گزارش مؤسسه آمریکایی از تأمین ۷۰‌درصد هزینه جنگی اسرائیل از سوی واشنگتن

فرماندهی جنگ غزه از کاخ سفید

 روابط نزدیک و فشرده آمریکا و رژیم‌صهیونیستی برکسی پوشیده نیست و صهیونیست‌ها دربیش ازهفت دهه گذشته همواره ازحمایت کامل واشنگتن برخوردار بوده‌اند.
 روابط نزدیک و فشرده آمریکا و رژیم‌صهیونیستی برکسی پوشیده نیست و صهیونیست‌ها دربیش ازهفت دهه گذشته همواره ازحمایت کامل واشنگتن برخوردار بوده‌اند.
کد خبر: ۱۴۷۹۲۵۰
 
درجنگ غزه نیز که حدود ۱۳ماه از آن می‌گذرد آمریکایی‌ها از هیچ اقدامی برای حمایت از تل‌آویو کوتاهی نکرده‌اند و علاوه بر حمایت نظامی و اقتصادی، در مجامع سیاسی و بین‌المللی هم تلاش کرده‌اند هر اقدامی را که علیه رژیم‌صهیونیستی صورت می‌گیرد خنثی کنند.  با توجه به نوع روابط آمریکا و اسرائیل، تا اینجای ماجرا قابل هضم است اما آن چیزی که با هیچ سیستم محاسباتی جور در نمی‌آید، ژست منتقدانه‌ای است که آمریکایی‌ها در برخی موارد می‌گیرند. در ماه‌های گذشته، موارد متعددی بوده که با توجه به بی‌سابقه بودن جنایات اسرائیل و فشار افکار عمومی علیه این رژیم، کاخ سفید وانمود کرده که منتقد برخی اقدامات صهیونیست‌هاست تا با این فاصله‌گذاری دروغین، از حجم انتقادات نسبت به عملکرد دولت آمریکا در جنگ غزه بکاهد. تل‌آویو نیز ضمن اذعان به هماهنگی کامل با آمریکا وانمود می‌کند در تصمیم‌گیری‌های خود مستقل عمل کرده و نتانیاهو بارها مدعی شده که ضمن هماهنگی با واشنگتن، آن چیزی را که خودمان صلاح بدانیم به آن عمل‌می‌کنیم. 
   
حقیقتی اثبات شده
اما گزارش‌ها و واقعیت‌های میدانی، خلاف این‌گونه ادعاها را نشان می‌دهد و حمایت‌های آمریکا از اسرائیل به گونه‌ای بوده که باید این کشور را مجری و هدایت‌کننده اصلی جنگ غزه دانست.این همان موضوعی است که وزیر خارجه کشورمان هم در روزهای اخیر بار دیگر بر آن تاکید و مستنداتی در این زمینه ارائه کرد. عباس‌عراقچی در پاسخ به این سؤال که آیا قابل باور است اسرائیل بدون هماهنگی با آمریکا عملیاتی انجام دهد، بیان کرد: یک حقیقت اثبات‌ شده که اسرائیل بدون آمریکا هیچ توانی در منطقه ندارد؛ نه فقط این عملیات، بلکه در تمام جنایات غزه، لبنان و دیگر نقاط به اعتقاد ما، آمریکا شریک است؛ چون همه اینها با سلاح‌های آمریکایی انجام شده و این کشور با حمایت‌های سیاسی خود تمام‌قد پشت‌سر رژیم صهیونیستی قرار گرفته و در همه جنایات آن شریک است. وی ادامه داد:درعملیات تجاوزکارانه اخیر مشارکت آمریکایی‌ها برای ما کاملا روشن است. حداقل این است که یک کریدور فضایی در اختیار نیروی هوایی رژیم‌صهیونیستی قرار دادند و تجهیزات دفاعی که از قبل فرستادند به نوعی مشارکت در همین عملیات‌است. 
عراقچی افزود: از نظر ما مشارکت آمریکا در جنایات رژیم‌صهیونیستی و در تنش‌آفرینی این رژیم در منطقه کاملا آشکار بوده و آمریکا شریک مسئولیتی است که در این زمینه وجود دارد. 
استفان والت، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه هاروارد هم رفتار آمریکا درخصوص جنگ غزه را مزورانه می‌داند. او با انتشار مطلبی در شبکه ایکس نوشت:‌ اگر نمی‌خواهید کسی کاری را انجام دهد، ابزار لازم برای انجام آن را در اختیارش نمی‌گذارید. بنابراین باید نتیجه گرفت که دولت آمریکا مخالفتی با اقدامات اسرائیل در طی سال‌های گذشته نداشته است. 
   
تامین ۷۰‌درصد هزینه جنگ از سوی آمریکا
گزارش تازه مؤسسه آمریکایی «واتسون» نشان می‌دهد که از آغاز جنگ رژیم‌صهیونیستی در غزه، آمریکا بیش از ۲۲ میلیارد دلار کمک نظامی به این رژیم داده است. وبگاه «کالکالیست» روز یکشنبه به نقل از مؤسسه واتسون نوشت که این کمک‌رسانی از تسلیحات و تجهیزات گرفته تا استقرار ناوهای هواپیمابر را دربرمی‌گیرد. 
براساس این گزارش، دولت آمریکا دست‌کم ۷۶/۲۲ میلیارد دلار برای کمک نظامی به اسرائیل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۳۰ سپتامبر سال جاری میلادی هزینه کرده است. 
براساس برآوردهای رسمی بانک اسرائیل، کل هزینه جنگ حدود ۶۵ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که ۳۱میلیارد دلار برای هزینه‌های نظامی شامل هزینه‌های عملیاتی، تکمیل تجهیزات نظامی و پشتیبانی لجستیکی است. بنابراین، با یک محاسبه ساده آمریکا حدود ۷۰‌درصد از هزینه‌های جنگی رژیم‌صهیونیستی را تأمین کرده؛ این در حالی است که این رژیم باوجود این کمک‌های هنگفت، دستاورد نظامی خاصی علیه گروه‌های مقاومت منطقه نداشته و تنها به حملات هوایی و ترور روی آورده است. این رژیم در جریان دو عملیات وعده صادق نیز از ایران ضربات قابل‌توجهی دریافت کرده اما به دلایل امنیتی از ذکر جزئیات پرهیز می‌کند. 
   
کمک‌های آمریکا؛ محرک رژیم‌صهیونیستی 
چندی قبل یک افسر نیروی هوایی ارتش رژیم‌صهیونیستی هم فاش کرد این رژیم بدون کمک‌های آمریکا نمی‌توانست به جنگ ادامه بدهد. به گزارش روزنامه هاآرتص به نقل از این نظامی صهیونیست، اگر کمک‌های آمریکایی‌ها نبود ارتش اشغالگر به‌ویژه نیروی هوایی اسرائیل برای ادامه جنگ خود برای بیش از چند ماه با مشکل شدید روبه‌رو می‌شد. 
وی افزوده است: اکثر تجهیزات و ادوات نظامی مورد استفاده نیروهای اسرائیل از شرکت‌های آمریکایی خریداری شده و از طریق کمک‌های نظامی آمریکا تأمین می‌شود. 
هاآرتص گزارش داد شرایط نیروی هوایی رژیم‌صهیونیستی شبیه به شرایط این رژیم در جنگ ۱۹۶۷ است‌؛ زمانی که شارل دوگل، رئیس‌جمهور وقت فرانسه ارسال تسلیحات ازجمله تانک، قایق‌های موشکی و جنگنده‌های میراژ را به اراضی اشغالی ممنوع‌کرد. 
در آن زمان، رژیم اشغالگر وابستگی خود به قدرت خارجی را به‌سمت آمریکا تغییر داد که نیروی هوایی این رژیم را به تمام جنگنده‌ها، برخی از بمب‌ها، موشک‌ها و تجهیزات اطلاعاتی مجهز می‌کند. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها