استاندار کهگیلویه و بویراحمد؛

آیا کهگیلویه وبویراحمد قطب تولید میوه استوایی «بلوبری» می‌شود؟

بلوبری یا زغال اخته آبی، میوه‌ای با داشتن بیش از ۲۰خاصیت تغذیه‌ای، گران قیمت و کمیاب به‌خصوص در کشور ایران محسوب می‌شود با این وجود برخی استان‌ها از جمله کهگیلویه و بویراحمد به کشت این میوه در گلخانه‌ها روی آورده‌اند و سودآوری خوبی هم برای پرورش دهندگان داشته، البته برنامه توسعه‌ای برای تبدیل شدن کهگیلویه و بویراحمد به عنوان قطب تولید این میوه هدفگذاری شده است.
بلوبری یا زغال اخته آبی، میوه‌ای با داشتن بیش از ۲۰خاصیت تغذیه‌ای، گران قیمت و کمیاب به‌خصوص در کشور ایران محسوب می‌شود با این وجود برخی استان‌ها از جمله کهگیلویه و بویراحمد به کشت این میوه در گلخانه‌ها روی آورده‌اند و سودآوری خوبی هم برای پرورش دهندگان داشته، البته برنامه توسعه‌ای برای تبدیل شدن کهگیلویه و بویراحمد به عنوان قطب تولید این میوه هدفگذاری شده است.
کد خبر: ۱۴۹۱۹۷۳

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، بلوبری یکی از میوه‌هایی است که در مناطق خوش آب و هوا که رطوبت بسیار دارد کشت می‌شود. بلوبری به‌طور معمول در شرایطی خاص رشد می‌کند، این میوه بسیار خوش طعم، اما به همان میزان قیمت بالایی دارد.

بلوبری میوه‌ای بومی در شمال آمریکا و مناطقی از اروپاست در این مناطق به طور گسترده کشت می‌شود. این میوه از جدیدترین میوه‌های ریز است که در قرن ۲۱ اهلی شده است، آمریکا و کانادا بزرگترین تولیدکنندگان این میوه در جهان هستند.

درسال‌های اخیر ارقامی از بلوبری وارد ایران شده که اکنون سازگاری آن‌ها در استان‌های مختلف در حال بررسی است.

کشت گیاه بلوبری سال ۹۵ برای اولین بار در استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است و قیمت این محصول نسبت به بقیه محصولات گلخانه‌ای ارزش افزوده بالایی دارد و سرمایه گذاری پایدار محسوب می‌شود.

طبق اعلام یکی از گلخانه داران کهگیلویه و بویراحمد، که این میوه را کشت می‌کند، خود گیاه با گذر زمان ارزش افزوده پیدا می‌کند و گیاهی نیست که کاهش قیمت پیدا کند و صد درصد این محصول در خارج از استان توزیع می‌شود.

این گلخانه دار می‌گوید که کشت محصول بلوبری در دنیا در حال افزایش است و حجم تولید و صادرات آن از کشور‌های توسعه نیافته به کشور‌های توسعه یافته در حال گسترش است.

کشت بلوبری در کهگیلویه و بویراحمد توسعه می‌یابد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: «طرح اولیه گلخانه بلوبری در استان یک هکتار بوده است، اما با توجه به تکنولوژی و سرمایه‌گذاری مناسب، به ۲ هکتار توسعه یافته است.»

یدالله رحمانی بلوبری را محصولی استراتژیک دانست و افزود: «استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله استان‌هایی است که ظرفیت بالایی برای تولید این محصول دارد و سرمایه‌گذاری در گلخانه بلوبری ارزش افزوده‌ای حدود ۲۰ برابر ایجاد می‌کند.»

وی به طرح توسعه دو هکتاری این مجموعه با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد ریالی اشاره کرد و گفت: «این پروژه بدون نیاز به تسهیلات بانکی انجام می‌شود و در دهه فجر عملیات افتتاح آن آغاز خواهد شد.»

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر لزوم حمایت از توسعه کشت بلوبری، به ویژه به صورت گلخانه‌ای تأکید کرد و از جهاد کشاورزی خواست مقدمات کار برای توسعه ۱۳ هکتار دیگر را فراهم کند.

هدف‌گذاری استان برای قطب تولید بلوبری

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در این ارتباط گفت: سیاست‌های توسعه‌ای کشاورزی استان در وهله نخست به نفع مردم، کشاورزان و تولید کنندگان است و سپس بحث اقتصاد است.

سید علی معتمدی پور ادامه داد: کشت بلوبری مزیت اقتصادی خوبی دارد و تقریبا ۱۶ رقم در همین استان با تنوع آب و هوایی (۱۱ اقلیم از اقلیم‌های اساسی کشور در این استان وجود دارد) پرورش داده می‌شود.

معتمدی پور افزود: در بحث ریل گذاری باید در وهله نخست مردم متوجه شوند که کشت این محصول اقتصادی است و سپس زمینه و زیرساخت توسط جهاد کشاورزی استان فراهم شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: مرحله دوم باید یک پشتیبانی علمی و اجرایی صورت گیرد که اجرای آن فروش اقتصادی و بازار مصرف خوبی دارند.

میوه بلوبری را بیشتر بشناسیم

بلوبری یکی از میوه‌های پرطرفدار است که در بسیاری از محصولات غذایی استفاده می‌شود و به رنگ آبی یا بنفش، مزه شیرین و مطبوع و اندازه آن کوچک است.

بلوبری یا زغال اخته آبی، میوه‌ای با داشتن بیش از ۲۰خاصیت تغذیه‌ای، گران قیمت و کمیاب به‌خصوص در کشور ما محسوب می‌شود.

خاصیت بلوبری به‌سبب وجود انواع ویتامین، آنتی اکسیدان، فیبر، مواد معدنی و ریز مغذی‌ها در آن است. رنگ آبی و بنفش این میوه، به سبب تجمع آنتوسیانین‌هایی است که عاملی برای لاغری و سلامت قلب به‌شمار می‌روند.

بوته گیاه بلوبری، تمام املاح و مواد معدنی موجود در خاک را تصاحب می‌کند تا بتواند رشد کند و در نتیجه تمامی این مواد مغذی را به میوه‌هایش می‌بخشد.

نقش بلوبری در تضمین سلامت قلب و کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم، چیز تازه‌ای نیست و قبلاً اثبات شده بود. حال محققان انگلیسی و آمریکایی طی مطالعه‌ای نشان داده اند که مصرف این میوه ریسک ابتلا به بیماری قلبی را نیز به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

فواید مصرف بلوبری احتمالاً به وجود آنتی اکسیدانی موسوم به آنتوسیانین در این میوه برمی‌گردد که عامل رنگ بنفش، قرمز یا سیاه گروهی از میوه‌هاست. این ترکیب می‌تواند به کاهش استرس اکسیداتیو و تورم در عروق کمک کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها