تهران و بغداد سالها است نشان داده اند که جنگ، درگیری و نزاعها مربوط به ملت ایران و عراق نبود بلکه این رژیم صدام بود که برای تحقق رویکردهای نظام سلطه تلاش میکرد تا ناکارآمدی خود را جبران کند و به نوعی عدم استقرار نظام اسلامی را محقق کند.
پس از اعدام صدام و بازشدن مسیرهای همکاری همگان مشاهده کردند که چگونه دو ملت رشید و هم پیمان میتوانند به بهبود صلح و امنیت منطقه و جهان نیز کمک کنند.
اکنون عراق به عنوان اولین مقصد سفر خارجی رئیس جمهور جدید ایران انتخاب شده است. این معنا و مفهومی فراتر از همکاریهای دو کشور و ریشه در اعتقادات و همبستگیهای ایمانی و اعتقادی و دینی دو ملت دارد. سوای از این ریشه در آن دارد که دو کشور بزرگ ایران و عراق میتوانند در منطقه اثرگذاریهای هر چه بیشتر داشته باشند.
امروز کشورهای عربی بخوبی دریافته اند که منفعت آنان در اتکای به منطقه و قدرتهای بزرگ در غرب آسیا است و باید دست کشورهای خارجی و نظام سلطه و استعمارگران از منطقه کوتاه شود و دست آنها در این منطقه بیش از این باز نشود.
آنگونه که دیدیم آمریکاییها از افغانستان فرار کرده اند و امروز جایگاهی در خلیج فارس غیر از رویکردهای سیاسی ندارند و در بین ملتهای منطقه نتوانسته اند جایگاهی بدست آورند.
نگاه ایران مبنی بر امنیت درون زا در منطقه خلیج فارس و غرب آسیا و به طور کلی در آسیا دائما رو به گسترش است. ما در پی حسن همجواری هستیم. ما بدنبال آن هستیم که امنیت منطقه از سوی کشورهای منطقه تامین شود. ما بدنبال آن هستیم که تجارت و رونق آن برای تامین منافع ملتها رخ بدهد.
همکاریهای اقتصادی، پولی، بانکی و همکاریهای تجاری بخشی از اشتراکاتی است که رئیس جمهور ایران در مذاکرات خود با مسئولان و همتایان خود در عراق مطرح خواهد کرد اکنون اگر چه همکاریهای ایران و عراق مثال زدنی است، اما وارد دور جدیدی از گسترش مناسبات ایران و عراق نیز خواهد شد.
ایران و عراق دو کشور تنها نیستند. همکاریهای آنان میتواند همسایگی را تقویت کند. اکنون رئیس جمهور ایران حامل پیام دوستی برای همه همسایگان و منطقهها است، اما مقصد اول عراق انتخاب شده است و این روند به بغداد ختم نخواهد شد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد