غزه و تغییر موازنه قدرت
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد

غزه و تغییر موازنه قدرت

رژیم صهیونیستی؛ طرف بازنده در جنگ غزه

رژیم صهیونیستی با گذشت ۱۵ ماه از جنگ غزه نه‌تنها به اهداف اعلامی خود دست نیافت بلکه شکست‌هایی را تجربه کرد که ابعاد آنها در آینده آشکار می‌شود.
رژیم صهیونیستی با گذشت ۱۵ ماه از جنگ غزه نه‌تنها به اهداف اعلامی خود دست نیافت بلکه شکست‌هایی را تجربه کرد که ابعاد آنها در آینده آشکار می‌شود.
کد خبر: ۱۴۹۰۱۴۱

به گزارش جام جم آنلاین، جنگ غزه مانند همه جنگ‌ها در نهایت پایان یافت، اما بازتاب و پیامد‌های آن، هم از نظر ماهیت و هم از نظر عمق، منحصر‌به‌فرد خواهد بود.

صرف‌نظر از وضعیت غزه، رژیم صهیونیستی نمی‌تواند مسئله فلسطین را به‌عنوان محرک اصلی چشم‌انداز سیاسی خاورمیانه دور بزند.

این جنگ به‌طور غیرقابل انکاری بار دیگر تأیید کرده است که از طریق تدابیر امنیتی و یا از طریق عادی‌سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی، نمی‌توان از آرمان فلسطین چشم‌پوشی کرد.

جنبه‌های شکست رژیم صهیونیستی در نوار غزه

در کنار نبرد با حماس، رژیم صهیونیستی بیش از یک سال است که برای آواره کردن مردم فلسطین از غزه جنگیده است، اما در این هدف شکست خورد.

رژیم صهیونیستی با هدف قرار دادن بیمارستان‌ها، مدرسه‌ها، دانشگاه‌ها، خانه‌ها، منابع آب، کادر پزشکی و روزنامه‌نگاران، علیه ابزار زندگی در غزه جنگیده است، اما تا به امروز، مردم فلسطین هنوز آنجا هستند.

این یک شکست ایدئولوژیک، راهبردی و اخلاقی برای رژیم صهیونیستی است و پروژه صهیونیستی نتوانست غزه را به «سرزمینی بدون مردم» تبدیل کند.

ناکامی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و فراتر از آن

شکست رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اشغالی و فراتر از آن طنین‎انداز است؛ در حالی که این رژیم ممکن است غزه را محل آزمایش سیاست‌های خود بداند، تردید‌های جدی وجود دارد که چنین فرصتی در کرانه باختری به وجود بیاید و حتی اگر انجام شود، به‌طور قطع شکست خواهد خورد.

شکست طرح رژیم صهیونیستی برای بیرون راندن فلسطینی‌ها از غزه، علی‌رغم هزینه‌های هنگفت، به این معناست که این رژیم دیگر نمی‌تواند از رویارویی سیاسی با واقعیت فلسطین اجتناب کند.

هر طرفی که برای بازگرداندن وجهه ادعایی رژیم صهیونیستی به‌عنوان یک قربانی یا یک دموکراسی شرط‌بندی کند، بدون شک بازنده خواهد شد.

چرا رژیم صهیونیستی طرف بازنده در غزه است؟

نسل‌ کشی که در حدود یک‌ونیم سال اخیر در غزه تجربه شده به ابعادی رسیده است که وجدان بشریت را عمیقا جریحه‌دار کرد.

براساس داده‌های وزارت بهداشت غزه، تعداد قربانیان و مجروحان به بیش از ۴۶ هزار نفر و مجروحان به ۱۱۰ هزار نفر رسیده است.

در کنار قتل‌عام با بمب‌های پرتاب‌شده مانند هیروشیما، مردم غزه تحت پاک‌سازی قومی از طریق سوءتغذیه، کمبود آب سالم، تخریب زیرساخت‌های پزشکی و پاک‌سازی شهر‌ها قرار گرفتند.

مجله پزشکی لَنست به‌طور محافظه‌کارانه برآورد می‌کند که تعداد قربانیان در غزه به ۱۸۶ هزار نفر یا بیشتر رسیده است که حدود ۸ درصد از کل جمعیت این باریکه را تشکیل می‌دهد.

با وجود این، آیا رژیم صهیونیستی با تمام ماشین نظامی، به‌اصطلاح دستگاه سیاسی قوی و اشغال پایدار، در غزه پیروز می‌شود؟ در واقع رژیم صهیونیستی در حال شکست در نوار غزه است.

به گزارش دیلی صباح، رژیم صهیونیستی در حال از دست دادن قدرت اخلاقی، قانونی، دیپلماتیک و روابط خود است به حدی که از زمان تأسیس تاکنون هرگز پایین‌تر از این نبوده است؛ در واقع، این وضعیت می‌تواند آغازی بر پایان رژیم صهیونیستی باشد.

فجایع تجربه‌شده در غزه نشان می‌دهد اسطوره‌هایی که رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس خود ساخته است، تا چه حد شکننده هستند.

اگرچه به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی با برتری نظامی و نیروی وحشیانه برتری یابد اما هر روز که می‌گذرد در وجدان بشریت و عرصه دیپلماسی بین‌المللی بیشتر و بیشتر می‌بازد.

مقاومت غزه و بیداری وجدان بشریت

از سوی دیگر، اگرچه به نظر می‌رسد مردم غزه متحمل خسارت سنگینی شده‌اند، اما مقاومتی از خود نشان می‌دهند که وجدان بشریت را برمی‌انگیزد.

اگرچه شهر‌های آنها ویران شده و خانواده‌هایشان از هم پاشیده شده است، اشتیاق آنها برای آزادی در حال ایجاد یک جنبش همبستگی جهانی است و مردم غزه هرگز در بعد دیپلماتیک و روانی تا این حد پیروز نشده‌اند.

در کنار راهپیمایی‌های سراسری، رویداد‌های نمادین مانند رویداد‌های حمایتی که در دانشگاه‌های برجسته جهان مانند هاروارد، کلمبیا و ییل برگزار می‌شود، نشان می‌دهد که آرمان فلسطین اکنون به مبارزه جهانی برای عدالت تبدیل شده است.

شکست اقتصادی رژیم صهیونیستی

به‌عنوان جنبه دیگری از شکست، تحریم‌های اقتصادی و دیپلماتیک پیش از این هرگز به اقتصاد و سیاست رژیم صهیونیستی آسیب نرسانده بود، اما اکنون همه چیز تغییر کرده است.

فجایع غزه جنبش بایکوت، واگذاری و تحریم (BDS) علیه رژیم صهیونیستی را تقویت کرده است؛ مصرف‌کنندگان، سرمایه‌گذاران و شرکت‌هایی که محصولات رژیم صهیونیستی را تحریم می‌کنند، مستقیما بر اقتصاد این رژیم تأثیر می‌گذارند.

این تحرکات به‎طور جدی اهداف راهبردی بلندمدت رژیم صهیونیستی را تضعیف می‌کند و این رژیم را هم از نظر اقتصادی و هم از نظر دیپلماتیک به انزوا می‌کشاند.

شاید به نظر برسد که رژیم صهیونیستی با انداختن بمب‌هایی ده‌ها و صد‌ها برابر هیروشیما و ناکازاکی، پیروز شده است و به نظر می‌رسد حماس با شهادت فرماندهان و آواره شدن مردمش شکست خورده است، با این حال تاریخ نشان خواهد داد که وضعیت دقیقا برعکس است./ میزان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها