منطقه سالهاست با پدیده تروریسم درگیر بوده و تروریستها در افغانستان، عراق، سوریه، یمن و بسیاری از کشورهای دیگر، خسارات سنگینی بهبار آورده و همچنان به ایجاد خسارت برای ملتهای منطقه ادامه میدهند. ملتهای منطقه باید تروریستهای واقعی را شناسایی کنند.
با نگاهی به دو دهه گذشته، پس از حادثه ۱۱سپتامبر و فرو ریختن برجهای دوقلو در آمریکا، دولت بوش پسر با جدیت بحث مبارزه با تروریسم را مطرح و اینگونه القا کرد که کانون اصلی تروریستها کشورهای اسلامی هستند و القاعده نقش اساسی در این اتفاق داشته و آمریکا باید به جنگ تروریسم برود.
درواقع پس از فروپاشی نظام دوقطبی و پایان دوره بلوک شرق با محوریت شوروی سابق، آمریکا تلاش خود را بر تشکیل یک نظام تکقطبی سلسلهمراتبی متمرکز کرد؛ نظامی که در آن ایالات متحده قصد داشت برای یکدوره صدساله، نقش رهبری جهان را ایفا کند تحت عنوان «نظم نوین جهانی». آمریکاییها برای دستیابی به این هدف، علاوه بر تلاش برای حذف رقبا و سلطه انحصاری بر غرب آسیا، مبارزه با تروریسم را بهانهای برای حضور نظامی گسترده، مستمر و طولانیمدت در کشورهای منطقه از جمله عراق و سوریه و مبارزه با جمهوری اسلامی قرار دادند تا بتوانند بر کل منطقه مسلط شوند.
آمریکاییها برای لشکرکشی به منطقه بهانهای میخواستند، که حادثه ۱۱سپتامبر رخ داد. بعدها اسناد و مدارک بسیاری منتشر شد که نشان میداد خود آمریکاییها پشت صحنه این حادثه بودند. این واقعه بهگونهای طراحی شده بود که افکار عمومی آمریکا، اروپا و سایر کشورهای غربی را برای لشکرکشی آمریکا به غرب آسیا و اقدام علیه مجموعههایی که ضروری میدانستند همراه کند.
نکته بسیار مهم در این مقطع این است که بوش پسر با صراحت اعلام کرد جهان به دو بلوک تقسیم شده: بلوک تروریسم و ائتلاف ضدتروریسم. به عبارت دیگر، نظام دوقطبی جهان پس از جنگ سرد جای خود را به نظامی دوقطبی با محور تروریستها و ائتلاف بینالمللی مبارزه با تروریسم داده بود. آمریکا خود را محور ائتلاف مبارزه با تروریسم معرفی کرد و تمامی کسانی که در مقابل رویکردهای آمریکا قرار داشتند، بهعنوان تروریست تعریف شدند.
بوش پسر با صراحت اعلام کرد که هرکس در ائتلاف مبارزه با تروریسم وارد نشود، در نقطه مقابل و در مجموعه تروریستها قرار میگیرد اما در همان مقطع، رهبر انقلاب اسلامی موضعی روشن اتخاذ کردند و فرمودند که جمهوری اسلامی نه با آمریکاست و نه با تروریستها بلکه سرکرده اصلی تروریستها خود آمریکاست؛ بدین معنی که رهبری در همان مقطع تاریخی آمریکاییها را سرکرده تروریستها معرفی کردند.
در همان مقطع، از یکسو بوش پسر ایران را بهعنوان محور شرارت معرفی و به حمایت از تروریستها متهم کرد و از سوی دیگر مدعی تشکیل ائتلافی علیه تروریستها شد و با لشکرکشی، افغانستان و عراق را اشغال کرد. در ادامه بحرانهایی در سوریه شکل گرفت و گروههای تروریستی چون داعش پدید آمدند. در این سالها آمریکاییها به بهانه مبارزه با تروریسم، جنایات فراوانی را در منطقه مرتکب شدند.
آنچه حائز اهمیت است خسارتهای ناشی از تروریستها برای ملتها و ضرورت مبارزه با تروریسم برای ملتهای منطقه مسألهای آشکار بهشمار میرود اما مسأله اصلی، عوامفریبی دولتهای آمریکاست که از یکطرف وانمود میکنند در حال مبارزه با تروریستها هستند درحالیکه اسناد و مدارک متعددی وجود دارد که نشان میدهد در عراق و سوریه، حامی اصلی تروریستها_ از جمله گروهک تروریستی داعش که بیشترین جنایتها و وحشیانهترین رفتارها را داشته_ خود آمریکاییها بودهاند. جالب آنکه ترامپ در دوره اول کارزار انتخاباتیاش به حمایت آمریکا از تروریستها و داعش اشاره کرد و هیلاری کلینتون نیز در کتاب خود صراحتا اذعان کرد که داعش را آمریکا ایجاد کرده. بنابراین در منطقه شاهد وحشیانهترین گروه تروریستی یعنی داعش هستیم که گروهک تحریرالشام یکی از شاخههای آن است.
نکته قابل توجه این است که آمریکاییها با عوامفریبی، برای برخی از سرکردههای گروههای تروریستی جایزه تعیین و اعلام میکردند که اگر کسی محل اختفای فلان فرد را اعلام یا او را ترور کند، مبلغی بهعنوان جایزه دریافت خواهد کرد!
یکی از شخصیتهای برجسته و مطرح گروههای تروریستی، محمد جولانی است که امروزه با تغییر نام بهعنوان احمد الشرع معرفی میشود. سرکرده گروهک تروریستی تحریرالشام که از گروههای تروریستی داعش است، فردی است که آمریکاییها برای دستگیری، کشتن یا معرفی محل اختفایش جایزه تعیین کرده و بهنوعی مدعی بودند که وی جنایات بسیاری مرتکب شده و باید کشته شود.
نکته بسیار مهم این است که وقتی شرایطی در سوریه رقم خورد و تحریرالشام با حمایت کامل آمریکا، اروپا و برخی دولتهای منطقهای فشار سنگینی بر این کشور وارد شد و بهدلیل شرایط داخلی خاص، دولت بشار اسد سقوط کرد تحریرالشام با رهبری جولانی بر دمشق مسلط شد و اساسا نگاهها به تروریسم تغییر کرد. گروههایی که پیشتر بهعنوان تروریست شناخته میشدند، از جمله جولانی که برای سرش جایزه تعیین شده بود، ناگهان با تغییر دیدگاهها مواجه شدند و اعلام شد که سوریه وارد دوره جدیدی شده اما نکته مهم این است که با پدید آمدن خلاء قدرت در سوریه، صهیونیستها از این فرصت بهرهبرداری کردند و داراییهای ملت سوریه_ بهویژه در حوزه صنایع دفاعی و زیرساختها_ را با بمبارانهای گسترده نابود کردند و بخشهایی از جنوب سوریه و اطراف دمشق بهتصرف اسرائیل درآمد.
امروزه سوریه کشوری بیثبات و فاقد حاکمیت کامل بر سرزمین خود است و به چندین قسمت تقسیم شده.
نکته حائز اهمیت، تغییر نگاه آمریکاییها به گروهکهای تروریستی و شخص احمد الشرع است که تا دیروز تروریست محسوب میشد و امروز نهتنها تروریست نیست بلکه باید با او همکاری کرد!
سفر جولانی به ریاض و دیدارش با ترامپ و دست دادن آنها با یکدیگر نشان میدهد که تروریستهای واقعی چگونه روزی در کنار هم قرار میگیرند.
این تصویر یک نکته تاریخی را برجسته میکند و آن این است که در بیش از ۲۰سال گذشته، رهبر حکیم انقلاب اسلامی خطاب به آمریکاییها فرمودهاند: «ما نه با شما هستیم و نه با تروریستها؛ و سرکرده اصلی تروریستها هم شما هستید».
این جمله خطاب به رئیسجمهور وقت آمریکا (بوش پسر) بود. امروز شاهدیم چگونه ترامپ بهعنوان سرکرده تروریست ها، با یک تروریست واقعی در سوریه که در سالیان طولانی جنایت کرده، آدم کشته و خسارت ایجاد کرده، در یک قاب قرار میگیرند و با هم دست میدهند. پردهها فرو میافتند و مشخص میشود که پشت پرده شرارت چه کسانی هستند، محور شرارت کدام کشور است و چه کسی حامی اصلی تروریستهاست. این وقایع در تاریخ میماند و باید مردم را نسبت به اینگونه واقعیتها بیش از پیش آشنا کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی اختصاصی خبرنگار روزنامه «جامجم» در بیروت با حسن عزالدین، عضو بلندپایه حزبالله و نماینده پارلمان لبنان مطرح شد
دکتر حسن سبحانی، استاد دانشگاه تهران در گفتوگو با روزنامه«جامجم» مطرح کرد