به گزارش جام جم آنلاین همدان، اسداله ربانیمهر در این جلسه اظهار داشت: زمان کوچ عشایر باید ساماندهی شود و زمان ورود و خروج آن ها بر اساس دستورالعمل تعیین و تدوین شود.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری همدان افزود: با حفظ شان عشایر عزیز خدمات و تسهیلات به موقع و اطلاع رسانی و آموزش لازم انجام شود و سپس در صورت تخلف با متخلفین احتمالی برخورد قانونی صورت پذیرد.تقویم کوچ بایستی توسط امور عشایری تنظیم و در اختیار عشایر قرارگیرد.
وی بیان کرد: عشایر مردمی پرتلاش و تاثیرگذار در حوزه اقتصاد و فرهنگی و گردشگری هستند و و ۲۵درصد گوشت قرمز و ۳۰ درصد صنایع دستی کشور را تولید می کنند و همه دستگاهها باید وظایف قانونی در حوزه عشایر انجام دهند.
اسفندیار خزائی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان نیز در این جلسه گفت: هر ساله اقدامات لازم از قبیل اطلاع رسانی، آموزش بهره برداران، تشکیل جلسات هماهنگی و مدیریت چرا در سطح استان و ملی با حضور اعضاء و بکارگیری اکیپ های سیار و ثابت انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: از ۵۵ سامان عرفی مراتع استان به مساحت ۷۳ هزار هکتار و ظرفیت ۵۳۹۰۰ واحد دامی بیشترین سامان های عرفی در همدان و نهاوند قرار دارد و برنامه ریزی های کوچ باید طوری باشد که هم شأن عشایر بزرگوار رعایت شود و هم عرصه های منابع طبیعی حفظ شوند.
خزائی افزود: کوچ زودهنگام علاوه بر آسیب جدی به مراتع و پوشش گیاهی ،باعث ایجاد تنش های اجتماعی و امنیتی نیز می شود و در همین راستاست که ورود عشایر به استان همدان تا ۱۵ اردیبهشت ماه ممنوع است و حرکت عشایر نباید زودتر از موعد انجام شود ، زیرا با حرکت زودهنگام ، کنترل کوچ بسیار سخت می شود که این موضوع مستلزم ارئه خدمات ، نهاده و آموزش بهره برداران است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: