به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، در این آیین از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه علوم پزشکی شیراز با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مسولان استانی قدردانی شد.
بر اساس اعلام معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «سارا هدایتی» از مرکز تحقیقات تغذیه؛ دکتر «میلاد احمدی مرزاله» از دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی و دکتر «محمدحسن کاوه» از دانشکده بهداشت، به ترتیب رتبههای نخست تا سوم پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال ۱۴۰۲ را به دست آوردند.
اهمیت تمرکز پژوهشها بر ارتقای سلامت، آموزش بهداشت و درمان عمومی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آئین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بر اهمیت هدف گذاری پژوهشها بر تامین و ارتقای سلامت، آموزش بهداشت و درمان عمومی تاکید کرد.
شاهین آخوندزاده ضمن قدردانی از تلاشهای پژوهشگران و فناوران دانشگاه و با ارائه راهکارهایی در خصوص پژوهشهایی که میتواند موجب تولید ثروت برای دانشگاه و کشور شود، گفت: دستاورد و منافع اقدامات پژوهشی باید در جامعه دیده شود و رشد و بالندگی کشور را به همراه داشته باشد.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در ادامه صحبتهای خود در جمع پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به پیشینه این مرکز دانشگاهی در عرصههای علمی کشور و منطقه، از دیرباز تا کنون اشاره کرد و با اشاره به سابقه علمی و پژوهشی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ابراز امیدواری کرد که این مجموعه بیش از پیش در حوزههای علمی و پژوهشی ارتقا یابد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین از ارایه گرنت پژوهشی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به برگزیدگان پژوهشی و اعضای هیات علمی، اساتید و پژوهشگران برتر علوم پزشکی شیراز خبر داد و گفت: تلاش برای دسترسی اعضای هیات علمی و پژوهشگران دانشگاههای علوم پزشکی کشور به منابع الکترونیکی، از دیگر اقدامات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال جاری است.
آخوندزاده با تاکید بر اینکه پژوهش باید موجب ارتقا و تامین سلامت مردم، توسعه رفاه، آموزش بهداشت و درمان جامعه شود، به بررسی وضعیت پژوهشی کشور ایران در مقایسه با رقبای سنتی منطقه و همچنین مقایسه تعداد مقالات ایران، ترکیه و عربستان از سال ۱۹۶۸ تا ۲۰۲۴ میلادی بر اساس Clarivate پرداخت.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه کشور ایران در حوزه پژوهش سرآمد منطقه بوده و هست، به تاثیر کرونا و تحریمها بر حوزه پژوهشی اشاره کرد و افزود: بسیاری از پژوهشهای برتر ایران در گذشته، مربوط به دانشکده پزشکی شیراز بوده است و بی شک با توجه به تلاشهای مسوولان، اساتید، اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه در حوزه پژوهش، شاهد درخشش بیش از پیش دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سطح ملی و دنیا هستیم.
ضرورت جایگزینی رویکرد کیفی در توسعه فعالیت مراکز تحقیقاتی دانشگاههای علوم پزشکی کشور
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در بازدید از برج پژوهشی حضرت محمد رسول الله (ص)، این مجموعه علمی را از افتخارات علمی کم نظیر و بزرگ دانشگاه علوم پزشکی شیراز و کشور عنوان کرد.
آخوندزاده در این بازدید با تاکید بر ضرورت جایگزینی رویکرد کیفی به جای رویکرد کمی در توسعه فعالیت مراکز تحقیقاتی دانشگاههای علوم پزشکی کشور افزود: ایجاد مراکز تحقیقاتی مشابه، موازی و دارای همپوشانی در یک دانشگاه، با اصل بهره وری سازگاری ندارد.
او با اشاره به بازطراحی و جایگزینی مراکز تحقیقاتی جدید به جای برخی مراکز تحقیقاتی غیر موثر به نوان یکی از راهکارهای در دست اقدام در این زمینه بیان کرد: نیاز است که پژوهش در دل آموزش و گروههای آموزشی دانشکدهها رشد کند و برای اجرای ساز و کارهای عملیاتی سازی آن، در حال برنامه ریزی هستیم.
بازدید از آزمایشگاه مرکزی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شیراز
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در بازدید از آزمایشگاه مرکزی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شیراز، توانمندیهای این آزمایشگاه را بررسی کرد.
آخوندزاده در ادامه برنامه حضور خود در شیراز، از بخشهای مختلف آزمایشگاه مرکزی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شامل آزمایشگاه ۱و ۲، رزونانس مغناطیس هستهای و میکروسکوپ فلورسنت دیدن کرد.
او در این بازید ضمن قدردانی از تلاشهای انجام شده در این مرکز تحقیقاتی، ابراز امیدواری کرد که شاهد شکوفایی و درخشش بیش از پیش دانشگاه علوم پزشکی شیراز در کشور باشیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت