«شهر دریا» نه تسهیلات می خواهد نه سرمایه دولتی

پروژه «شهر دریا» در سواحل گلستان با هدف تبدیل این استان به مقصدی گردشگری پیشرفته در حال توسعه است. در این مصاحبه با یکی از سرمایه‌گذاران این پروژه از اهداف و چالش‌های آن گفتگو کردیم.
پروژه «شهر دریا» در سواحل گلستان با هدف تبدیل این استان به مقصدی گردشگری پیشرفته در حال توسعه است. در این مصاحبه با یکی از سرمایه‌گذاران این پروژه از اهداف و چالش‌های آن گفتگو کردیم.
کد خبر: ۱۴۹۸۷۲۷
نویسنده نجمه جهان تیغ

در دنیای امروز، گردشگری به یکی از صنایع پرسود و تاثیرگذار تبدیل شده است که نه تنها به عنوان یک منبع درآمد برای کشورهای مختلف شناخته می‌شود، بلکه به توسعه زیرساخت‌ها و ایجاد فرصت‌های شغلی نیز کمک شایانی می‌کند. در این راستا، استان گلستان که به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود از پتانسیل‌های فراوانی برخوردار است، به دنبال توسعه گردشگری به عنوان یکی از راه‌های رشد و رونق اقتصادی خود است. یکی از پروژه‌های بزرگ و جاه‌طلبانه‌ای که در این زمینه در حال اجرا است، «شهر دریا» در سواحل گلستان است. این پروژه که با هدف جذب گردشگران داخلی و خارجی و ایجاد زیرساخت‌های گردشگری در سطح بین‌المللی طراحی شده، در مسیر تحقق توسعه پایدار استان گلستان قرار دارد.

هدف این پروژه، ایجاد یک مجموعه گردشگری در تراز بین‌المللی است که نه تنها به جذب گردشگر داخلی و خارجی کمک کند، بلکه به رشد اقتصادی و توسعه استان نیز شتاب بخشد.

در این مصاحبه، با سید کاظم مفیدی، مدیر عامل شرکت آسمانه دریای خزر به عنوان یکی از سرمایه گذاران این پروژه صحبت کرده‌ایم تا از اهداف، چالش‌ها و چشم‌اندازهای آن بیشتر بدانیم.

*وضعیت آمایش سرزمین گلستان در حوزه گردشگری چیست و همچنین هدف شما از ساخت پروژه شهر دریا در سواحل گلستان چیست؟

 آمایش سرزمین گلستان در دو حوزه گردشگری و کشاورزی مصوب شده است. کشورهای حاشیه شمالی خزر سال‌هاست به واسطه ساخت مجتمع‌های بزرگ در حال بهره‌برداری گردشگری از خزر هستند. در استان‌های مازندران و گیلان هم سال‌هاست امکانات گردشگری در حاشیه دریای مازندران ایجاد شده است، اما در گلستان زیرساختی در این حوزه نداشتیم و مقصد گردشگران نبودیم. هدف ما از ساخت پروژه شهر دریا در سواحل گلستان منفعت شخصی نیست و می‌خواهیم در حد توان برای توسعه استان قدم برداریم. ضمن اینکه آرزوی شخصی من ایجاد ایرلاین برای استان است چرا که جزو قدم‌های اول برای توسعه گردشگری به حساب می آید.

 *ویژگی‌های پروژه شهر دریا چیست و چه حمایتی از مقامات استان در این پروژه دریافت کرده‌اید؟

هدف ما ایجاد مجموعه گردشگری در تراز بین‌المللی برای گلستان است. تمام مجتمع‌های گردشگری گیلان و مازندران صرفاً مسکونی و اقامتی هستند و فاقد امکانات تفریحی بوده‌اند. شهر دریا به نحوی طراحی شده که در رقابت با کشورهای شمالی خزر باشد و به موضوعات اقامتی، گردشگری سلامت و تفریحی می‌پردازد و دارای فرودگاه، بازارچه‌های مختلف، سالن‌های همایش، مانژ اسب‌سواری و غیره است. هدف ما این است که شهر دریا را در ابعاد مختلف به مقصد گردشگری تبدیل کنیم. خوشبختانه تیم فعلی استانداری پای کار است و دلسوزانه موضوعات توسعه‌ای استان را پیگیری می‌کند. آیت‌الله نورمفیدی هم در دیدار با سرمایه‌گذاران کشوری به رفع موانع و تسریع صدور مجوزهای پروژه شهر دریا تاکید و حتی از تعبیر «به سرعت برق» استفاده کرد.

*پروژه شهر دریا به چه منابع و حمایتی نیاز دارد؟

در مجموع موقعیت فعلی استان خاص و استثنایی است. افرادی برای سرمایه‌گذاری در این پروژه پا پیش گذاشته‌اند که جزو قدرتمندترین سرمایه‌گذاران ایران هستند. پرینترهای پیشرفته در این پروژه استفاده خواهد شد. علاوه بر ساخت ویلاها و جاده‌سازی‌ها، در گام بعدی فاز اول یعنی ساخت بازارچه با مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان را آغاز خواهیم کرد. در این پروژه نه به سرمایه و نه تسهیلات نیاز داریم و تنها به همراهی و حمایت‌های اداری نیازمندیم. در گذشته مجوز پل روگذر از جاده بندرگز-بندرترکن که مستقیم به پروژه متصل می‌شود، اخذ شده است.

*به نظر شما ایران چقدر با سرعت پیشرفت در دنیا هماهنگ است؟

امروزه بخش خصوصی و دولتی در همه کشورها حداکثر بهره را از امکانات گردشگری می‌برند و شبانه‌روز در حال فعالیت در این حوزه هستند و درآمدهای سرشاری را به دست می‌آورند.

 بیش از ۸ میلیارد نفر در روی کره زمین زندگی می‌کنند که این جمعیت به آب، برق، سوخت، دارو و غیره نیاز دارد که گردشگری یکی از نیازهای بزرگ است. همسایگان ما سال‌هاست منفعت زیادی از حوزه گردشگری عاید کشور خود کرده‌اند. در سال‌های اخیر ایرانی‌ها مبالغ زیادی را صرف تفریحات خود در همین کشورها می‌کنند و ما باید به سمتی حرکت کنیم که این مبالغ در داخل کشور و از همه مهم‌تر داخل استان هزینه شود. دنیا در همه حوزه‌ها به سرعت در حال حرکت است و ما باید پس از شناخت کافی، باید به این سرعت برسیم. اگر برای رسیدن به این سرعت، حجم اطلاعات و پیشرفت تلاش نکنیم، قطعا له خواهیم شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها