عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان:

“شوگرن” دومین بیماری شایع روماتیسمی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه شوگرن دومین بیماری شایع روماتیسمی است گفت: مهمترین علائم بیماری شوگرن، خشکی دهان و چشم بوده و دردهای مفصلی، پوستی و لنفاوی نیز از جمله سایر علائم این بیماری است.
کد خبر: ۱۴۹۲۵۶۸

به گزارش جام جم آنلاین همدان، دکتر احمد تحملی رودسری در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: بیماری شوگرن براساس آمار، دومین بیماری شایع روماتیسمی است که به‌خاطر ویژگی‌های این بیماری دیر تشخیص داده و کم‌تر به علائم آن توجه می‌شود.

وی با بیان اینکه این بیماری غدد ترشحی و اشکی را درگیر می‌کند تبیین کرد: براساس آمار، دومین بیماری بسیار شایع روماتیسمی شوگرن نام دارد و کم‌تر به آن توجه می‌شود.

فوق تخصص روماتولوژی گفت: این بیماری بسیار آرام پیش می‌رود و از زمانی که آغاز می‌شود تا هنگام تشخیص علائم ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد و به دلیل اینکه روند آن تدریجی است، افراد به پزشک مراجعه نمی‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: فرد اگر به بیماری شوگرن مبتلا شود، دندان‌هایش خراب می‌شود، صبح‌ها در ناحیه گلو احساس خشکی دارد و در طول شب مرتب آب می‌نوشد، اشک در چشم کاهش می‌یابد و فرد احساس می‌کند، در چشم جسم خارجی وجود دارد و چشم‌ها قرمز است، از علائم دیگر این بیماری بزرگی بزاق و دردهای مفصلی است، بنابراین به افراد توصیه می‌شود، اگر احساس خشکی در دهان و چشم دارند که پایدار و پیش رونده است، به پزشک مراجعه کنند.

دکتر تحملی رودسری اضافه کرد: زمانی که بیماری پیشرفت کند، برگشت‌پذیر نیست، چنانچه بیماری به سرعت تشخیص داده شود، عوارض طولانی مدت بیماری نیز کاهش می‌یابد. 

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شیوع بیماری نقرس اظهار کرد: این بیماری در بازه زمانی محدود ۱۰ تا ۱۴ روز بهبود می‌یابد و عارضه خاصی برای فرد ندارد، اما حمله تکرار شونده است و حملات بعدی می‌تواند برای بیمار عارضه ایجاد کند و مفصل تخریب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیماری نقرس در مردان شایع‌تر است، گفت: این بیماری بعد از سن بلوغ می‌تواند رخ دهد و با افزایش سن شیوع بیشتری دارد.

دکتر تحملی رودسری افزود: در بانوان قبل از سن یائسگی ابتلاء به بیماری نقرس بسیار نادر است و بعد از سن یائسگی ممکن است رخ دهد و میزان شیوع کم‌تر از مردان است.

وی گفت: حمله در این بیماری بسیار ناگهانی رخ می‌دهد و مفصل اول شصت را درگیر می‌کند، درد شدیدی که تا به حال فرد تجربه نکرده و نواحی اطراف انگشت با قرمزی و التهاب همراه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: در بیماری نقرس مفصل درگیر می‌شود و در بین بیماران بسیار مشاهده شده پس از مصرف دارو زمانی که درد ندارند دارو را قطع می‌کنند و باید دارو را تا بهبودی کامل مصرف کنند، باید درمان مادام العمر داشته باشند برای اینکه حمله را تجربه نکنند.

فوق تخصص روماتولوژی با بیان اینکه رعایت رژیم غذایی در بیمارانی که مبتلا به نقرس هستند، ضروری است، اضافه کرد: گوشت قرمز، کله‌پاچه، دل و جگر، فست فود، نوشابه و آبمیوه‌هایی که حاوی افزودنی و مواد نگهدارنده است، نباید مصرف کنند، دارو و رژیم غذایی در کنار یک‌دیگر باید رعایت شود چون در کنترل، مهار بیماری مؤثر است و فرد مبتلا عارضه نخواهد داشت.

newsQrCode
برچسب ها: همدان بیمار نقرس
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها