وی که کارآفرین و در بخش صنعت در حوزه فراوری گیاهان دارویی و تولید انواع روغن خوراکی در شهرک صنعتی اشتهارد فعالیت دارد در مورد نحوه آگاهی از برگزاری همایش زنان تأثیرگذار در البرز بیان کرد: از طریق شبکههای اجتماعی از فراخوان این جشنواره مطلع شدم و باتوجهبه وضعیت جایگاهی که زنان در جامعه دارند، شرکت در جشنواره را واجب میدانستم.
یزدانبخش معتقد است: برگزاری جشنوارهها، بهنوبهٔ خود، تأثیر بسزایی در خودباوری افراد، بهویژه زنان میتواند داشته باشد، اما، بهغیراز جشنوارهها و معرفی افراد و توانمندیهای آنان، پسندیده بود که بهویژه در حوزههای کارآفرینی و اشتغال، متولیان امر، از صنایع نوپای داخلی و معرفی آنها در عمل حمایت کنند و فرایند تولید تا ورود محصول به بازار را تسهیل بخشند.
وی ابراز کرد: اگر خواسته باشم در حوزه کارآفرینی صحبت کنم مثنوی هفتاد من کاغذ میشود و از حوصله خوانندگان خارج است، یک کارآفرین با مشکلات و چالشهای بسیار زیادی مواجه است، چالشها در بخش صنعت و موانع تولید بسیار زیاد است.
این نخبه دانشگاهی اظهار کرد: ارتباط نداشتن سازمانها با هم و تشکیل پرونده الکترونیکی و فیزیکی به تفکیک، دفاع از طرح توجیهی در وزارتخانه جهاد کشاورزی بخش گیاهان دارویی و بعد از اخذ مجوز و معرفی وزارتخانه، دفاع چندینباره در بانک عامل... و متأسفانه، بهصورت کاملاً ملموس در زمان اجرای کار از جمله مشکلات یک کارآفرین است و وقتی که شما یک زن باشید این مشکلات مضاعف میشود.
یزدانبخش اظهار کرد: بیش از ۶ سال مستمر تلاش کردم تا بالاخره خط تولید و سوله صنعتی و مجوزات بهرهبرداری و بهداشت را اخذ کرده و هم اکنون درگیر و دار اخذ مجوزات پروانه ساخت محصولات و اداره استاندارد و بیش از ۷ ماه سازمان مالکیت معنوی ایران برای آغاز فعالیت اقتصادی هستم.
وی در پاسخ به این پرسش که تصوری از برگزیده شدن داشتید؟ پاسخ داد: خیر چنین تصوری نداشتم، چون یکسری شاخصهای گزینشی برای ارسال مدارک و مستندات بود که بیشتر در حوزه تحقیق و پژوهش و آموزش بود و در این موارد من بیش از موارد درخواستی سامانه، مستندات داشتم و در نهایت برای سنجش در همایش زنان تأثیرگذار باید حوزه سنجش را انتخاب میکردم و، چون میخواستم خودم را به چالش بکشم، حوزه کارآفرینی و صنعت را انتخاب کردم تا با بانوان این بخش در استان البرز که قطب علم و فناوری کشور نامگذاری شده آشنا شوم، اما در کمال ناباوری خودم برگزیده شدم.
او که مادر دو فرزند است در ادامه اظهار کرد: مهمترین وظیفه یک زن در جامعه، از اجتماع کوچک خانواده شروع میشود، بنده در خانواده فرهنگی بزرگ و رشد کردم و مادرم را الگوی خودم بهعنوان یک زن توانمند در نظر داشتم، همیشه بر این باور بودم و هستم که بچهها با دیدن، بیشتر از نصیحتکردنهای مستمر آموزش میبینند، درس و مطالعه و دیدن فیلمهای علمی و آموزشی همواره، بخشی اجتنابناپذیر در خانواده بود، و برنامهریزی دقیق که تفریحات و بازدیدهای خانوادگی آسیب نبیند، همواره توجه خاصی به آن داشتهام، در حال حاضر پسرم کلاس ۱۲ هست و در دبیرستان نمونه دولتی درس میخواند و تا این تاریخ، بهترین تفریح برایش مطالعه بوده است و دخترم هم که کلاس پنجم است، دخترم برادرش را الگو قرار داده و همین مسیر (مطالعه، تفریح با برنامه، و برنامهریزی در انجام کارهای روزمره) مدنظر دارد.
این زن برگزیده در استان البرز در مورد ارتباط برقرارکردن میان نقشهای مختلف اظهار کرد: ارتباط میان نقشهای مختلف بهعنوان زن، با برنامهریزی قابلانجام هست بهگونهای هیچ یک از اعضای خانواده صدمه روانی نبینند؛ من همیشه حدود ۵ تا ۶ صبح بیدار هستم و هرگز یاد ندارم، بچهها و همسرم بدون صبحانه از خانه خارج شده باشند و بسیار موارد مشابه ازاینقبیل که به آن توجه داشتهام. مثلاً همواره ساعتی را همگی با هم به گفتگو میپردازیم، تا از مسائل روز و مواردی که سپری شده، آگاه شویم و از حال هم باخبر باشیم.
یزدانبخش در پاسخ به این پرسش که چه توصیهای به بانوان جوان دارید اظهار کرد: خودشناسی را سرلوحه کار خود بدانند و باتوجهبه آن و شناخت عمیق خود و توانمندیهای خود، به اعتلای خود و خانواده و سرزمین مادری خود و جامعه بپردازند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد