فرمانده انتظامی استان اردبیل؛

کشف ۹۱ درصد جرایم فضای مجازی

سردار جواد تقوی، فرمانده انتظامی استان اردبیل از شناسایی و کشف ۹۱ درصد جرایم فضای مجازی و سایبری در این استان طی سال گذشته خبر داد.
سردار جواد تقوی، فرمانده انتظامی استان اردبیل از شناسایی و کشف ۹۱ درصد جرایم فضای مجازی و سایبری در این استان طی سال گذشته خبر داد.
کد خبر: ۱۴۹۸۶۰۶

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، سردار جواد تقوی  با بیان اینکه اردبیل در کشف جرایم سایبری و فضای مجازی از استان‌های پیشرو در کشور است، افزود: سال گذشته با شناسایی و دستگیری ۶۱۶ مجرم سایبری در استان اردبیل ۲۵۱ میلیارد و ۲۸۹ میلیون ریال وجوه مسروقه به حساب مالباختگان عودت داده شد.

وی اظهار کرد: سوء استفاده مالی و برداشت‌های غیرمجاز اینترنتی از حساب‌های بانکی، کلاهبرداری‌های رایانه‌ای و هتک حیثیت و نشر اکاذیب به ترتیب بیشترین جرایم فضای مجازی در این استان بوده است.

وی بیان کرد: سوء استفاده مالی و برداشت‌های غیرمجاز اینترنتی از حساب‌های بانکی ۳۰ درصد جرایم، سرقت و کلاهبرداری‌های رایانه ۲۷ درصد جرایم، هتک حیثیت و نشر اکاذیب ۲۰ درصد جرایم و سایر جرایم نیز ۲۳ درصد از مجموع جرایم رخ داده در حوزه فضای تولید و تبادل اطلاعات استان را به خود اختصاص داده است.

فرمانده انتظامی استان اردبیل استان اردبیل با بیان اینکه غفلت و سهل‌انگاری کاربران اینترنتی مهم‌ترین عامل ایجاد جرایم سایبری است، اضافه کرد: غفلت، سهل‌انگاری و عدم رعایت نکات امنیتی توسط کاربران فضای مجازی به ویژه شبکه‌های اجتماعی زمینه‌ساز دسترسی غیرمجاز به حساب‌های کاربری شهروندان بوده و فرصت سوء استفاده را برای افراد سودجو و مجرمان سایبری فراهم می‌کند.

سردار تقوی ادامه داد: کلاهبرداران در فضای مجازی با لحاظ مقتضیات زمان و موضوعات مطرح در جامعه، با شگرد‌های مختلف و با ترفند ارسال لینک‌های آلوده به کاربران و با مضامین و عناوین مختلف از جمله یارانه معیشتی، سهام عدالت، سامانه ثنا و همچنین با روش‌هایی مانند اعطای وام، پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حوزه ارز دیجیتال، برنده شدن در انواع مسابقات و قرعه کشی‌ها اقدام به کلاهبرداری از مردم می‌کنند و برای پیشگیری و ناکامی مجرمان باید به توصیه‌های پلیس و هشدار‌های انتظامی توجه کرد.

وی با بیان اینکه پیشگیری از وقوع جرم با تمرکز بر اطلاع‌رسانی بموقع، توسعه آموزش‌های همگانی و افزایش سطح آگاهی‌های عمومی از اولویت‌های پلیس فتا است، از شهروندان خواست به پیامک‌های مشکوک یا دارای لینک ارسالی از شماره‌های شخصی افراد اعم از دوست، آشنا و اقوام اعتماد نکرده و قبل از کلیک روی هر لینکی، صحت آن را از مراجع معتبر بررسی و از دانلود اپلیکیشن‌های ناشناس خودداری و به هیچ عنوان کد‌های مختلفی که از طریق پیامک دریافت می‌کنند را در اختیار افراد تماس گیرنده قرار ندهند.

وی به مردم توصیه کرد: با انجام خرید‌های اینترنتی خود از سایت‌های معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیک، قبل از بررسی صحت و سقم و سلامت کالا از پرداخت هرگونه بیعانه خودداری و به تبلیغات و قیمت‌های فریبنده در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی توجه نکنند و برای پیشگیری از کلاهبرداری به شیوه رسید جعلی از تحویل کالا قبل از دریافت پیامک واریز وجه و انجام احراز هویت خودداری کنند.

فرمانده انتظامی استان اردبیل گفت: شهروندان و کاربران فضای مجازی در صورت مواجهه با موارد مشکوک و جرایم سایبری، گزارش‌های خود را در قسمت مرکز فوریت‌های سایبری سایت پلیس فتا به آدرس https://www.fata.gov.ir بارگذاری و یا با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ اطلاع دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها