مدیرعامل اتحادیه تعاون فارس:

تعاونی‌ها در مسیر قانونگذاری حمایت شوند

محمد سعید برزگر،مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی فارس اتحادیه‌ها و تشکل‌های تعاون روستایی را بازو‌های اجرایی دولت و پایگاه‌هایی قدرتمند دانست و گفت: نیاز است در مسیر قانون‌گذاری از تعاونی‌ها حمایت شود.
محمد سعید برزگر،مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی فارس اتحادیه‌ها و تشکل‌های تعاون روستایی را بازو‌های اجرایی دولت و پایگاه‌هایی قدرتمند دانست و گفت: نیاز است در مسیر قانون‌گذاری از تعاونی‌ها حمایت شود.
کد خبر: ۱۴۹۱۳۰۸

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا،محمد سعید برزگر روز یکشنبه افزود: امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شد که تجلی و نمود مشارکت مردم را می‌شد در تعاونی‌ها مشاهده کرد؛ شعار دولت چهاردهم هم وفاق است؛ وفاقی که در تعاونی‌ها نمود پیدا کرده؛ لذا تعاونی‌ها بستر خوبی برای تحقق این شعار‌ها هستند، اما نیاز است در مسیر قانون‌گذاری از آن‌ها حمایت شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی فارس ادامه داد: ۸۴مرکز خرید در استان فارس بیش از ۵۸۰ هزار تن گندم را طی ۶ماه از کشاورزان این استان پهناور خریداری کردند، اما کارمزد بسیار ناچیز و همچنین افت کیفی در نظر گرفته شده سبب ضرر به تعاونی‌ها شده است.

او اضافه کرد: در واقع تعیین کارمزد خرید تضمینی گندم برای تعاونی‌ها، خرید گندم توسط تشکل‌ها را به فرآیندی زیان آور تبدیل کرده؛ رقم کارمزد ابلاغ شده همان رقم سال گذشته است در صورتی که هزینه‌ها حداقل ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.

مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی فارس افزود: تشکل‌های بخش کشاورزی به سهامداران یعنی کشاورزان تعلق دارند و زیان آن‌ها در نهایت زیان کشاورزان را بدنبال خواهد داشت بنابراین از وزارت جهاد کشاورزی درخواست مساعدت در این زمینه را داریم.

او افت کیفی و ما به تفاوت افت مبدا و مقصد را از دیگر مشکلات دانست و گفت: پاشنه آشیل این شبکه قدرمند کمبود نقدینگی است؛ البته این بدان معنا نیست که نقدینگی نداشته‌ایم، اما تورم افسار گسیخته این نقدینگی را از این شبکه عظیم گرفته است.

برزگر ادامه داد: سال گذشته یک خط اعتباری برای تعاون روستایی در قالب تسهیلات با نرخ ترجیحی تخصیص داده شد که کمک شایانی بود، اما در استان با برخی از بانک‌های عامل نمی‌توانیم به توفیق برسیم؛ این در حالیست که صندوق‌های توسعه کشاورزی بستر مناسبی به لحاظ قانونی برای جذب این اعتبارات هستند اگر بتوان این اعتبارات را از صندوق به شبکه تزریق کرد تعاون روستایی گرفتار این بروکراسی‌ها نمی‌شود و به موقع هم بازپرداخت خواهد کرد.

مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی فارس گفت: اتحادیه تعاون روستایی از هفت ایستگاه بوجاری بذر، سه واحد سردخانه، حدود ۴۰۰ هزار تن فضای انباری و یک واحد کشتارگاه مرغ بهره می‌برد.

او اضافه کرد: سالانه حدود ۴۰۰ میلیون لیتر سوخت، ۴۰ هزار تن آرد و ۴۰۰ هزار تن نهاده‌های دامی و کشاورزی توسط شبکه تعاون روستایی توزیع می‌شود.

برزگر اقدامات این اتحادیه را خرید تضمینی جو همچنین ورود به خرید حمایتی گوجه فرنگی، خرید و تامین میوه شب عید و ذخیره سازی احتباطی سیب زمینی عنوان کرد و گفت: با خرید تضمینی جو در شمال استان موجبات افزایش قیمت جو فراهم شد؛ در واقع قیمت جو از ۶هزار و ۵۰۰ تا هفت هزار تومان به ۱۰ هزار و بالاتر از ۱۰ هزار تومان رسید؛ و تعاون روستایی هزار تن جو را به صورت تضمینی خرید.

مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی فارس که معتقد است تعاونی‌ها در بحث امنیت غذایی و پدافند غیرعامل هم نقش بسزایی داشته و دارند، گفت: یکی از مهمترین برنامه‌های اتحادیه تعاون روستایی راه‌اندازی خط پخت ضایعات مرغ با هدف حمایت از تمهیدات زیست محیطی است که به عنوان فاز تکمیلی کشتارگاه به این واحد اضافه می‌شود.

برزگر عنوان کرد: جهت مولدسازی اموال هم یک باب سردخانه مستهلک در حومه شیراز وجود دارد که اگر کمک شود از محل فروش این سردخانه می‌توانیم یک واحد سردخانه بارانداز در مرکز استان احداث کنیم.

به اعتقاد او فارس با توجه به نزدیکی به کشور‌های حاشیه خلیج فارس یک کلیدر مهم در بخش صادرات محسوب می‌شود که می‌توان از این ظرفیت برای ورود به عرصه صادرات بهره گرفت.

وی گفت: روال اداری اخذ کارت بازرگانی هم انجام شده و به زودی کارت بازرگانی را دریافت می‌کنیم.

مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی فارس گفت: شبکه تعاون روستایی این آمادگی را دارد که کمبود بازار را در مواقع بحران کنترل کند، اما این امر منوط به تزریق اعتبارات است؛ ما پول بلاعوض از دولت نمی‌خواهیم، اما اگر اعتبارات و تسهیلات به این شبکه اختصاص یابد می‌توانیم در بازار نقش‌آفرین باشیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها