به گزارش جام جم آنلاین البرز،شهرام صیادی به مناسبت روز جهانی پیشگیری و اطلاع از بیماری هاری گفت: هاری نوعی عفونت ویروسی دستگاه اعصاب مرکزی و قابل انتقال بین حیوان و انسان است که معمولاً به واسطه گزش حیوان هار به انسان منتقل میشود و در صورت بروز علائم بیماری در انسان متاسفانه کشنده است
وی افزود: در صورت انجام کلیه مراحل پیشگیری و درمان بیماری از جمله شستشوی صحیح محل گزش با آب و صابون و تزریق سرم و واکسیناسیون به موقع و کامل میتوان از ابتلا به هاری پیشگیری کرد.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه هاری تمامی پستانداران (اهلی – وحشی) را درگیر میکند افزود: این ویروس از طریق بزاق حیوان آلوده، گزش یا خراش به افراد و حیوانات دیگر سرایت میکند. ۴۰ درصد از افراد گاز گرفته شده توسط حیوانات مظنون به هاری در دنیا، کودکان زیر ۱۵ سال هستند.
دکتر صیادی تاکید کرد: هدف از این روز آموزش و افزایش آگاهی عموم افراد جامعه در خصوص بیماری هاری و جلب حمایت و مشارکت کلیه اقشار جامعه و همچنین ایجاد تعهد و هماهنگی در سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی برای پیشگیری از حیوان گزیدگی و کنترل و حذف بیماری هاری در جوامع انسانی است.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه آمار حیوان گزیدگی در کشور و استان رو به افزایش است به طوری که در البرز از ۴ هزار مورد در سال ۱۳۹۳ به بیش از ۱۵ هزار مورد در سال ۱۴۰۲ رسیده است
رئیس دانشگاه با بیان اینکه دوره کامل واکسیناسیون هاری، سرم، سایر خدمات و هزینههای پرسنلی پیشگیری از این بیماری کاملا رایگان انجام میشود گفت: طبق برآورد مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در کشور به ازای پیشگیری و درمان هر مورد حیوان گزیدگی حدود دو میلیون تومان هزینه میشود و هر ساله هزینه بسیار زیادی به سیستم سلامت تحمیل میشود.
رئیس دانشگاه تاکید کرد: افراد باید فورا بعد از گزش هر حیوان خانگی و یا بلاصاحب به یکی از ۷ واحد خدمات پیشگیری و واکسیناسیون هاری مستقر در شهرستانهای استان البرز مراجعه کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد