روز چهارشنبه وبعد ازورود به فرودگاه دوشنبه واستقبال رسمی ازمسعود پزشکیان توسط امام علی رحمان،در کاخ ریاستجمهوری، روز پنجشنبه هیأت عالیرتبه ایران با حضور روسایجمهور در همان کاخ شاهد امضای تفاهمنامههایی در زمینههای مختلف ازجمله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، حملونقل، گمرک، بازرگانی، دامپزشکی و... بودند.
عباس عراقچی وزیر امور خارجه، محسن پاکنژاد وزیر نفت، عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد، غلامرضا نوریقزلجه وزیر جهاد کشاورزی، محمد اسلامی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، عباس علیآبادی وزیر نیرو، خانم فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و محمدرضا فرزین رئیس بانک مرکزی، پزشکیان را در سفر به دو کشور تاجیکستان و روسیه همراهی میکنند.
رئیس قوه مجریه در سفر خود این پیام را به مسئولان تاجیکستان داد که محدودیتی برای گسترش روابط نداریم و از سوی مقامهای این کشور نیز عنوان شد که حجم تجارت میان دو کشور باید هر چه زودتر به دو برابر برسد و این کشور همسایه خواهان روابط عمیق و گسترده در همه زمینهها باایراناست.
پزشکیان پس از این مراسم به دانشگاه علوم پزشکی ابوعلیسینا رفت و به او مدرک پروفسوری افتخاری اهدا شد و سپس در جمع دانشگاهیان سخنرانیکرد.
رئیسجمهور پنجشنبه شب در دیدار با ایرانیان مقیم دوشنبه در محل سفارت ایران در تاجیکستان، در واکنش به درخواست حاضران برای تسهیل تعاملات تجاری بین دو کشور، گفت: در مذاکرات با مقامات تاجیکستانی بر این نکته تاکید داشتم و اینکه تا جایی که بتوانیم روابط تجاری میان تجار ایرانی و تاجیکستانی را تسهیل میکنیم و این به نفع ما و تجار است.
وی با بیان اینکه برای حل مشکل روادید جهت تردد اتباع دو کشور، در راستای تسهیل و رفع مشکلات توافقهای لازم حاصل شده، در واکنش به تشویق حاضران گفت: اینها وظیفه ماست و نیازی به تشویق ندارد.
رئیسجمهور درباره برقراری تعرفه ترجیحی در تجارت ایران و تاجیکستان، اظهار کرد: موضوع تعرفه ترجیحی را هم با مقامات ایران طرح و وزارت خارجه را هم مأمور پیگیری کردهام؛ شما هم تا جای ممکن این موضوع را دنبال کنید.
پزشکیان همچنین در ادامه برنامههای خود در سخنرانی در همایش تجاری، سرمایهگذاری و گردشگری ایران و تاجیکستان گفت: دو کشور سابقه تاریخی چندین هزار ساله داریم و ملتی نیستیم که تازه یکدیگر را دیده باشیم.
وی افزود: ما تاریخی طولانی با همدیگر داشتیم؛ وقتی خیابانهای این کشور را میبینم، برایم آشناست و ما مسائل فرهنگی مشترک زیادی با هم داریم. باید یک ساختار مناسبی برای تقویت ارتباطات خود داشته باشیم و این ساختار در قالب کمیسیون مشترک است و هرچقدر در این ساختار فعالیت بیشتری صورت بگیرد، ارتباط دو کشور بهتر خواهد شد.
رئیسجمهور عنوان کرد: ما درباره مسائل گردشگری گفتوگوهای زیادی داشتهایم و باید کاری کنیم تا تاجران دو کشور فعال شده و سرمایهگذاری کنند.همچنین نیاز است درزمینههای اقتصادی، فرهنگی، هنری، حملونقل و سایر عرصهها تبادل و تعامل داشته باشیم.
پزشکیان گفت: قوانین میتواند موجب رشد ارتباطاتمان شود و باید در این زمینه تسهیلگری صورت بگیرد تا بتوانیم تجارت خوبی داشته باشیم. بههمین راحتی که میتوانیم بدون مترجم باهم گفتوگو داشته باشیم، خواهیم توانست تعاملات خود را پیش ببریم. ما در دولت ایران مقررات و قوانین و تجارت بین دو کشور را افزایش دهیم تا روابطمان افزایش یابد و موانع فیمابین را حذف کنیم.
وی اظهار کرد: مانعی برای تعامل و افزایش روابط با کشور تاجیکستان وجود ندارد و آن را رفع خواهیم کرد. احساس کنید ایران سرزمین دیگری است که شما در آن زندگی میکنید و ما احساس میکنیم تاجیکستان سرزمینی است که ما میتوانیم در آن زیست کنیم و احساس غربت نداشته باشیم. در اینصورت، بُرد با دوطرف خواهد بود.