به گزارش جام جم آنلاین، «بدر بن حمد بوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان صبح امروز (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت) در مجمع گفتگوی تهران گفت: از دعوت شما برای حضور در این گفتوگوی مهم، صمیمانه تشکر میکنم و بهویژه از جناب آقای دکتر سید عباس عراقچی، وزیر محترم امور خارجه، به دلیل دعوت از من برای مشارکت در این نشست قدردانی مینمایم.
وی ادامه داد: سلطنت عمان اهمیت ویژهای برای روابط ممتاز خود با جمهوری اسلامی ایران قائل است. مایلم از این فرصت استفاده کرده و مراتب قدردانی خود را از صداقت، دقت و انعطافی که جناب آقای دکتر عراقچی به گفتوگوهای منطقهای و بینالمللی میافزاید، ابراز کنم.
وزیر امور خارجه عمان در ادامه با اشاره به وجود مشکلات عدیده در منطقه غرب آسیا خاطرنشان کرد: واضح است که ما در این منطقه با مجموعهای از مسائل مواجه هستیم که نیاز مبرمی به گفتوگو دارند. امروز میخواهم از فرصت این نشست استفاده کرده و تنها به یکی از این مسائل، یعنی موضوع فلسطین، بپردازم. خشونت و نسلکشی که همچنان مردم فلسطین با آن مواجهاند، یک تراژدی جهانی و واقعی است؛ تراژدیای که نباید رخ میداد و اگر فرصتهای گفتوگو مغتنم شمرده میشد، میتوانست از وقوع آن جلوگیری شود.
وی با گریزی به سیر تحولات تاریخی طی شده در مساله فلسطین ادامه داد: آنچه بهویژه پس از ترور اسحاق رابین، نخستوزیر اسرائیل، در سال ۱۹۹۵ رخ داد، این بود که فلسطینیان شریکی قابلاعتماد برای گفتوگو نداشتند. به جای آن، شاهد بودیم که دولتهای متوالی در تلآویو از ورود به گفتوگویی عینی و جدی درباره مسئله فلسطین سر باز زدند. اسرائیلیها همچنان به نقض قوانین بینالمللی در این زمینه ادامه میدهند و جامعه جهانی نیز در اعمال هرگونه تأثیرگذاری برای آغاز گفتوگو و رفع ظلم از فلسطین ناکام مانده است.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی در دو دهه گذشته این بوده که بسیاری از افرادی که میتوانستند گفتوگو را ترویج یا تسهیل کنند، با پیشداوری و تعیین شروط غیرممکن، تصمیم گرفتند که چه کسی میتواند در گفتوگو حضور داشته باشد و چه کسی باید حذف شود. با این حال، آنچه در چند ماه اخیر به من امید و خوشبینی میدهد، نشانههایی از شکلگیری رویکردی جدید در واشنگتن است. به نظر من، بر اساس مشاهداتم از برخی تحولات اخیر، ایالات متحده شاید در حال توسعه رویکردی واقعبینانهتر و انعطافپذیرتر در مورد اینکه چه کسی میتواند بهعنوان شریکی مناسب برای گفتوگو مورد اعتماد باشد، قرار دارد.
بوسعیدی گفت: در این راستا، اظهارات یکی از مقامات ارشد جنبش حماس در مصاحبهای که دیروز انجام شد، به من احساس خوشبینی بیشتری میدهد. او تأیید کرد که تماسهایی بین دولت آمریکا و حماس برقرار شده و این مقام ابراز اطمینان کرد که رئیسجمهور ترامپ توانایی و اراده لازم برای دستیابی به صلح را دارد. این خود نشاندهنده آن است که حتی در این لحظه که شاهد ویرانیهای وحشتناک هستیم، تمایل جدیدی برای انجام گفتوگویی که همگی میدانیم ضروری است، پدیدار شده؛ هرچند تلآویو همچنان با تشدید اقدامات نظامی در جبهههای متعدد از آن اجتناب میکند.
وی افزود: گفتوگو آسان نیست و به همین دلیل درک میکنم چرا برخی از آن دوری میکنند. غزه درس تلخ و وحشتناکی است از آنچه رخ میدهد وقتی مردم شجاعت گفتوگو با یکدیگر را ندارند. در اینجا مایلم تأکید کنم که سلطنت عمان با جدیت به پیمودن مسیر دشوار گفتوگو متعهد است؛ گفتوگویی که حتی کسانی را که ممکن است با آنها اختلافات عمیقی داشته باشیم، مستثنی نمیکند.
وزیر امور خارجه عمان در پایان گفت: امیدوارم این کنفرانس امروز در تهران به جلب حمایت افراد بیشتری برای آرمان گفتوگو کمک کند و عزم کسانی را که میدانند تنها از طریق گفتوگو میتوان اختلافات و مسائلی را که ملتها و کشورها را از هم جدا میکند، حل کرد، تقویت کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
بهمناسبت نوزدهمین سالگرد تاسیس رادیو گفتوگو با مهدی شهابتالی، مدیر این شبکه گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی خبرنگار روزنامه «جامجم» در بیروت با حسن عزالدین، عضو بلندپایه حزبالله و نماینده پارلمان لبنان مطرح شد