به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، رضا عظیمی روز چهارشنبه افزود: متولی مطالعات مرتبط با فرونشست زمین، سازمان اکتشافات معدنی کشور زیرنظر سازمان صنعت، معدن و تجارت است که مطالعاتی در استان مرکزی انجام داده است.
وی بیان کرد: چند مکان فرونشست در استان مرکزی گزارش شده که شامل اراک، کمیجان، ساوه و بخشهای مشترک با استان قم و همچنین با استان همدان است.
مدیرمحیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقهای مرکزی ادامه داد: مطالعات جدید درباره فرونشست زمین در این استان انجام شده و نمایندگان سازمان زمینشناسی از استان مرکزی بازدید کردند، اما نتایج آن هنوز اعلام نشده است.
عظیمی با تاکید بر این مهم که فرونشست با فروچاله متفاوت است، افزود: فرونشست زمین ناشی از افت آب ناحیهای است و آنچه در کرهرود اراک اتفاق افتاد فروچاله بود و در این منطقه مسیر آب در مسیر یک قنات مسدود شد و در نتیجه فروچاله شکل گرفت.
وی بیان کرد: فروچاله بیشتر در مناطق کارستی و قابل انحلال اتفاق میافتد که نمونه آن در استان مرکزی مانند وفس است که موجب ریزش سقف غار قدیمی در این منطقه و ایجاد فروچاله شده است.
مدیرمحیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقهای مرکزی اضافه کرد: فرونشست زمین از چند جنبه خطرناک است، یکی از این موارد، از دست دادن سفرههای زیرزمینی است.
عظیمی با بیان اینکه، موضوع سفرههای آب زیرزمینی یکی از تبعات فرونشست زمین است، ادامه داد: فرونشست زمین میتواند منجر به شکستن خطوط انتقال و تاسیسات گاز و نفت شود.
مدیرمحیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقهای مرکزی افزود: سازمان زمین شهری ۱۰ محدوده مطالعاتی که در این استان فرونشست زمین رخ داده را شناسایی کرده که شامل اراک، قطعه چهار ساوه، زرندیه، نوبران، ساوه، دلیجان، محلات، خنجین، خمین و شازند است.
عظیمی اظهار کرد: فرونشست در منطقهای بین ساوه و قم خیلی زیاد است و همچنین در کمیجان بین استان مرکزی و استان همدان در منطقه مشترک، فرونشست گزارش شده است.
آب مورد نیاز استان مرکزی از ۷۲۶ حلقه چاه، ۴۲ رشته چشمه و ۲۶ رشته قنات تامین میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد