ماندگار مثل شهید مدرس
۱۰آذرسالروز شهادت شهید مدرس است که اگربه این مناسبت دربرنامههای پیشین تلویزیون نگاه کنیم، ماندگارترین آن مجموعه تلویزیونی «مدرس» است؛ مجموعهای که درسال ۱۳۶۵ به کارگردانی هوشنگ توکلی و تهیهکنندگی اسماعیل شنگله روی آنتن رفت. بازی ماندگار زندهیاد خسرو شکیبایی از جمله ویژگیهای این مجموعه بود که آن را در نظر مخاطبان ماندگار کرد. ناگفته نماند که چهره شهید مدرس در برخی دیگر از آثار تلویزیونی نیز به تصویر کشیده شده اما شاید بتوان مجموعه فوق را ماندگارترین اثر تولید شده در تلویزیون دانست. این مجموعه توانست داستان زندگی شهیدمدرس رااز ورود به تهران، نامزدشدن وی در مجلس و درگیری بارضاخان تاشهادت، روایت کند.مجموعه فوق بهواسطه مونولوگهای زندهیاد شکیبایی، توجه بسیاری از مخاطبان را جلب کرده بود.
به نام یک قهرمان
آنهایی که با آثار تلویزیونی خاطره دارند، سریال «کوچکجنگلی» را به خاطر دارند که روایتی از زندگی میرزا کوچکخان و بازگشت او از تبعید بود. ۱۱آذرسالگرد شهادت این شخصیت تاریخی است ومیتوان به بهانه آن یادی ازاثر فوق کردکه توانست مخاطبان بسیاری را به خود جذب کند. مجموعه کوچک جنگلی علاوه بر بازیگران برجسته، از حضور دوبلورهای توانمند بهره برده بود تا ضربآهنگ و ریتم یک اثر تاریخی را بهدرستی به مخاطب منتقل کند. موسیقی این مجموعه که خطاب به تلاشهای خستگیناپذیر میرزا کوچکخان جنگلی بود، در مدت اندکی در زبان مخاطبان افتاد و مقبول واقع شد. در این سریال تلاش شد زوایایی از قیام میرزا کوچکخان و مردم گیلان با نگاهی تحلیلی به نمایش درآید.
ساختارشکنی به شیوه پریا
سریال «پریا» را خاطرتان هست؟ این سریال جزو آثاری بود که ساختارشکنی کرد و از بیماری ایدز در قاب تلویزیون صحبت کرد. ماجرا از جایی آغاز میشد که شخصیتی به نام پریا بعد از سالها به ایران بازگشته و با پسرخالهاش ازدواج میکند. در کنار مشکلات و چالشهایی که این زوج با آن روبهرو بودند، مسأله مبتلا شدن اتفاقی همسر پریابه ایدز و مواجهشدن خانوادهاش با این مسأله، چالشی را پیش پای پریا میگذاشت. این چالشها و بیان آن به زبان درام، توانست مخاطب را با خود همراه کند. کما اینکه بسیاری از مخاطبان نسبت به آموزنده بودن وگیرایی قصه، ابرازرضایت کرده،معتقد بودند که این مجموعه دید آنها را نسبت به بیماری ایدز تغییر داده است.۱۱آذر به نام روز جهانی ایدز رقم خورده و پیشنهاد میکنیم اگر قصد دارید این مجموعه را تماشا کنید، سری به آرشیو تلوبیون بزنید.
کتابی از قانون
۱۲آذر،روز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است و تلویزیون تاکنون بارها به این مناسبت پرداخته وبرنامههای مختلفی را روی آنتن برده است. در این میان، مجموعه «کتاب قانون» که در سال گذشته و در آستانه انتخابات مجلس روی آنتن رفته بود، توانست قدم مثبت و متفاوتی درحوزه آموزش و آگاهیبخشی به مخاطبان باشد. مجموعه فوق با هدف آگاهی دادن به مخاطبان درباره جایگاه مجلس شورای اسلامی، تلاش کرده بود اطلاعاتی راهم درحوزه قوانین ارائه دهد.سعید ابوطالب که در حوزه تولید ریالیتیشو توانمند است، تهیه این اثرتلویزیونی رابه عهده داشت و تلاش کرده بود با ساختاری جدید و مبتکرانه به موضوع مجلس شورای اسلامی و انتخابات بپردازد.کتاب قانون با پرداختن به موضوعات روز کشور، در موزه مجلس مشروطه ضبط شد که جز چند بازیگر سینما و تلویزیون، دیگر شرکتکنندگان در آن از افراد عادی جامعه انتخاب شده بودند.
به اضافه دانشجو
اگر این روزها بیننده برنامه «به اضافه یک» هستید، احتمالا از بیان و نقد دانشجویان روی آنتن تلویزیون متعجب شوید. این برنامه که با محورنقدهای متفاوت به بحث روزتولیدمیشود، درهرقسمت میزبان دانشجویانی است که نسبت به موضوع مربوطه نقد دارند. به اضافه یک تنها یکی از برنامههایی است که روی آنتن تلویزیون رفته تا میزبان دانشجویان منتقد باشد و این روزها که در آستانه روز دانشجو هستیم، باید به ویژگیهای برجسته این برنامه؛یعنی صراحت بیان، تقابل، تعامل و تضارب افکاراشاره کردکه توانست محملی برای صحبت درباره مسائل روزباشد. پیش ازاین برنامه نیز،مجموعهها و برنامههای مختلفی با هدف بیان دیدگاههای دانشجویان در قاب آنتن تلویزیونی پخش شده بود.