باید بر مدار علمی باشد والا همچنان بر دور باطل عمل خواهیم کرد.

مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد گفت: سه مقوله افزایش ازدواج و کاهش سن ازدواج، کاهش طلاق و افزایش سن در جامعه از عوامل مهم در موضوع افزایش جمعیت است.

سید احمد هاشمی نیز مسائل اقتصادی را جز عوامل مهم در موضوع ازدواج ذکر کرد و گفت:  به رغم افزایش درخواست تسهیلات ازدواج، رتبه استان به لحاظ افراد در انتظار دریافت تسهیلات در ماه‌ اخیر بشدت افزایش یافته که لازم است در این باره از سوی مسئولان استان رسیدگی شود.

هاشمی به عوامل فرهنگی و اجتماعی مرتبط با موضوع ازدواج و طلاق نیز اشاره و اظهار کرد: برنامه‌های هفته جوانی جمعیت در اداره ورزش و جوانان شامل برگزاری جشنواره تولیدات هنری نسل امید، تجلیل از فعالیت حوزه جمعیت، کمپین رسانه‌ای با شعار «یک فرزند بیشتر برای ایران جوان»، برگزاری نشست با گروه‌های اثرگذار و نشست‌های تخصصی در این رابطه بوده است.

مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد همچنین به برنامه‌های هفته ازدواج در استان نیز اشاره کرد و گفت: برنامه زنده شبانه در این هفته با حضور کارشناسان در موضوعات مختلف، برگزاری جشن ملی ازدواج با حضور معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری و ۱۵۰ زوج برتر از سراسر کشور، برگزاری جشن وصال و اجرای طرح «عقدی نو» جهت برگزاری مراسم عقد رایگان برای جوانان، از جمله برنامه‌های هفته ازدواج در استان خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
رأی معنادار لبنانی‌ها

در گفت‌و‌گوی اختصاصی روزنامه «جام‌جم» با دو تن از اعضای بلندپایه جنبش امل و حزب‌الله لبنان بررسی شد

رأی معنادار لبنانی‌ها

در رستوران انتخاب شدم

علی‌امین حسنی، بازیگر نقش بهروز در سریال پایتخت در گفت‌وگو با «جام‌جم» از خاطرات حضورش در این سریال می‌گوید

در رستوران انتخاب شدم

نیازمندی ها