در نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران اختیارات در یک مجموعه، نهاد یا بخش متمرکز نشده است. در واقع این مهم براساس تعریفی منطقی بین حوزههای مختلف توزیع شده است. به همین دلیل ما زمانی میتوانیم شاهد پیشرفت مطلوب و برداشتن گامهای موثر برای بهبود شرایط کشور باشیم که بخشهای مختلف کشور از هماهنگی، همدلی و انسجام مناسبی برخوردار باشند. باید یادآور شد که وحدت، انسجام و همدلی منجر به همراهی بیشتر خواهد شد و این همراهی گره گشایی از مسائل و مشکلات کشور و مردم را به دنبال خواهد داشت.
البته نباید فراموش کرد که همدلی و همراهی به معنای اغماض از ایرادات، اشکالات و کوتاهیهای احتمالی نیست، چراکه ایستادن دربرابر رویههای غلط و مقاومت در برابر تصمیمات ناصحیح نیز سبب پیشرفت کشور میشود و این رویکرد را نیز باید روی دیگر وحدت و همدلی دانست، زیرا این مهم حول محوری مشخص معنا پیدا میکند. به عبارت دیگر وحدت و همدلی بخشهای مختلف کشور از جمله دولت و مجلس باید حول تامین مصالح نظام مقدس جمهوی اسلامی، حل مشکلات مردم و تامین منافع عمومی کشور باشد.
بنابراین تاکید مقام معظم رهبری بر همدلی مجلس و دولت از این جهت است که کشور بتواند با برداشتن گامهای موثر در جهت افزایش رضایتمندی مردم حرکت کند. این در حالی است که به دنبال بیانات رهبر معظم انقلاب مجلس نیز اراده بیشتری بر تعامل، همدلی و انسجام با دولت دارد و از هیچ تلاشی در این خصوص فروگذار نخواهد بود.
به این ترتیب در بحث رای اعتماد به وزرا نیز مجلس با دقت و ظرافت مسائل را بررسی میکند، چون این مهم نیز کاری مشترک بین رئیس جمهور منتخب و نمایندگان مجلس است. در این بین هرچه رئیس جمهور تلاش کند که به شاخصهایی مانند خود باوری، امید به آینده، پاکدستی، انقلابی و مومن به ظرفیتهای کشور بودن را مورد توجه قرار دهد؛ طبیعتا کار مجلس نیز راحتتر خواهد بود.
لازم به یادآوری است که هرچه مجلس نیز در این زمینه دقت نظر بیشتری به خرج دهد در نهایت به دولت کمک کرده است؛ بنابراین امیدواریم با تعامل و همدلی بیشتر بین مجلس و دولت در راستای عزت و اقتدار کشور گامهای موثری برداشته شود تا به این شکل مورد خشنودی رهبر انقلاب و رضایت مردم واقع شویم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد