دبیر کمیته ملی سدهای بزرگ ایران:

وضعیت منابع آبی نگران‌ کننده است

دبیر کمیته ملی سدهای بزرگ ایران گفت: افزایش ساختمان‌سازی و کشاورزی در بالادست رودخانه‌ها از جمله رودخانه‌های طالقان، لتیان، جاجرود و … در حال گسترش است که شرایط آبی تهران را وخیم‌تر می‌کند.
دبیر کمیته ملی سدهای بزرگ ایران گفت: افزایش ساختمان‌سازی و کشاورزی در بالادست رودخانه‌ها از جمله رودخانه‌های طالقان، لتیان، جاجرود و … در حال گسترش است که شرایط آبی تهران را وخیم‌تر می‌کند.
کد خبر: ۱۴۹۹۵۰۸

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از وزارت نیرو، محسن موسوی خوانساری دبیر کمیته ملی سدهای بزرگ ایران با بیان اینکه به دلیل تغییرات اقلیمی مقدار آب تجدید پذیر کشور، ثابت یا رو به کاهش است، گفت: این روند به گونه‌ای است که در هر سال یک تا ۲ درصد آب تجدیدپذیر کشور روند کاهشی را ثبت می‌کند.

دبیر کمیته ملی سدهای بزرگ ایران افزود: از طرفی همین شرایط و تغییرات اقلیمی با افزایش میزان گرمایش هوا همراه شده است و مسئله موجب افزایش تبخیر و تعرق منابع آبی می‌شود.

وی ادامه داد: افزایش ساختمان‌سازی، توسعه مزارع کشاورزی، ساخت و سازهای در بالای دست رودخانه‌ها از جمله رودخانه‌های طالقان، لتیان، جاجرود و … نیز در حال گسترش است که شرایط را وخیم‌تر می‌کند.

دبیر کمیته ملی سدهای بزرگ ایران درباره شرایط منابع آبی تهران گفت: در پهنه بین بومهن، رودهن و ورامین تا هشتگرد که تحت پوشش رودخانه‌های جاجرود، کن و کرج است، جمعیت ۲۰ میلیون نفری را شامل می‌شود که در حال افزایش است و سالانه حداقل ۳۰۰ و حداکثر ۵۰۰ هزار نفر به این جمعیت افزوده می‌شود.

موسوی خوانساری یادآور شد: در این میان توسعه شامل احداث کارخانه و ساختمان‌ها نیز مرتب در حال انجام است که مزید بر علت افزایش مصرف و کاهش منابع آبی در این کلان‌شهر به شمار می‌رود.

عضو پیوسته انجمن دیپلماسی آب ایران اظهار کرد: همه این عوامل دست به دست هم می‌دهند تا به این نتیجه برسیم که منابع آب تجدیدپذیر رو به کاهش است و میزان مصرف بر منابع آبی کشور و تهران فزونی دارد.

وی تاکید کرد: معیار پرآبی و کم آبی امسال نیست، به طوری که حتی اگر امسال نیز سال پرآبی باشد شرایط منابع آبی کشور نگران کننده است؛ پیش بینی همه کارشناسان این است که شرایط منابع آبی پس از پشت سر گذاشتن تابستان در ماه‌های مهر و آبان نگران کننده‌تر است.

دبیر کمیته ملی سدهای بزرگ ایران درباره مسئله انتقال پایتخت با وجود چالش کم آبی خاطرنشان کرد: انتقال پایتخت اجتناب ناپذیر است چرا که جمعیت این کلان‌شهر به طور مرتب رو به افزایش است و لازم است حداقل پایتخت سیاسی جا به جا شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها