در راستای این محور تحولی، پخش جان برادر با نام «تانکخورها» از اواسط مهر از شبکه سه سیما آغاز شد. این مجموعه تلویزیونی به کارگردانی پرویز شیخطادی و با نویسندگی صادق رمضانیمقدم، روایتی متفاوت از روزهای دفاعمقدس دارد.
این داستان، نگاه نوآورانهای به دوران دفاعمقدس دارد و روابط میان رزمندگان را با نگاهی متفاوت و برگرفته از داستانهای واقعی از رزمندگان گمنام را به تصویر میکشد. داستان این مجموعه که برگرفته از تاریخ شفاهی رزمندگان دفاعمقدس است حکایت مردی با نام هاشم ملکی (با بازی آرش مجیدی) را روایت میکند که در سالهای ابتدایی دهه ۶۰ به همراه برادرش حامد (با بازی هادی دیباجی) و دوستش محسن (با بازی سروش جمشیدی) در تعمیرگاهی در مشهد به تولید و تعمیر قطعات خودرو مشغول است تا اینکه حامد راهی جبهه میشود و برخی مشکلات موجود را میفهمد و به برادر و دوستش اطلاع میدهد. آنها با ابتکارات خودشان، قطعاتی را در کارگاهشان برای ماشینها در زمان جنگ میسازند که برخی سودجویان، آن را احتکار میکردند. این اقدام دو برادر، دشمنی محتکران را برمیانگیزد و به بروز وقایعی درامگونه و در مواقعی طنز برای این آنها منجر میشود.
در مجموعه تلویزیونی تانکخورها، احمد نجفی، هنرپیشه پیشکسوت، در نقش عزیزآقا با خانواده هاشم وصلت میکند. نجفی همزمان در سریال «هشت پا» نیز نقشآفرینی میکند. ثریا قاسمی در این سریال، نقش مادر هاشم را بازی میکند. علیرضا استادی، در این مجموعه نقش فرمانده مقر با نام حاجیپور را بازی میکند که نقش متفاوتی از خود به نمایش میگذارد.
محمدی که در کارنامه اش، تهیهکنندگی سریالهای خانه به دوش، بزنگاه، نرگس، متهم گریخت، زن بابا و دردسرهای عظیم را دارد، این مجموعه تلویزیونی را یک مولتی ژانر و ترکیبی از چند ژانر میداند که نقطه اتصال آن، ابتکار و ابداع رزمندگان در میدان رزم است. محمدی معتقد است، هر چند رگههایی از طنز در این سریال وجود دارد، اما نمیتوان آن را یک مجموعه کمدی دانست. برخی گمانهزنیها مطرح شد که تانکخورها، ماجرای گردان ۷۷ خراسان است، اما محمدی تهیهکننده سریال آن را رد کرده و گفته است: هر چند روایت این داستان واقعی است، اما خاطرات، حکایتها و وقایع آن، نه درباره شخصیت خاصی است و نه گردان و گروههان ویژهای. پرویز شیخطادی، کارگردان تانکخورها نیز کارنامه موفقی دارد و در حوزه سینما، سینه سرخ، روایتهای سهگانه و امپراتور جهنم را دارد. در حوزه سریالسازی نیز دو مجموعه بانوی سردار و آتش در نیستان را ساخته و تانکخورها سومین اثر شیخطادی در تلویزیون محسوب میشود.
مجموعه تانکخورها را نمیتوان یک زندگینامه یا فیلم تاریخی یا وقایعنگاری دانست، بلکه این مجموعه یک درام است که از عنصر تخیل نیز بهره گرفته و در راستای اهداف تحولی رسانهملی مبتنی بر هویتمحوری تولید و به نمایش گذاشته شده؛ چرا که دفاعمقدس و عناصر معنایی آن، یکی از محوریتهای گروههای طراح محتوا بوده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت