رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خبر داد؛

بوشهر قطب تشخیص و درمان سرطان کشور

در گفتگو با مدیر مرکز فراهم آوری اعضای پیوند دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، وضعیت برداشت و اهدا عضو بررسی شد

لبخند دوباره به زندگی

700بیمار پیوندی در استان داریم که از ایثار خانواده های مهربان اهدا کننده عضو بهره برده و به زندگی بازگشتند این در حالی است که حدود ۶۰۰ بیمار دیالیزی در استان داریم.  نظام سلامت برای هر بیمار دیالیزی سالانه نزدیک به ۳۰۰ میلیون تومان هزینه میکند که اگر این عدد را در آمار  کشور ی افراد دیالیزی ببینیم متوجه ارزش و اهمیت اهدای عضو از مرگ مغزی خواهید شد.
700بیمار پیوندی در استان داریم که از ایثار خانواده های مهربان اهدا کننده عضو بهره برده و به زندگی بازگشتند این در حالی است که حدود ۶۰۰ بیمار دیالیزی در استان داریم.  نظام سلامت برای هر بیمار دیالیزی سالانه نزدیک به ۳۰۰ میلیون تومان هزینه میکند که اگر این عدد را در آمار  کشور ی افراد دیالیزی ببینیم متوجه ارزش و اهمیت اهدای عضو از مرگ مغزی خواهید شد.
کد خبر: ۱۵۰۴۰۵۴

 

محمدرضا برازجانی –خبرنگار

مدیر مرکز فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان این که از زمان آغاز این طرح در استان بوشهر از سال1383 تاکنون ۱۳۳ مورد اهدا عضو به دنبال اعلام قطعی مرگ مغزی بیماران در استان بوشهر به ثبت رسیده است می گوید:در سال گذشته ۱۱مورد برداشت عضو از بیماران قطعی مرگ مغزی انجام شده است این در حالی است که در سال 1402، 12مورد برداشت عضو صورت گرفته است. کوچکترین سن اهدا کننده کودک 5ساله ای بود که به دنبال مرگ مغزی او در بیمارستان شهدا انجام شد و مسن ترین آنها اهدا کننده 68ساله بود.

«علیرضا باقری» می افزاید: 700بیمار پیوندی در استان داریم که از ایثار خانواده های مهربان اهدا کننده عضو بهره برده و به زندگی بازگشتند این در حالی است که حدود ۶۰۰ بیمار دیالیزی در استان داریم.  نظام سلامت برای هر بیمار دیالیزی سالانه نزدیک به ۳۰۰ میلیون تومان هزینه میکند که اگر این عدد را در آمار  کشور ی افراد دیالیزی ببینیم متوجه ارزش و اهمیت اهدای عضو از مرگ مغزی خواهید شد.

وی با اشاره به فرآیند عملیات اهدا عضو ادامه می دهد: شناسایی افرادی که می توانند در لیست اهدا کننده عضو باشند به این صورت است که بیمارانی که در مراکز درمانی با ضریب هوشیاری ۵ و پایین تر از ۵ توسط همکاران بخشICU بیمارستان های استان به این واحد معرفی می شوند و این بیماران به تحت نظر قرار گرفته  و مراقبت می شوند. کسب رضایت از خانواده افراد دچار مرگ مغزی برای آغاز عملیات برداشت عضو سخت ترین و شاید پیچیده ترین کار بخش تیم فراهم آوری اعضاء پیوندی است زیرا باید خبر ناگوار مرگ مغزی و درگذشت عزیزشان را بدهیم و تقاضای برداشت اعضای بدن را هم در پی آن مطرح نماییم.

 

 

سال جدید در یکماه با ایثار ماندگار خانواده های مهربان اهدا کننده ۱۲کلیه و ۶ کبد جهت پیوند به بیماران نیازمند به عضو به بیمارستان ابوعلی سینا شیراز ارسال شد . در سال جدید از ۶ مورد مرگ مغزی همه خانواده های آنها رضایت به اهدای عضو دادند.

 

 

باقری می گوید:چهار پزشک متخصص جراح مغز و اعصاب، داخلی مغز  اعصاب، بیهوشی و داخلی باید مرگ مغزی فرد اهدا کننده عضو را تایید نمایند سپس نماینده پزشکی قانونی تایید نهایی را می دهد و سرانجام هماهنگی لازم برای عملیات برداشت اعضای بدن صورت می گیرد که منجر به برداشت اعضای سالم فرد جهت پیوند می شود.

مدیر مرکز فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان این که بیش از 70هزار نفر به صورت داوطلبانه درخواست دریافت کارت اهدا  عضو در استان بوشهر کرده‌اند می گوید: استان بوشهر از جمله استان هایی است که حوادث منجر به مرگ مغزی در آن وجود دارد بنابراین تحقق فرهنگ اهدا عضو می تواند نجات بخش انسان هایی باشد که به دلیل نیاز پیوند در صف انتظار طولانی قرار دارند و ممکن است به دلیل عضو مناسب پیوندی یافت نکنند برای همیشه چراغ زندگی آنها خاموش شود. برای مثال سال گذشته ۱۹ مورد مرگ مغزی در استان بود که ۱۴مورد آنها با رضایت خانواده برای اهدای عضو همراه بود و 4مورد با مخالفت خانواده هایشان به نتیجه نرسید و ۱ مورد هم مناسب برداشت و پیوند عضو تشخیص داده نشد.

این مسئول در پاسخ به این سوال که چرا اعضای برداشت شده و اهدایی به مراکز در استان فارس ارسال می شود می گوید: ارگان های برداشتی از بیماران دچار مرگ مغزی به این دلیل به مراکز درمانی در استان فارس جهت پیوند ارسال می شود که در استان بوشهر به دلیل ضعف زیرساختی و نبود نیروی انسانی مجرب مورد نیاز قادر به انجام عمل سنگین پیوند نیستیم. ضمن این که بعد از عمل باید مراقبت های ویژه حین و بعد از پیوند انجام شود که در فعلا در استان بوشهر این امکان فراهم نیست.

«علیرضا باقری» اضافه می کند: برای ترویج فرهنگ اهدا عضو سال گذشته همایش بزرگی با همکاری فرمانداری دشتستان، شهرداری برازجان و شبکه بهداشت و درمان شهرستان با حضور 40خانواده اهداکننده عضو برگزار شد و افزون بر این حضور در برنامه های مناسبتی شبکه استانی بوشهر اعم از دیداری و شنیداری و تبیین نقش و جایگاه اهدا عضو در نجات جان انسان ها بر پرپایه مبانی فقهی و حاکمیتی در کنار راه اندازی غرفه های عضویت در شبکه اهدا عضو به خصوص در ماههای محرم و صفر از اهم برنامه ها و اقدامات این واحد بود که اجرا شد و همچنان برای ترغیب آحاد جامعه در این امر خداپسندانه و نوع دوستانه ادامه پیدا خواهد کرد.

همچنین نصب پیام های مناسبتی در روی پایه های تبلیغاتی جاده ای استان و محورهای اصلی با همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان بوشهر به مدت 3ماه انجام شد.

وی با اظهار امیداوری مبنی بر این که قانون حمایتی از خانواده اهداکنندگان عضو در مجلس به تصویب برسد تا خانواده هایی که به هردلیل نان آور خانواده را از دست می دهند و راضی به اعضای بدن آنها می شوند در سایه حمایت دولت بتوانند مشکلات معیشتی و اقتصادی را حل کنند خاطر نشان می کند: درخواست می کنیم تا این افراد به عنوان افراد ایثار گرد تحت پوشش حمایتی دولت و دستگاههای حمایتی قرار گیرند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
رأی معنادار لبنانی‌ها

در گفت‌و‌گوی اختصاصی روزنامه «جام‌جم» با دو تن از اعضای بلندپایه جنبش امل و حزب‌الله لبنان بررسی شد

رأی معنادار لبنانی‌ها

در رستوران انتخاب شدم

علی‌امین حسنی، بازیگر نقش بهروز در سریال پایتخت در گفت‌وگو با «جام‌جم» از خاطرات حضورش در این سریال می‌گوید

در رستوران انتخاب شدم

نیازمندی ها