مجید قیصری، نویسنده دفاع مقدس، برگزیده و داور جایزه‌های مهم ادبی:

معلمان و اساتید دانشگاه کتاب بخوانند!

مجید قیصری: شعر و داستان ایثار و مقاومت، باید خودجوش خلق شود

مجید قیصری نویسنده و داور جشنواره‌های ادبی، اشعار و داستان‌های خلق شده درباره ایثار و مقاومت را در صورتی ارزشمند دانست که به صورت خودجوش و بر اساس نیاز و خواست درونی شاعران و نویسندگان خلق شده باشند.  
مجید قیصری نویسنده و داور جشنواره‌های ادبی، اشعار و داستان‌های خلق شده درباره ایثار و مقاومت را در صورتی ارزشمند دانست که به صورت خودجوش و بر اساس نیاز و خواست درونی شاعران و نویسندگان خلق شده باشند.  
کد خبر: ۱۴۸۸۳۹۹

قیصری که دانش‌آموخته روانشناسی است، در گفت‌وگو با ستاد خبری نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار، گفت: احساس درونی آدم‌ها باید برای نوشتن و سرودن برانگیزاننده باشد. افراد جامعه معمولا به شرایط  بحرانی در جامعه واکنش نشان می‌دهند؛ مثل جنگ عراق علیه ایران که سبب شد افراد از تمام نقاط کشورمان، حتی دورترین مناطق، برای دفاع از آب و خاک و ناموسشان به میدان جنگ بروند. کسی به این افراد نگفته بود که در خطر هستند، آنها خطر را احساس کردند و در نتیجه نسبت به آن واکنش نشان دادند. من معتقدم ادبیات دفاع و مقاومت هم باید به همین ترتیب خلق بشود؛ به صورت خودجوش و مردمی. 

این داستان نویس و مدرس ادبیات داستانی معتقد است: اینکه برخی نهادها و سازمان‌ها برای حمایت از آثار ادبی حوزه دفاع و مقاومت برای پشتیبانی وارد عمل می‌شوند، به نظرم شایسته است اما تا وقتی که قرار نباشد مفاهیم را به جامعه نزریق کنند و به صورت مصنوعی توجه و میلی به خلق اثر بوجود بیاورند. هرقدر خلق ادبیات دفاع و مقاومت خودجوش‌تر باشد، نتیجه‌اش ملموس‌تر و موثرتر است.

وی در این باره به نمونه آثاری مانند تابلوی ظهر عاشورای استاد فرشچیان اشاره کرد و توضیح داد که این اثر چون بر اساس باورهای هنرمند و به میل و باور قلبی خود ایشان خلق شده، ماندگار است و برای همیشه در تاریخ و فرهنگ و هنر این سرزمین مثال زدنی است.  

 نویسنده «نگهبان شب» و «گوساله سرگردان» درباره جشنواره‌ها و کنگره‌های ادبی توضیح داد: جشنواره‌ها و کنگره‌های شعر و داستان باید به صورت منسجم برگزار شوند تا جوایزشان اعتبار داشته باشد. اگر قرار باشد در طول سال چندین جشنواره یا کنگره در شهرهای مختلف به صورت موازی برگزار شود، دچار تورم ارزشی یا آشفتگی فرهنگی خواهیم شد.

این نویسنده تاکید بیش‌ از اندازه روی برخی مفاهیم را سبب از بین رفتن ارزش و اعتبار آن مفاهیم دانست و ادامه داد: به نظرم جشنواره و کنگره‌های شعر و داستان زیاد داریم و نامنسجم هستند. نتیجه چنین جشنواره‌هایی تولید آثار تکراری، کلیشه‌ای و سردستی است که سبب می‌شود از کیفیت آثار کاسته شود.  

خالق داستان «باغ تلو» به لزوم وجود یک نهاد تصمیم‌گیرنده برای جشنواره‌ها اشاره کرد که بتواند نظم و انسجام ایجاد کند و اظهار امیدواری کرد: ای کاش هر دو سال یک جشنواره برگزار شود اما بسیار معتبر و مؤثر. اگر باوری به ارزش‌های ایثار و مقاومت وجود دارد، نهادها و سازمان‌ها باید ایثار کنند و همه با هم در برگزاری یک جشنواره با کیفیت مشارکت کنند. 

مجید قیصری در پایان درباره اقبال عمومی جامعه نسبت به موضوعاتی مانند ایثار و مقاومت گفت: موضوع مقاومت و ایثار یک مسأله انسانی است و هر کسی که شرافت و وجدان داشته باشد، نمی‌تواند نسبت به ارزش‌های انسانی بی‌تفاوت باشد. مگر فقط مسئله گذشت کردن و ایثار کردن مال است؟ کسانی دارند جان خود را ایثار می‌کنند و این شوخی نیست. در نتیجه همه آدم‌ها دوست دارند در این باره بخوانند و بنویسند. 

این نویسنده معتقد است: موضوعاتی مانند ایثار و مقاومت چیزی نیست که کهنه شود، رنگ ببازد و امسال نیاز باشد و سال آینده نیازی به تولید اثر در این باره نباشد. 
گفتنی است مراسم اختتامیه نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار به دبیری علمی دکتر محمد مرادی اواخر دی ماه سال جاری در شیراز برگزار می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها