رونق اشتغال و تولید در کهگیلویه و بویراحمد؛

گام‌های تحول‌آفرین برای رونق تولید

دولت چهاردهم گام‌های ارزنده‌ای برای توسعه اقتصادی، رونق اشتغال و تولید در کهگیلویه و بویراحمد برداشته و این اقدام‌های امیدبخش بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت مردم این استان را به ارمغان آورده است.
دولت چهاردهم گام‌های ارزنده‌ای برای توسعه اقتصادی، رونق اشتغال و تولید در کهگیلویه و بویراحمد برداشته و این اقدام‌های امیدبخش بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت مردم این استان را به ارمغان آورده است.
کد خبر: ۱۵۰۰۵۳۰

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۴ را به نام سرمایه‌گذاری برای تولید نامگذاری کردند که برای تحقق این مهم پیگیری طرح‌های اشتغالزای در دست اجرا و ایجاد زیرساخت‌های جدید تا تحقق آن به صورت جدی در دستور کار مسئولان کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته است.

تلاش برای تکمیل زنجیره تولید آبزیان با برنامه‌ریزی برای اجرای هشت واحد خوراک و بسته بندی ماهیان سرآبی از اقدام‌های دولت وفاق ملی در کهگیلویه و بویراحمد است.

در حالی که بهره‌برداران پرورش ماهی در استان سال‌هاست نبودن واحد‌های تولیدی خوراک و بسته بندی در این حوزه را نیازهایشان می‌دانستند امید می‌رود بهره‌برداری از این طرح‌ها به بهبود بیشتر وضعیت تولید آبزیان در کهگیلویه و بویراحمد منجر شود.

مخزن گاز مختار در کهگیلویه و بویراحمد که در فاصله ۱۰کیلومتری شهر یاسوج واقع شده و وجود گاز در این منطقه با حفر نخستین چاه اکتشافی در سال ۱۳۶۹ کشف شد، اما این طرح سال‌ها بلاتکلیف بود تا اینکه اجرای آن در دولت چهاردهم شتاب گرفته است.

شتاب بخشی به اجرای طرح‌های بزرگی، چون کشتارگاه بزرگ گچساران، انجام مقدمات احداث کارخانه تولید خودرو‌های برقی و هیبریداز دیگر اقدام‌های دولت برای توسعه اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد است.

پیش بینی ایجاد ۱۲ هزار و ۹۰۰ فرصت شغلی در کهگیلویه وبویراحمد

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت:۶۲ طرح اقتصادی تحول آفرین در استان برای اجرا پیش بینی شده که عملیات اجرایی برخی از این طرح‌ها آغاز شده و ساخت برخی دیگر از این پروژه‌ها در حال انجام مراحل مقدماتی است.

احسان عسکری افزود: این طرح‌ها با سرمایه گذاری ۷/۷ میلیارد دلار و ۲۵همت و اشتغال ۱۲هزار و ۹۰۰ فرصت شغلی در کهگیلویه و بویراحمد برنامه ریزی شده است.

آبزی‌پروری کهگیلویه و بویراحمد در مسیر تکمیل زنجیره تولید

عسکری تصریح کرد:کارخانه‌های تولید خوراک و بسته بندی و کنسرو ماهیان سردآبی از مهمترین طرح‌هایی بوده که برای احداث آن در استان برنامه‌ریزی شده است.

وی بیان کرد: احداث هفت واحد تولیدی خوراکی ماهی و یک کارخانه کنسروسازی ازجمله این طرح‌هاست که عملیات اجرایی سه طرح از این تعداد آغاز شده و ساخت چهار واحد دیگر به زودی آغاز می‌شود.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه این استان با تولید سالانه ۲۳ هزار تن ماهی از قطب‌های آبزی پروری جنوب کشور محسوب می‌شود، اما تاکنون خوراک مورد نیاز بهره برداران از استان‌های دیگر تامین می‌شود ابرازامیدواری کرد: اجرای این طرح‌ها افزون بر اشتغال مستقیم گامی برای کاهش قیمت تمام شده محصولات در استان باشد.

کلنگ زنی کارخانه تولید خودرو‌های هیبرید

عسکری تصریح کرد: کارخانه تولید خودرو‌های برقی و هیبرید به ظرفیت ۱۰۰ هزار خودرو از دیگر طرح‌های تحول آفرین پیش بینی شده برای احداث در کهگیلویه و بویراحمد است.

وی ابراز کرد: طرح بزرگ سرمایه‌گذاری کارخانه تولید خودرو‌های هیبریدی در ۲۰ هکتار از زمین‌های شهرک صنعتی سقاوه در شهرستان مارگون و با ۵۰۴ میلیون دلار اجرا می‌شود.

عسکری ابراز کرد:مجوز‌های لازم در استان برای ساخت کارخانه تولید خودرو‌های هیبریدی صادر شده و وزارت صنعت و معدن در حال تکمیل و نهایی کردن مجوز‌های مورد نیاز است.

وی بیان کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته کلنگ احداث کارخانه تولید خودرو هیبریدی در استان بهار امسال به زمین زده خواهد شد.

به گفته معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد در فاز نخست این طرح ۳۰درصد قطعات در استان تولید و ۷۰ درصد وارداتی هستند به شکلی که سالانه حدود ۱۰درصد به میزان تولید قطعات در استان اضافه می‌شود به طوری که طی یک فرآیند پنج ساله باید در استان ۷۰ درصد قطعات تولید و ۳۰ درصد وارداتی باشد.

فراهم شدن بازار تولید چغندرقند

معاون اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به احیای کارخانه قند یاسوج گفت: به‌زودی قرارداد این کارخانه با بهره‌برداران بسته می‌شود تا این واحد تولیدی محصولات کشاورزان چغندرکار استان را خریداری کند.

وی با اشاره به اینکه چغندرکاران استان در سال‌های گذشته خسارت‌های زیادی را به علت نبودن خریدار متحمل شده ابراز امیدواری کرد: امسال بهره برداران این محصول بتوانند محصولات خود را به موقع به فروش برسانند.

شتاب بخشی به اجرای میدان گازی مختاری

عسکری تاکید کرد: ساخت میدان گاز مختار به عنوان یکی از طرح‌هایی که در ابتدا به رویایی دست نیافتنی به نظر می‌رسید، اما هم اینک با پیشرفت فیزیکی ۹۸ درصدی در سطح الارض چشم انداز روشنی برای تحقق و توسعه اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد ترسیم کرده است.

وی با اشاره به اینکه راه‌اندازی میدان گازی مختار از مطالبات و خواسته‌های به حق مردم از مجموعه وزارت نفت بوده که خوشبختانه پس از گذشت بیش از سه دهه در حال تحقق است تاکید کرد: این طرح افزون ایجاد فرصت‌های شغلی مستقیم گامی برای بخشی ازناترازی‌های جامل انرژی گاز است.

میدان گازی یا میدان گاز طبیعی (Natural gas field) به مخزن طبیعی گاز طبیعی می‌گویند که طی میلیون‌ها سال در اثر فعل و انفعالات شیمیایی بر روی بقایای جانداران مدفون شده در زمین به وجود می‌آید و این میادین بیشتر در کنار میادین نفتی یافت می‌شوند، میدان گازی مختار در صورت بهره‌برداری نویدبخش تحولات چشمگیری در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی این منطقه خواهد بود.

بهره برداری از این میدان با ذخیره ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی و اشتغالزایی حدود یکهزار و ۵۰۰ نفر ضمن کمک به کاهش ناترازی گاز گامی برای اشتغال بکار شمار قابل توجهی از جوانان جویای کار است مخزن گازی مختار از میدان‌های هیدروکربوری توسعه‌نیافته کشور است.

این میدان به لحاظ نزدیکی به مراکز پرجمعیت و خطوط لوله گاز، ظرفیتی مناسب برای ذخیره‌سازی و جبران ناترازی گاز در کشور محسوب می‌شود؛ هم اینک و با نگاه توسعه مدارانه دولت چهاردهم در مسیر بهره برداری قرار گرفته است.

کشتارگاه بزرگ گچساران یک گام تا بهره برداری

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه این استان به مرحله خودکفایی در تولید مرغ نزدیک شده است، افزود: با افتتاح بزرگترین کشتارگاه جنوب ایران در گچساران که بیش از ۹۹ درصد پیشرفت و به زودی تکمیل خواهد شد.

یدالله رحمانی افزود: این کشتارگاه در شهرستان گچساران و با هزینه سه هزارو ۲۰۰ میلیارد ریال ساخته شده است.

وی تصریح کرد: مرغ مادر گوشتی، جوجه کشی، مزرعه پرورش مرغ، کشتارگاه، سردخانه و کارخانه خوراک دام و طیور در این زنجیره‌ها تعریف شده است.

وی ظرفیت این کشتار گاه را ۱۷ تن در سال اعلام کرد و گفت: با بهره برداری از این واحد تولیدی سالانه هشت تن به تولید مرغ استان اضافه خواهد شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: یکهزارو ۴۰۰تن ظرفیت سردخانه زیر صفر این طرح است که با بهره برداری از آن طرح ظرفیت سردخانه‌های کهگیلویه و بویراحمد ۲ برابر خواهد شد.

وی ابراز کرد: زنجیره تولید گوشت مرغ شرکت زردانه فدک گچساران با اشتغالزایی بیش از ۸۰۰ نفر در مراحل پایانی احداث است.

کهگیلویه و بویراحمد آماده حمایت از سرمایه گذاران

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان با ظرفیت‌های متنوع در حوزه‌های گوناگون کشاورزی، صنعت و معدن، آبزی پروری و صنایع نفت و گاز برای رونق تولید و شکوفایی اقتصادی آماده استقبال از سرمایه گذاران است.

یدالله رحمانی اظهار کرد: در راستای حمایت از سرمایه گذاران برنامه‌های خوبی مصوب شده که با اجرای آن‌ها استان در مسیر توسعه و پیشرفت قرار خواهد گرفت.

وی با تأکید بر نام‌گذاری سال ۱۴۰۴ توسط مقام معظم رهبری تحت عنوان «سال سرمایه‌گذاری برای تولید»، بیان کرد: بسترسازی برای جذب سرمایه‌گذاری، تسریع در صدور مجوز‌ها و پهن کردن فرش قرمز زیر پای سرمایه‌گذار در اولویت همه دستگاه‌های اجرایی قرار گرفته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها