به گزارش جام جم-سی و ششمین جشنواره تئاتر استانی امسال در حالی برگزار می شود که بنا به برنامه ریزی صورت گرفته قرار است مرحله نهایی این جشنواره در استان بوشهر به میزبانی 2شهر بوشهر و اهرم برگزار شود و در 4 روز هنرمندان در قالب 13گروه تئاتر هنر خود را در معرض دید تماشاگران و همچنین هیئت داوران قرار دهند.از این میان 9 اثر صحنه ای خواهد بود و 4 اثر دیگر خیابانی اجرا خواهد شد.برای اطلاع از کم و کیف برگزاری این جشنواره و همچنین آثار راه یافته به مرحله نهایی با ((خداداد رضایی))؛ دبیر اجرایی جشنواره به گفتگو نشسته ایم که در ادامه می خوانید.
در مورد کیفیت این دوره از جشنواره بفرمایید و آیا آثار رسیده می توانند در صورت حضور در جشنواره نهایی فجر در تهران شانس کسب رتبه داشته باشند؟
امسال خوشبختانه آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره هم از نظر کمیت و هم کیفیت شاید نسبت به ده سال اخیر بی سابقه بوده و آثار منتخب مرحله نهایی می توانند در جشنواره بین المللی کشور حرفی برای گفتن داشته باشند.
هنرمندان و گروه ها در این دوره چقدر برای کسب مقام در جشنواره فجر آماده هستند؟
خوشبختانه گروه هایی که ما بازبینی کردیم همه را در آمادگی بالایی دیدیم و معلوم بود زحمات زیادی را کشیده اند نقاط ضعفی بعضا دیده می شود که بعد از انتخاب توسط دبیرخانه به آنها اعلام شد تا بهتر بتوانند نمایش خود را در مرحله نهایی جشنواره ارائه نمایند من معتقدم می توانند کاندید کسب مقام در جشنواره بین المللی فجر هم باشند.
کیفیت تئاترها را نسبت به دوره های گذشته چطور ارزیابی می کنید ؟
من وقتی نمایش های این دوره را با دوره های گذشته مقایسه می کنم حتی انتخاب نمایش ها برای داوران مشکل بود اگر در دوره های گذشته فقط یکی دو تا نمایش شاخص بود ولی در این دوره همه کارها به لحاظ کیفیت نزدیک به هم بودند تصمیم ما بر انتخاب شش نمایش صحنه ای برای این دوره بود ولی کیفیت کارها ما را مجاب کرد که ۹ کار صحنه ای انتخاب کنیم همچنین استقبال از نمایش خیابانی که ما از بین دوازده کار متقاضی خیابانی چهار نمایش را انتخاب کردیم که باز هم نسبت سنوات قبل بی سابقه بوده.
چند اثر با مضمون استانی و چند اثر با نمایشنامه های کشوری و جهانی تهیه شده است؟
شکلگیری، رشد و تحولات هنر تئاتر امسال در جشنواره سی و ششم استان بوشهر متاثر از وقایع تاریخی و شرایط اجتماعی و سیاسی بود. من خیلی خوشحالم که بیشتر کارگردانان محترم امسال با دقت نگاه به تاریخ، شخصیت ها و رویدادهای استانی داشتند ،شش کار صحنه ای امسال جشنواره با همین مضمون ارائه شد و سه کار هم قصه فرا استانی و ملی داشتند.
نمایش های خیابانی هم مضمون اجتماعی و اشاره به مشکلات جامعه و مردم و ارائه راه حل هایی برای بهبود جامعه دارد که در قالب نمایش و ارتباط با تماشاگر چهره به چهره به نمایش گذاشته می شوند.
حضور نوجوانان را چطور ارزیابی می کنید و میانگین سن تئاتر در امسال نسبت به دوره های قبلی چقدر کاهش یا افزایش داشته
جشنواره امسال نسبت به ادوار گذشته خیلی جوان شده و نسبت به سالهای گذشته میانگین سنی بسیار پایین آمده. در این دوره هنرمندان جوان در قالب کارگردانی و بازیگری در کنار چند هنرمند با تجربه و پیشکسوت می توانند استعدادهای خود را به زیبایی و هنرمندانه بروز دهند. حضور نوجوانان هر چند اندک ولی تاثیر گذار است.
و حرف آخر..
من تشکر می کنم از همکاری مدیر و کارشناسان محترم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، داوران و کارگردانان و همه هنرمندان حضور در این دوره. جای خالی چهار هنرمند تئاتر که سال جاری رخ در نقاب خاک کشیدند بسیار خالی بود.
هنرمندان تئاتر علیرغم همه کمبودها و در هر شرایطی خاص و نابرابر با دیگر هنرها کوشیدند چراغ تئاتر را روشن نگه دارند و با خلق آثاری ارزشمند، انشاالله نه تنها در صحنههای داخلی که در فراسوی مرزها نیز بدرخشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت