شماره 36-35 فصلنامه فرهنگی استارباد منتشر شد

آخرین شماره از سال دهم فصلنامه فرهنگی، هنری، ادبی  و تاریخی استارباد به مدیرمسئولی و صاحب امتیازی علی بایزیدی، پژوهشگر تاریخ گرگان و گلستان منتشر شد.
آخرین شماره از سال دهم فصلنامه فرهنگی، هنری، ادبی  و تاریخی استارباد به مدیرمسئولی و صاحب امتیازی علی بایزیدی، پژوهشگر تاریخ گرگان و گلستان منتشر شد.
کد خبر: ۱۴۸۸۶۳۲
نویسنده شبیر دائمی

این شماره از فصلنامه استارباد که مانند شماره­ پیشین (34-33)، دو فصل را در بر میگیرد: پاییز و زمستان 1403، و در 148 صفحه تنظیم گردیده که نسبت به تمامی شمارگان منتشره از این فصلنامه در ده سال گذشته، پس از شماره هشتم که در 200 صفحه انتشار یافت، دارای بیشترین تعداد صفحات می­باشد.

در شماره 36-35 استارباد، همچون شمارگان پیشین، پرونده­ (ویژه­ نامه)ای برای شخصیت­های تأثیرگذار معاصر استان گلستان ترتیب داد شده که این بار برادران قاری (شعبانعلی، غلامعلی و محمد قاری) در بر دارنده­ 45 صفحه انتهایی مجله استارباد می باشند. در این پرونده ضمن معرفی و درج بیوگرافی و رزومه و کارنامه این سه برادر، و انتشار تصاویر و اسناد قدیمی، یادداشت­هایی از محمدمهدی مصلحی، علیرضا ابن قاسم، عبدالرحمن فرقانی فر، عبدالصمد مهیمنی، حمید حامی، علی بایزیدی و خسرو بنایی دیده می شود. شعبان قاری، دبیر اسبق ورزش و پدر بسکتبال گرگان، غلامعلی قاری، دبیر اسبق زبان و شاهنامه پژوه، و محمد قاری، شاعر و روزنامه نگار و فعال ادبی در طول 5 تا 7 دهه اخیر در تاریخ معاصر گرگان و گلستان، تأثیرات بسزایی داشته اند.

به جز پرونده، استارباد همچون قبل با انتشار اشعاری از شاعران مطرح این روزهای استان گلستان، این مرتبه شانزده صفحه از مجله را به شانزده شاعر اختصاص داده است: عبدالرحمن فرقانی فر، علی جهانگیری، سمیرا قدیمی، ریحانه دانش دوست، سید مهدی جلیلی، حسن فرهادی، پریسا مسعودی، مهدی خطیری، سمانه شهری نژاد، مهناز رضاییان، سید احمد جعفرنژاد، هستی سادات حسینی، مرضیه رشیدپور، محمدعلی کیانفر، سروش سپهری و صادق حاجتمند.

در بخش داستان، سید محمد میرموسوی از داستان نویسان قدیمی گرگان و گلستان و در بخش ترجمه داستان هم اثری از نجیب محفوظ با ترجمه امید پورحسن ارائه شده است.

فروغ محسنی مفیدی از پژوهشگران و علاقه­ مندان به گویش استرآبادی مطلبی جالب توجه با عنوان «نگاهداشت گویش استرآبادی» دارد. در معرفی کتاب هم «ای تو صدای نیلوفر» سروده محمد جانفشان از شاعران پیش کسوت گرگان و «مسافر اتوبوس استودبیکر» زندگی نامه و خاطرات محمد گلچین فعال مشهور اقتصادی به قلم رحمت الله رجایی دیده می شود.

با توجه به اینکه مهرماه، سالروز بزرگداشت خواجه حافظ شیرازی بوده، هم مطلب سریالی استاد یوسف مسگری (بخش چهارم) و هم مطلب «رنگ آمیزی در غزلیات خواجه حافظ» به قلم محمدمهدی موحدی منتشر شده است.

فرهاد عابدینی، شاعر و منتقد ادبی مشهور کشور، «نگاهی به شعر فراقی یک اثر منوچهر آتشی» را برای این شماره از استارباد ارائه داده است. عابدینی در سالهای پیش از انقلاب در مقطع کوتاهی در گرگان زندگی می کرد و از این شهر برای نشریاتی چون فردوسی شعر می فرستاد.

شیرین زنگنه، از نویسندگان خوزستانی نقدی برای فیلم سینمایی «قاتلان ماه کامل» نوشته است. امید پورحسن در دومین مطلبش، نگاهی به پنج گانه ی آب نباتهای مهرداد صدقی دارد.

در این شماره از استارباد، بازهم رد پایی از حبیب فقید شعر گرگان دیده می شود. «خیال معنا: شعر» اثر حبیب الله قلیشلی با همکاری فرزندش یلدا برای این شماره از استارباد ارسال شده که مطلبی بسیار جذاب و جالب توجه است.

در بخش گفتگو چهار مصاحبه دیده می شود: دکتر سهراب سردشتی، به خاطر انتشار مجموعه عکس «معماری ایران؛ تاریخی مصور»، در انگلستان؛ مریم محمدیان، شاعر مشهور کلاسیک و از بانیان انجمن حافظ گلستان؛ امین افضل پور بانی نحله طراشعر که توسط مهدی بیرانوند انجام شده است؛ آزاده قلیشلی به مناسبت برگزاری اولین نمایشگاه آثار خوشنویسی.

و در نهایت استارباد همچون شمارگان اسبق خود که به انتشار خاطرات سریالی می پرداخته، از جمله خاطرات ایرج تنظیفی، اسلام چمنی، محمد قاری، و...، این بار خاطرات استاد محمدابراهیم حسن بیگی را مد نظر قرار داده و بخش نخست آن را منتشر نموده است.

استارباد در پایان دهمین سال انتشار خود با 3644 صفحه مطالب متنوع فرهنگی، ادبی، هنری و تاریخی که در قالب 31 جلد (36 شماره) قطع وزیری عرضه شده، یکی از دو مجله معتبر فارس زبان استان گلستان در کنار فصلنامه میرداماد وابسته به مؤسسه فرهنگی میرداماد است. مابقی مجلات منتشره در این منطقه که در نشر تداوم داشته اند همگی به ترکمن ها اختصاص دارند: مختومقلی فراغی (از 1378 تاکنون)، ترکمن نامه، دانش صحرا و ترکمن دیار.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها