حراست از امنیت روانی جامعه؛خنثی‌کننده عملیات روانی دشمن

از لوازم یک حکمرانی دوراندیش در شرایط جنگی، ایجاد سازوکارهایی برای مبارزه با انتشار اطلاعات نادرست و اظهارات التهاب‌‌آفرین و انسجام‌زدا از افکار عمومی است که دستگاه پروپاگاندای حریف آن را دنبال می‌کند. کارشناسان در همه امور نگران هستند که امروزه فضای مجازی مرز میان علم و شبه‌علم و کارشناس و کارشناس‌نما را مخدوش کرده است.
از لوازم یک حکمرانی دوراندیش در شرایط جنگی، ایجاد سازوکارهایی برای مبارزه با انتشار اطلاعات نادرست و اظهارات التهاب‌‌آفرین و انسجام‌زدا از افکار عمومی است که دستگاه پروپاگاندای حریف آن را دنبال می‌کند. کارشناسان در همه امور نگران هستند که امروزه فضای مجازی مرز میان علم و شبه‌علم و کارشناس و کارشناس‌نما را مخدوش کرده است.
کد خبر: ۱۴۷۹۲۰۹
 
در وضعیت جنگی امروز که دشمن سعی دارد ضعف خود در عرصه میدان را با پیوستی از اقدامات اطلاع‌رسانی با محوریت فضای مجازی پوشش دهد، نگرانی فنی مذکور، تشدید هم می‌شود. در‌واقع، در این وضعیت و وجود شبکه‌های اجتماعی متعدد، سپهر افکار عمومی ممکن است به سادگی، قربانی جولان ستون پنجم مجازی شود و از سوی دیگر، یله‌گی و بی‌در‌و‌پیکر بودن فضای مجازی، می‌تواند زمینه‌ساز خودنمایی فرصت‌طلبان مجازی باشد که فارغ از شرایط، در‌صدد افزایش کاذب دنبال‌کننده هستند و بدون دسترسی به اطلاعات موثق و با وجود عدم صلاحیت در اظهار‌نظر، ژست کارشناسانه می‌گیرند و تحت لوای شفافیت، سخن‌پراکنی می‌کنند.
این دسته دوم، سهوا یا عمدا در زمین مطلوب دشمن بازی می‌کنند و به ستون پنجم بی‌جیره و مواجب دشمن تبدیل می‌شوند. شاهد مثال این نگرانی از التهاب‌افکنی در فضای مجازی و لزوم مدیریت آن را می‌توان در بیانات اخیر مقام معظم رهبری و هم‌چنین رئیس قوه قضاییه دید.
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روزجمعه در دیدار هزاران نفر ازخانواده‌های معزز شهیدان امنیت، به ضرورت امنیت روانی مردم پرداختند و فرمودند: «کسانی که مردم را ازجمله در فضای مجازی با برخی مطالب، شایعات یا تحلیل‌ها و تفسیرهای غلط دچار تشویش و اضطراب و ترس و تردید می‌کنند، در تعبیر قرآنی «مُرجِفون» نامیده می‌شوند که پروردگار به پیامبر دستور می‌دهد اگر از این کار دست برنداشتند، آنها را مجازات کن». حضرت آیت‌ا...خامنه‌ای این‌گونه افراد را دچار تحلیل‌های غلط یا غرض‌ورزی خواندند و خطاب به کسانی که با فضای مجازی ارتباط دارند، تصریح کردند: «هر چیزی را که به ذهن انسان می‌رسد نباید در فضای مجازی منتشر کرد، بلکه باید اثر آن را بر روحیه و احساسات و فکر مردم در نظر گرفت». 
ایشان با اشاره به تکرار مکرر موضوع فضای مجازی در هفته‌ها و روزهای اخیر، گفتند: «کسانی که می‌خواهند درباره فضای مجازی تصمیم‌سازی یا تصمیم‌گیری کنند، باید توجه داشته باشند که یک خبر یا مطلب غلط چگونه مردم را دچار ترس و تردید می‌کند». حضرت آیت‌ا...خامنه‌ای افزودند: «مسئولان کشور همان‌گونه که درباره امنیت «مرزها و کوچه و خیابان و زندگی مردم» وظایف مهمی دارند، در زمینه حفظ امنیت روانی مردم نیز کاملاً مسئولند». رهبر انقلاب با اشاره به استفاده بدخواهان کشورها و ملت‌ها از ابزار جنگ نرم در کنار جنگ سخت گفتند: «ناایمن کردن فضای روانی جامعه یکی از اجزاء این جنگ نرم است و همه دیده‌اند که چگونه از فضای مجازی هم برای پیشبرد اهدافشان استفاده می‌کنند.» 
در همین ارتباط حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه هم دیروز خطاب به دستگاه‌های مسئول گفت: «افراد و جریانات سازمان‌یافته یا غافل را که به امنیت روانی مردم خدشه وارد می‌کنند به قوه قضاییه معرفی کنید. برخی اقداماتی که در حوزه خدشه به امنیت روانی مردم انجام می‌گیرد به‌وسیله مزدوران و وابستگان به دشمن انجام می‌شود که این اقدامات برنامه‌ریزی شده و سرنخ آن در خارج از کشور است. وابستگان به دشمن را شناسایی و به قوه قضاییه معرفی کنید. افرادی هم هستند که از روی غفلت حرفی را می‌زنند و امنیت روانی مردم را بر هم می‌زنند، به آنها تذکر بدهید؛ اگر اصلاح نکردند اقدام مقتضی صورت گیرد». هم‌چنین حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای تاکید کردند «پرونده‌هایی که در رابطه با تحت تأثیر قرار گرفتن امنیت روانی مردم تشکیل می‌شود، نباید خیلی زمان‌بر شوند، این پرونده‌ها خیلی پیچیده نیستند.»
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها