جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: گزارشهای مالی پالایشگاههای بورسی در ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ مشخص کرد که سه پالایشگاه تبریز، تهران و لاوان بهترین عملکرد را از نظر تولید و فروش داشتند. به نحوی که این سه پالایشگاه در نیمه نخست سال مقدار تولید خود را بالا بردند و به دنبال آن حجم فروش آنها نیز افزایش داشت.
این گزارش، کارنامه تولید و فروش پالایشگاههای بورسی را در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ بررسی و حجم تولید و فروش آنها را با یکدیگر مقایسه کرده است.
طبق این گزارشها سه پالایشگاه تبریز، تهران و لاوان در تولید و فروش خوب عمل کردند و سه پالایشگاه دیگر یعنی شیراز، بندرعباس و اصفهان، کارنامه قابل قبولی نداشتند.
در ابتدا باید گفت پالایشگاههای بورسی در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ موفق به تولید ۳۴ میلیون و ۴۷۶ هزار مترمکعب از محصولات نفتی شدهاند. مقایسه این عدد با مجموع حجم تولید پالایشگاهها در ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ خبر از افزایش ۴.۸ درصدی این عدد میدهد.
بررسی گزارشهای مالی پالایشگاههای بورسی در ۶ ماهه ابتدایی سال نشان میدهد، پالایشگاه تبریز بهترین عملکرد را در افزایش تولید داشته است. از آنجا که این روند در سه ماهه ابتدایی سال نیز دیده شد، مشخص میکند پالایش نفت تبریز از نظر تولید کارنامه بهتری نسبت به سایر نفتیها به دست آورده است.
طبق گزارشهای نیمه نخست سال، پالایشگاه تبریز (شبریز) در این دوره توانست حجم تولید خود را به سه میلیون و ۳۹۲ هزار مترمکعب برساند که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ حدود ۲۵ درصد افزایش داشته است. گفتنیست رقم تولید این شرکت در ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ حدود دو میلیون و ۷۱۱ هزار مترمکعب ثبت شده بود.
همچنین پالایشگاه لاوان نیز دیگر پالایشگاهی بود که در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ موفق به افزایش حجم تولید خود شده است. به طوری که حجم تولید پالایش نفت لاوان در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ نسبت به ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ حدود ۵.۶ درصد افزایش داشته است.
البته دو پالایشگاه اصفهان و بندرعباس در این مدت تغییر به خصوصی در حجم تولید خود ایجاد نکردند و ارقام سال گذشته در گزارشهای این شرکتها دیده شد.
در طرف مقابل اما پالایشگاه شیراز در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ با کاهش حجم تولید روبهرو شده است. به طوری که مقدار تولید پالایشگاه شیراز در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ با کاهش ۰.۵ درصدی به یک میلیون و ۷۱۹ هزار مترمکعب رسیده است.
گفتنی است این روند در بهار و زمستان نیز برای پالایش نفت شیراز دیده شده بود. با این حساب میتوان از شیراز به عنوان بازنده تولید نفتیها نام برد.
در سمت فروش نیز تقریبا همین روند دیده شد و چهار پالایشگاه تبریز، تهران، لاوان و اصفهان حجم فروش خود را افزایش دادند. بررسی گزارشهای مالی پالایشگاههای بورسی در ۶ ماهه ابتدایی سال نشان میدهد، پالایش نفت تبریز با افزایش ۲۵ درصدی مقدار فروش خود نسبت به ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ بیشترین افزایش مقدار فروش را میان رقبای نفتی خود به ثبت رسانده است.
همچنین پالایش نفت تهران نیز دیگر شرکت پالایشی بود که توانست حجم فروش خود را حدود ۱۳ درصد بالا ببرد و جایگاه دوم این بخش را از آن خود کند. لازم به ذکر است دو پالایشگاه لاوان و اصفهان نیز در این دوره موفق به بالا بردن حجم فروش خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ شدهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
علی میرزابیگی، در گفت و گو با «روزنامه جامجم»:
«جامجم» روشهای مواجهه با کودکان در فضای مجازی و ضرورت سواد رسانهای بزرگترها را بررسی کرده است
درگفتوگو با دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور بررسی شد
نادر قدیانی معتقد است به جای حمایت مستقیم از ناشر مخاطب یا نویسنده، باید از ترویج کتابخوانی در مدارس حمایت کرد