مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه؛

ممنوعیت ورود دام به مراتع قشلاقی کرمانشاه تا ۱۵ آبان

مدیرکل امور عشایری استان اردبیل؛

ساماندهی آبرسانی سیار به قشلاقات عشایری

پیرجاهد،مدیرکل امور عشایری استان اردبیل از ساماندهی آبرسانی سیار به قشلاقات عشایری این استان خبر داد.
پیرجاهد،مدیرکل امور عشایری استان اردبیل از ساماندهی آبرسانی سیار به قشلاقات عشایری این استان خبر داد.
کد خبر: ۱۴۹۹۹۰۶

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از روابط عمومی امورعشایری اردبیل، پیرجاهد روز پنجشنبه اظهار کرد: در قالب این طرح نحوه توزیع آب در قشلاقات منطقه مغان مورد بررسی قرار گرفته و با نظارت مستقیم مسئول آبرسانی، ساز و کاری برای مدیریت بهینه توزیع آب تدوین شده است.

وی تصریح کرد: اداره‌کل امور عشایر استان اردبیل در راستای بهبود خدمات‌رسانی و ساماندهی آبرسانی سیار به قشلاقات عشایری، طرحی را با مشارکت مستقیم عشایر اجرا کرد.

وی ادامه داد: بر اساس این ساز و کار از بین اهالی هر قشلاق شامل اعضای شورا، دهیار یا معتمدین محلی یک نفر به عنوان نماینده و ناظر بر فرآیند آبرسانی انتخاب شده است.

وی افزود: این فرد وظیفه دارد بر توزیع عادلانه آب نظارت کرده و از تضییع حقوق عشایر جلوگیری کند، به این ترتیب، روند آبرسانی با نظارت مستقیم نماینده منتخب عشایر انجام می‌گیرد تا اطمینان حاصل شود تمام خانوار‌های عشایری به نوبت و به میزان کافی از آب بهره‌مند می‌شوند.

پیرجاهد گفت: این اقدام گامی موثر در جهت بهبود وضعیت معیشتی عشایر و تامین آب مورد نیاز دام‌ها در فصل قشلاق محسوب می‌شود و در تمام قشلاقات استان نیز اجرا می‌شود.

عشایر استان اردبیل با بیش از ۱۳ هزار خانوار و با ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۵.۴ درصد جمعیت استان و ۵.۶ درصد جمعیت عشایر کشور بوده و از ۲ ایل شاهسون و قره داغ و ۲ طایفه مستقل شاطرانلو و فولادلو تشکیل شده است.

عشایر استان اردبیل ساکن در ۱۱ شهرستان استان، دارای ۴۵ طایفه بوده و در ۵۷۲ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم، ۵۱ سامانه، هزار و ۵۲۷ "ابه" (اقامتگاه موقت) زندگی می‌کنند.

عشایر استان اردبیل سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۴۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر، هزار و ۵۰۰ تن پشم، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر، هشت هزار و ۱۰۰ تن محصولات باغی، ۹۲ هزار تن محصولات زارعی و ۲۳ هزار متر مربع صنایع دستی مانند فرش، گلیم و جاجیم تولید می‌کنند.

هم‌اکنون عشایر استان در بین ۱۲۰ ایل شناسنامه دار کشور در جایگاه سوم، از لحاظ مرتع در رتبه چهارم، تعداد دام در رتبه پنجم و از لحاظ جمعیت در جایگاه هشتم قرار دارد و یکی از ایل‌های بزرگ کشور محسوب می‌شود.

عشایر استان اردبیل نیمی از سال را در قشلاقات شمال استان و نیمی دیگر را در ییلاقات سبلان و ارتفاعات کوه‌های باغرو و بزغوش سپری می‌کنند و شغل اصلی آن‌ها دامپروری بوده و به نگهداری ۱.۵ میلیون واحد دامی مشغول هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها