علی بخشیزاده، معاون صدای رسانهملی در این مراسم ضمن تقدیر از عوامل برگزارکننده چهارمین دوره جشنواره بینالمللی برنامههای رادیویی پژواک گفت: امروز درحالی قطار جشنواره چهارم به ایستگاه پایانی خود رسیده که ستارههای خود را میشناسد و معرفی میکند. دراین مدت چهار سال این جشنواره به یک بلوغ و عقلانیت مثالزدنی رسیده است.وی با اشاره به کار سخت داوران درجشنواره بینالمللی برنامههای رادیویی پژواک گفت:داوران آگاه وعالم به موارد رسانهای به محتوا توجه کردندوهمین امرموجب شدرادیوی محلی دزفول رشدکندوبالا بیایدومعرفیشد.درواقعمیتوان اذعان کردکه جشنواره برنامههای رادیویی پژواک امروز بهعنوان نماد تحول دررادیو قلمداد میشود.وی همچنین افزود: تمام سیاستهای دوره قبل در برنامههای رادیو تجلی پیدا کرده است و درادامه هم شاهد اضافه شدن بخشهای جدیدی در جشنواره خواهیم بود.بخشیزاده با بیان این مطلب که حوزه بینالملل جشنواره بامحوریت مقاومت است،افزود: این بخش با هدف زنده نگهداشتن صدای مظلومیت مقاومت،نمایش وحدت امت اسلامی وصدای مشترکمسلمانانجهان علیه ظلم استکبارجهانیوصهیونیستهاستکه برنامهسازان در این جشنواره با برنامههای مؤثری که تولید کردند خروشیدند و درواقع پلی شدند بین ایران شرافتمند و جهان اسلام.
معاون رئیس رسانهملی در امور صدا با بیان اینکه این جشنواره قطعا به صدای جهان اسلام تبدیل خواهد شد، گفت: جشنواره بینالمللی برنامههای رادیویی پژواک، صدای مقاومت رااز مرزها طنینانداز خواهد کرد. وی همچنین افزود: آثار رسیده به جشنواره نشان داد که جشنواره پژواک، موتور محرک استانداردسازی برنامههاست و رادیو ظرفیتهای عظیم و مستمر دربرنامهسازی دارد.وی با اشاره به گستردگی برنامههای رادیو در فضای مجازی گفت: حضور برنامههای رادیویی در فضای مجازی بسیار خوب است. همچنین بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی در تولید برنامههای رادیویی کاری عالمانه و عاقلانه است. تعداد زیادی آثار در بخش فضای مجازی داشتیم و باید اعلام کنم که در یکی دو ماه آینده از شگفتانه رادیو در این بخش رونمایی خواهد شد.معاون صدای رسانهملی با بیان اینکه باشگاه برندگان جایزه پژواک شکل گرفته است، گفت: از این پس از برگزیدگان این جشنواره در برنامههای رادیویی بهعنوان افراد نخبه، خوب و کاربلد استفاده خواهد شد.
بخشیزاده همچنین اظهار داشت: ۱۲۵۰اثر رادیویی به دبیرخانه چهارمین جشنواره بینالمللی برنامههای رادیویی پژواک ارسال شد که ۷۰۱ اثر در بخش مستمر مورد بررسی قرار گرفت، ۴۵۰اثر را در بخش مسابقه داشتیم و ۹۹اثر رادیویی هم در حوزه بینالملل از ۹کشور خارجی به دبیرخانه جشنواره ارسال گردید. یکی از ویژگیهای جشنواره چهارم پژواک استقبال گسترده برنامهسازان به گونه مستند رادیویی بوده است.معاون صدای سازمان صداوسیما با بیان اینکه گام بلند جشنواره پژواک برای رقابت روی آنتن بود، گفت: ظهور چهرههای نوجوان و کشف استعدادهای جدید در این جشنواره و نیز حضور برنامهسازان استانها بسیار چشمگیر بود که قابل تقدیر است.
بخشیزاده همچنین با اعلام این خبر که در دوره پنجم جشنواره بینالمللی برنامههای رادیویی پژواک، قصدمان ساخت آثار برای مردم است، گفت: در دوره پنجم این جشنواره، داوران برنامهها را از آنتن دریافت و بررسی خواهند کرد و در جبهه مقاومت جشنواره هم به موضوع مقاومت اهتمام ویژه خواهیم داشت . معاون صدای رسانهملی همچنین خاطرنشان کرد: ریلگذاری جشنواره در سند تحول بهخوبی انجام شده است و به امید خدا کارهای دور پنجم جشنواره را از اوایل خرداد ماه امسال آغاز خواهیم کرد. بخشیزاده در همین رابطه افزود: هدف ما در جشنواره پنجم پژواک، تقویت سرمایه انسانی با محوریت امیدافزایی و نشاطافزایی است که در دستور کار قرار خواهد گرفت.
اطلاعرسانی مقاومت ادامه خواهد داشت
محمد تیسیر الخطیب، مدیر رادیو ایمان غزه در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره بینالمللی برنامههای رادیویی پژواک ضمن تقدیر و تشکر از سازمان صداوسیما و همچنین عوامل برگزارکننده این جشنواره گفت: انشاءالله روند اطلاعرسانی مقاومت توسط برنامهسازان در جشنواره پژواک ادامه خواهد داشت و ما درسهای بزرگی از مقاومت در فلسطین و لبنان گرفتیم زیرا امروز نبرد ما با آمریکا و رژیم ددمنش صهیونیستی است و نبرد کلمه و نبرد حقوق در ایران، عراق، فلسطین، لبنان و یمن ادامه خواهد داشت تا مظلومیت مردم تحت ستم و ظلم را در مقابل ددمنشیهای دشمن فریاد بزنیم. در ادامه برگزاری آیین اختتامیه چهارمین دوره جشنواره بینالمللی برنامههای رادیویی پژواک از نفرات برتر و برگزیده این جشنواره با اهدای تندیس طلایی جشنواره، دیپلم افتخار، لوح تقدیر و هدایای نقدی قدردانی بهعمل آمد. برگزیدگان چهارمین دوره جشنواره بینالمللی برنامههای رادیویی پژواک در بخشهای مختلف بهشرح زیر است:
روایت رئیس رسانه ملی از حساسیتها در مسیر تحول
دکتر پیمان جبلی، رئیس رسانهملی در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره پژواک، استفاده از ظرفیتهای استانی را در سایه عدالت و هویتمحوری، قابل توجه دانست و بر بهرهگیری بیشتر و بهتر از ظرفیتهای استانی در برنامهسازی رادیو تأکید کرد. رئیس رسانهملی در این مراسم، با قدردانی از دستاندرکاران برپایی این رویداد، فضای گرم، صمیمی و بانشاط رادیو را سرمایه و نعمتی بزرگ برای رسانهملی دانست و گفت: آنچه از رادیو در ذهن ما نقش بسته، عرق و تعصب، علاقه، ایثار و عشق به کار است. خوشبختانه این فضا همچنان وجود دارد و استقبال از جشنواره پژواک، گواه این حقیقت است.
وی افزود: پیش از این جشنواره فقط در یک رشته برگزار میشد اما امسال با همت و اراده عزیزان برگزارکننده، این جشنواره در حوزههای مختلف برنامهسازی برگزار شده است که استقبال همکاران نشاندهنده عزم جدی، اراده و شور و نشاط تولید در رادیوست. دکتر جبلی همچنین با بیان اینکه رادیو همیشه منبع خیر و برکت در صداوسیما بوده و در تولید و تربیت نیروی انسانی و ایجاد نشاط در رسانهملی پیشروست، تصریح کرد: امیدوارم این حرکت همچنان ادامه داشته باشد. ضمن خیرمقدم به پیشکسوتان رادیو عرض ادب میکنم. زیراآنان مایه دلگرمی جوانان ونعمتی بزرگ برای رسانهملی هستند. رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به دو محور هویت و عدالت در رسانهملی عنوان کرد: در پرتو این دو محور، شاهد توجه بیشتر و بهتر به استانها، شهرها و مناطق دورافتاده کشور هستیم. توانمندی همکاران ما در مراکز استانی، نمونهای ملموس از ظرفیتهای استانی است.وی ضمن قدردانی از همکاران رادیوهای استانی که در این جشنواره درخشیدند، افزود: توجه به ظرفیت استانها باید بیش از پیش باشد. میدانم دل همه همکاران ما درصدای جمهوری اسلامی و استانها از رشد و شکوفایی نسل جوان استانی خوشحال است و همین امر دلمان را به آینده رادیو امیدوار میکند.
دکتر جبلی با تأکید بر استمرار این حرکت مبارک اظهار داشت: از معاون صدا و همکاران رادیو تشکر میکنم که این حرکت و رویه را با برنامهریزی مشترک از سطح کلان در رسانهملی آغاز کردند.رئیس رسانهملی با اشاره به برنامه «هفتههای ایرانی» در سیما که بهزودی آغاز میشود، گفت: در این برنامه، همه شبکههای سیما موظفند ظرفیتهای استانی را معرفی کنند. نخستین برنامه به ظرفیتهای استان خوزستان اختصاص خواهد داشت.
به گفته دکتر جبلی، توجه به ظرفیت استانها حرکتی مبارک است که با در نظر گرفتن سال حمایت از تولید، به توسعه استانها و برجسته کردن توانمندیهایشان کمک میکند.او افزود: هیأت داوری این جشنواره، با انصاف و نگاهی حرفهای، ظرفیتهای استانی را شناسایی و به میدان شنیدهشدن و دیدهشدن آورده است که جای تقدیر دارد.
رئیس رسانهملی با تأکید بر ضرورت بهرهگیری از این ظرفیت اقیانوس بیکران در مذاهب، آیینها، اقلیمها و عناصر هویتی سرتاسر کشور افزود: آنچه با شعار عدالت به آن میپردازیم، تنها قطرهای از ظرفیتهای ایران اسلامی است. امیدوارم روزی برسد که بخش بیشتری از تولیدات رسانهملی به شبکههای استانی اختصاص پیدا کند.
دکتر جبلی با یادآوری رویدادهای سال گذشته رسانه، اظهار داشت: سال۱۴۰۳ را در شرایط بسیار خاصی سپری کردیم. سالی پرتنش و حادثهخیز بود. ما به شهدای مقاومت، درود میفرستیم و این روزها یادآور خاطره شیرین حضور شهید رئیسی در رادیوست که صداقت و یکرنگی او را از نزدیک شاهد بودیم.
وی ادامه داد: سال گذشته، رئیسجمهور و رهبران مقاومت را از دست دادیم و انتخابات ریاستجمهوری را پشت سر گذاشتیم. رسانهملی توانست در این بخش، کارنامهای درخشان از خود به جا بگذارد و در سایه تدابیر رهبر معظم انقلاب، تنشهای بینالمللی را پشت سر گذاشتیم.رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به مدیریت بحران در رسانه، گفت: حوادث و بحرانها هرچقدر سختتر باشند، آموزندهترند. تجربهای که همکاران ما در صداوسیما و فضای مجازی برای مدیریت بحران کسب کردهاند، باید موتور محرک برنامههای تحولی ما باشد.
دکتر جبلی ادامه داد: امیدواریم کشور از توسعه، بالندگی و آرامش بیشتری برخوردار شود. پشت سر گذاشتن این تجربههای سخت، برای ما مدیران رسانهای و خبرنگاران، گنجینهای ارزشمند است.وی خاطرنشان کرد: رادیو رسانه بحران است چراکه سریعترین وسیله برای دسترسی به آنتن در زمان بحران به شمار میرود. در ادامه، رئیس رسانهملی بر گردآوری و مکتوب کردن تاریخ شفاهی رسانهملی درباره بحرانهای سال ۱۴۰۳ تأکید کرد.دکتر جبلی با اشاره به حساسیتها در مسیر تحول صداوسیما و اهمیت ویژه مقطع کنونی، گفت: در دورانی هستیم که چالشهای فرهنگی ناشی از تحولات فناوری، تغییرات نسلی و محصولات رسانهای، کار را برای ما حساستر کرده است.رئیس رسانهملی ابراز امیدواری کرد که این سازمان، بهعنوان رسانهای مرجع، وظیفه هدایت فرهنگی جامعه و همراهی با نسلهای جدید را به انجام برساند و در رقابتها و تحولات پیش رو همچنان پیشگام باشد.وی با تأکید بر لزوم خلاقیت و نوآوری در برنامهسازی و میدان دادن به نسلهای جدید، افزود: استفاده از هوش مصنوعی در حوزه برنامهسازی و پژوهش، غیرقابلانکار است و باید سریعتر از رقبا در این عرصهها پیشرو باشیم. رادیو همواره نشان داده که در بهکارگیری ظرفیتهای جدید پیشگام است.
دکتر جبلی در پایان، با قدردانی از هنرمندان نمایش رادیو گفت: از عزیزان نمایش رادیو بهطور خاص تشکر میکنم. خلاقیت نمایشی در رادیو، با وجود محدودیتها، قابلتحسین است.
بخش پژوهش و نمایش
-اهدای تندیس پژواک به آرش امجدی برای «تولید در رادیو با هوش مصنوعی مولد» از رادیو سلامت
-اهدای دیپلم افتخار به اکبر صادقی به عنوان بهترین بازیگر مرد از برنامه نون مثل نقره
-اهدای دیپلم افتخار به کفایت جادری برای بازی در نمایش گل زخم از رادیو دزفول
-اهدای دیپلم افتخار به بهرام نوری برای کارگردانی نمایش تا آخرین نفس از صدای مرکز گیلان
-اهدای لوح تقدیر به سیدسارا فاضلی برای نمایش گل زخم از رادیو دزفول
برنامه- مجله
تندیس پژواک، لوح تقدیروهدیه نقدی این بخش به نیلوفر قاسمیپوربرای برنامه بازی رفت وبرگشت از رادیو صبا اهدا شد.
مسابقه
-دیپلم افتخار و هدیه نقدی در این بخش به مرضیه اسدی برای مسابقه چکه بروش از مرکز گلستان اهدا شد.
-تندیس پژواک، لوح تقدیر و هدیه نقدی نیز در این بخش به حامد مرادیان برای مسابقه مدهوش از رادیو جوان رسید.
برندگان بخش ساختاری
آتنا ابراهیم معیر برای اثر روغن از رادیو اقتصاد به عنوان نفر برتر شناخته شد.
برنامه ترکیبی نمایشی
در این بخش تندیس پژواک، لوح تقدیر و هدیه نقدی به ملیحه مرادی جعفری برای برنامه چله شیرین از رادیو نمایش رسید.
برنامه گفتار محور
دیپلم افتخاروهدیه نقدی در این بخش به نونا معظمی گودرزی برای برنامه آلویه از رادیو جوان رسید.همچنین تندیس پژواک، لوح افتخاروهدیه نقدیجشنواره دراین بخش به رضا سلیمانی برای برنامه ریشهدرخاک ازصدای مرکزخراسانرضوی رسید.
برنامه گفتوگو محور
تندیس پژواک، لوح تقدیر و هدیه نقدی در این بخش به آرزو مددی برای برنامه در سایه از رادیو اقتصاد رسید.
جایزه شهید مقاومت
نشان شهید نصرالله و دیپلم افتخار در این بخش به نادر قطبی برای برنامه برایش میترسیدم از رادیو دزفول اهدا شد.همچنین نشان شهید نصرالله و تندیس صدای طلایی به مرتضی میلانی برای برنامه آن سی و سه روز از رادیو سلامت رسید.
جوایز بخش بینالملل
برنامه الرصاصات السبعه / میسا شادید / إذاعه النور - لبنان
برنامه مقبره الغزاه / حمود محمد شرف / رادیو سام - یمن
برنامه gray marbels / نسیم جولایی / رادیو عربی - آفریقایی
برنامه منطقه نصرالله / محسن رسولی / رادیو گفتوگو
مستند
تندیس پژواک،لوح تقدیروهدیه نقدی بخش مستندبه مجتبی محمدی برای مستند پیامبری درمیان کوههاازرادیومعارف تقدیم شد.
بخش موضوعی
در بخش برندگان موضوعی نشان شهید رئیسی به فاطمه گنجی برای برنامه خیرالنساء از رادیو پیام اهدا شد.
جایزه مقاومت
در بخش نشان سردار سلیمانی، جایزه این بخش به متینالسادات فیروزی برای برنامه آقا سید از رادیو ایران اهدا شد.
جایزه پیشرفت
نشان دکتر کاظمی آشتیانی در این بخش و تندیس صدای طلایی به مینا نیکانی برای برنامه جعفر از رادیو تهران تقدیم شد.
جایزه سلامت
نشان دکتر اعتماد سعید،تندیس صدای طلایی دراین بخش به سهیلا باقری برای برنامه غیرقابل پخش ازرادیوسلامت اهدا شد.
جایزه پاسداشت زبان فارسی
نشان فردوسی و تندیس صدای طلایی در این بخش به انسیه شمسالهی برای برنامه میانجی از رادیو صبا رسید.
جایزه سبک زندگی
نشان مادر در این بخش به دو نفر رسید. دربخش فرزندآوری نشان مادر و دیپلم افتخار به مینا نیکانی برای برنامه میدان مادر از رادیو تهران اهدا شد.
جایزه سرمایه اجتماعی
نشان ایران و دیپلم افتخار در این بخش به اعظم صادقی برای برنامه قصه یک باور از رادیو اقتصاد رسید.
جایزه جهاد تبیین و هدایت فرهنگی
نشان شهید آوینی و تندیس صدای طلایی در این بخش به فرانک سعیدیآریا برای برنامه رد پا از رادیو معارف اهدا شد.