وی ادامه داد: شخصیت ترامپ در دور اول ریاست جمهوری متفاوت بود و شاید به خاطر عدم آشنایی با مسئولیت خطیری که به عهده داشت و شخصیت خود او که عمدتا غیر قابل پیشبینی بود مواضعی را دنبال میکرد که در دور دوم شاید تفاوت جدی با دوره پیشین او باشد.
این کارشناس حوزه سیاست خارجی با اشاره به اقداماتی که ترامپ در دور اول ریاست جمهوری انجام داد خاطرنشان کرد: کسانی که تجربه دور اول ریاست جمهوری را دارند برای اینکه دور دوم هم بتوانند رای بیاورند معمولا مواضع خاصی را اتخاذ میکنند، اما به مجرد در دست گرفتن قدرت شاید آن ملاحظات کمتر در سیاست خارجی و حتی تصمیمات داخلی مورد نظر قرار بگیرد.
مهمان پرست اضافه کرد: در شرایط کنونی و با توجه به اینکه هنوز ترامپ در کاخ سفید مستقر نشده داوری درباره رفتار او و مواضع جدیدش شاید کمی دشوار به نظر برسد. با این وصف شاید به خاطر بحرانهای بین المللی که وجود دارد این احتمال را میتوان داد که شاید دولت آمریکا رقبای اصلی خود را چین به عنوان قدرت برتر اقتصادی و روسیه به عنوان قدرت برتر نظامی در نظر گرفته است و همچنین نوع واکنش او در خصوص اروپا هم اهمیت دارد به خاطر اینکه ترامپ در دور اول ریاست جمهوری مواضع سختگیرانهای درباره اروپاییها در پیش گرفت و عنوان کرد دلیلی ندارد که آمریکاییها هزینه زیادی برای اروپا داشته باشند و یا مساله ناتو که در دور قبل هم ترامپ مطرح کرده بود اروپا باید سهمیه بیشتری را در قبال ناتو متحمل شود و برای امنیت خودشان فکری بکنند.
سفیر پیشین ایران در لهستان با بیان اینکه ممکن است موضع ایالات متحده در دوره ترامپ ایجاد ثبات و آرامش در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه باشد گفت: با توجه به اینکه ترامپ در دوران رقابت انتخاباتی اعلام کرده بود که به محض پیروزی به دنبال آتش بس و توقف درگیریها در منطقه غرب آسیا خواهد رفت و اگر این موضوع به عنوان یک راهبرد از سوی رئیس جمهور جدید آمریکا مطرح باشد به معنای آن است که آنها میخواهند یک نوع تنش زدایی در منطقه صورت بگیرد تا به اهداف اصلی خود در رقابتهای بزرگتر با چین و روسیه بپردازند.
سخنگوی پیشین وزارت خارجه تاکید کرد: اگر آمریکاییها قصد مقابله با جمهوری اسلامی و ادامه رفتارهای گذشته را داشته باشند با توجه به تجارب چهاردهه گذشته به خوبی معلوم است که تحقق این هدف برای آنها براحتی امکان پذیر نیست و درگیریها و تنشها میتواند برای اقتصاد جهانی هم مشکلات زیادی را بوجود آورد و هزینههای سنگینی را به اروپا و آمریکا تحمیل کند.
مهمان پرست افزود: اگر ترامپ اعلام کرده به دنبال تغییر رژیم در ایران نیست به معنای آن است که او میخواهد هم رویه آرامتری را در بحث ثبات و امنیت در منطقه دنبال کند و هم این موضع میتواند غیر مستقیم یک علامت و نشانهای باشد مبنی بر اینکه اختلافات و درگیریهای داخل ایران را دامن بزند و روی این سیاست بیشتر متمرکز شوند.
وی با اشاره به فضاسازیهای شبکههای رسانهای که عمدتا تبلیغات منفی علیه جمهوری اسلامی دارند خاطرنشان کرد: این رسانهها این روزها بیشتر روی مسائل داخلی تمرکز کردند و تلاش میکنند نارضایتی بخشهای مختلف مثل بازنشستگان یا اقشاری که نسبت به حقوق خود خواستههای صنفی دارند برجسته کنند و همچنین دوباره مباحث مربوط به بانوان و زن، زندگی آزادی را مطرح میکنند و رویکرد این بخش از اهالی رسانه شاید نشانه یک راهبرد جدیدی برای آمریکاییها باشند.
این کارشناس حوزه روابط بین الملل تصریح کرد: آنچه برای ایران ملاک است رفتار رسمی دولت آمریکا خواهد بود و آن موقع میشود قضاوت کرد که اگر واقعا آمریکاییها در پی آن باشند که در منطقه یک رفتار جدیدی را دنبال کرد میتوان نقاط جدیدی را برای ثبات و امنیت در منطقه پیدا کرد، چون جمهوری اسلامی هم خود را عامل ثبات و آرامش در منطقه میداند و به دنبال آن است که کشورهای منطقه به صورت جمعی هم امنیت خود را تامین کنند و هم مباحث اقتصادی و تعاملات مشترک تجاری را پی بگیرند.
وی در خصوص مواضع رسمی جمهوری اسلامی گفت: ما از ابتدا اعلام کردیم که به دنبال جنگ نیستیم، ولی تجاوزات رژیم صهیونیستی و جنایات و نسل کشی آنها نباید بدون پاسخ بماند. چون سکوت در برابر آنها باعث گستاخی صهیونیستها خواهد شد و شاید دولت جدید آمریکا و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت منطقهای دارای نفوذ در مورد ثبات و امنیت منطقه بتوانند به نقاط مشترکی برسند و اگر این تحلیل درست باشد به معنای آن است که آمریکاییها آن ذهنیت و رفتار قبلی را کنار بگذارند و مباحث مربوط به تغییر رژیم و همچنین فشارهای حداکثری را کنار بگذارند، چون این رفتارها تاثیر قطعی نخواهد داشت و ما را به سمت پایبندی بیشتر به استقلال کشور سوق خواهد دارد و به نفع آنها نیست که سیاست خصمانهای به ضرر کشورمان دنبال کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت