به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، حسن قاسمپور به مناسبت هفته هوای پاک در نشست خبری با اهالی رسانه، افزود: تذکرات لازم به مسئولان واحدهای تولیدی و صنعتی آلاینده داده شده تا در اسرع وقت نسبت به رفع آلایندگی محیط زیست اقدام کنند.
وی در خصوص نحوه شناسایی و تعیین صنایع مشمول، اظهار کرد: بعد از تهیه گزارش کارشناسی توسط کارشناسان ادارات تابعه و همچنین نمونه برداریهای انجام یافته توسط آزمایشگاه اداره کل و یا آزمایشگاههای معتمد سازمان حفاظت محیط زیست و تحلیل آنها، مطابق "دستورالعمل تهیه فهرست صنایع آلاینده" ابلاغی از سوی سازمان متبوع، مراتب در کمیته عوارض آلایندگی طرح و نسبت به درج نام واحد در فهرست صنایع آلاینده اقدام میشود.
قاسمپور بیان کرد: صنایعی که به تشخیص سازمان حفاظت محیط زیست آلاینده محسوب میشوند، مشمول پرداخت عوارض آلایندگی (مالیات سبز) خواهند بود که توسط سازمان امور مالیاتی از این واحدها اخذ میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: واحدهایی که حد مجاز و استاندارد محیط زیست را رعایت نمیکنند بر اساس معیارهایی نظیر شدت، مدت، نوع و مکان آلایندگی با نرخهای نیم، یک و یک و نیم در صد به ماخذ فروش یا درآمد ارائه خدمات حسب مورد مشمول مالیات سبز میشوند.
قاسمپور ادامه داد: اخذ عوارض آلایندگی (مالیات سبز) از واحدهای آلاینده علاوه بر پاک کردن محیط زیست و کمک به ارتقای استاندارد واحدهای تولیدی، باعث افزایش انگیزه تولید کنندگان برای بهبود محیط زیست میشود.
وی گفت: اگر واحدی در دوره قبل آلاینده بوده به شرط انجام اقدامات اصلاحی و تأیید کارشناسان بازدید کننده نسبت به حذف نام آن واحد از فهرست مزبور اقدام میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با اشاره به ضرورت پایش مستمر واحدهای تولیدی و صنعتی و اطلاع از آخرین وضعیت زیستمحیطی و آلایندگی آنها و رسیدگی به شکایتهای مردمی در زمینه فعالیت صنایع مزاحم، افزود: ادارات و نمایندگیهای محیط زیست در استان موظف هستند دقت لازم را در معرفی صنایع آلاینده به عمل آورده و بر اساس دستورالعملهای اعلامی اقدام کنند.
اردبیل دارای هوای پاک و بدون آلودگی است
قاسم پور با بیان اینکه اردبیل یکی از استانهای دارای هوای پاک و عاری از آلودگی در سطح کشور است، گفت: در ۲ سال اخیر حتی یک روز هم هوای این استان ناسالم و خطرناک برای تمامی گروههای سنی گزارش نشده است.
وی با اشاره به اینکه وجود هوای پاک موهبت الهی است و باید قدر این نعمت را دانست، افزود: تداوم این روند و داشتن هوای پاک و عاری از هرگونه آلودگی نیازمند اراده ملی و مشارکت عمومی است.
قاسمپور با بیان اینکه داشتن هوای پاک و محیط زیست سالم حقوق عامه بوده و حق الناس است، اظهار کرد: همه آحاد مردم باید برای داشتن هوای پاک و محیط زیست سالم تلاش کنند چرا که فرزندان ما درباره عملکرد ما در این حوزه در آینده قضاوت خواهند کرد.
مدیرکل محیط زیست استان اردبیل بیان کرد: سابقه قانون گذاری در زمینه آلودگی هوا در ایران به سال ۱۳۵۴ برمیگردد و از آن زمان تاکنون بیش از ۴۰ قانون و آیین نامه در مورد آلودگی هوا توسط مراجع مختلف به تصویب رسیده است.
قاسم پور اضافه کرد: آخرین قانون جامع در زمینه آلودگی هوا، قانون هوای پاک است که در سال ۱۳۹۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، این قانون شامل ۳۴ ماده و ۲۹ تبصره و آیین نامه فنی است که شامل مجموعه راهکارهای کاهش و کنترل آلودگی هوا توسط منابع است.
وی با اشاره به وظایف دستگاههای اجرایی، ادامه داد: طبق قانون هوای پاک، ۲۴ دستگاه در اجرای این قانون دارای تکالیف اجرایی و نظارتی هستند و سازمان بازرسی و دیگر دستگاههای نظارتی نیز براساس تکلیف قانونی خود وظیفه نظارت بر حسن اجرای امور و اجرای صحیح قوانین و بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی را برعهده دارند.
قاسمپور با بیان اینکه فرهنگ حفظ محیط زیست باید در جامعه نهادینه شود، گفت: اگر عموم مردم و دستگاههای مرتبط به وظایف خود به درستی عمل بدون شک هوای پاک و عاری از هرگونه آلودگی و محیط زیست سالم خواهیم داشت.
عامل اصلی آلودگی هوای استان اردبیل خودروها هستند
مدیرکل محیط زیست استان اردبیل با بیان اینکه عامل اصلی آلودگی هوای استان اردبیل خودروها هستند، افزود: بعد از خودروها، آتش زدن بقایای کشاورزی و ضایعات توسط دوره گردها و کانونهای ریزگرد به ترتیب بیشترین نقش را در آلودگی هوای استان اردبیل دارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد