کیومرث حبیبی:

حفر ۳۰۰ چاه آب غیرمجاز دریاچه زریبار را به خطر انداخته است

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: حدود ۳۰۰ چاه آب غیرمجاز و ۳۰۰ چاه مجاز، اطراف دریاچه زریبار حفر شده که حیاط این تالاب را به خطر انداخته است.
کد خبر: ۱۵۰۲۵۰۱
نویسنده سیددارا سیدعباسی

جام جم آنلاین، کیومرث حبیبی روز چهارشنبه در نخستین کنفرانس ملی مطالعات محیطی دریاچه زریبار در دانشگاه کردستان اظهار کرد: بیش از ۶۶ درصد منابع آبی شهر ۲۰۰ هزار نفری مریوان از چاه ها تامین می شود که فشار را بر منابع زیرزمینی اطراف دریاچه زریبار بیشتر کرده است.

وی در ادامه افزود: سال گذشته از محل سد گاران، ۶ میلیون مترمکعب آب به دریاچه زریبار انتقال یافت تا تراز آبی دریاچه را حفظ کند، البته امسال آمادگی داریم هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه به این تالاب تزریق کنیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان بر لزوم اجرای کامل سامانه انتقال آب از سد گاران به شهر مریوان برای جلوگیری از نابودی بیشتر منابع آب زیرزمینی تاکید کرد.

حبیبی به کشت برنج در اطراف دریاچه زریبار به عنوان یک محصول آب بر اشاره و اضافه کرد: پیشتر ۲۰۰ هکتار از زمین های اطراف این دریاچه به کشت برنج اختصاص داشت که به ۳۰ هکتار کاهش یافت.

وی با اشاره به ساماندهی فاضلاب ۱۴ روستای ضلع غربی و شرقی زریبار، ادامه داد: تغییر کاربری و ایجاد سکونتگاهی غیرمجاز، باعث ورود فاضلاب جدید به این تالاب شده است و نشان می دهد ساخت و سازهای غیرمجاز یک قدم جلوتر از ماست.

معاون عمرانی استاندار کردستان یادآور شد: در ضلع غربی دریاچه زریبار، روستاهای گردشگری نفوذپذیر شده و دخل و تصرف در این مناطق در حال افزایش است که طرح گردشگری برای این منطقه نیز تهیه شده است تا دست اندازی را به حداقل برساند.

حبیبی درادامه افزود: طرح جامع گردشگری اطراف دریاچه چند سال است که تهیه شده اما متاسفانه این طرح هنوز مصوب نشده که جا دارد در شورای برنامه ریزی طرح شود.

وی اضافه کرد: سال آینده روستای دره‌تفی مریوان، شهر دوستدار پرنده به عنوان یکی از هشت روستای ایران نامزد ثبت جهانی میراث بشری خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها