ریل‌گذاری صداوسیما برای تولید مستندهای پرتره از شخصیت‌های ادبی کشور

پای شاعر باد و باران به رسانه‌ها باز شد

بیشتر از۱۰سال از روزهایی که حسین قرایی در سازمان هنری رسانه‌ای اوج، عنوان یکی از سلسله ‌برنامه‌های «شب شاعر» را به شاعر «باد و باران»، عباس باقری اختصاص داد، می‌گذرد. این شاعر سیستانی متاسفانه در میان هم‌ولایتی‌های خود نیز ناشناخته بود. قرایی که این روزها در مسند مدیریت روابط‌عمومی رسانه‌ملی خدمت می‌کند در سفری که چند ماه پیش به همراه دکتر پیمان جبلی به استان سیستان‌و‌بلوچستان داشت، پیشنهاد ساخت مستندی از زندگی این شاعر را مطرح کرد که مورد موافقت و تأکید ریاست سازمان صداوسیما هم قرار گرفت.
کد خبر: ۱۴۶۵۹۰۰
 
عباس باقری متولد سیستان است و فعالیت‌های خود را در همان خطه آغاز کرده و ادامه داده است. این شاعر و پژوهشگر برجسته که جفای روزگار او را در غربت نگه داشته، صاحب بیش از۴۵کتاب است که ازمیان آنها می‌توان به مجموعه چهار جلدی «از سال‌های نغمه و کافور» (شعر سپید و کلاسیک) و مجموعه ۱۵جلدی «شعر امروز سیستان» اشاره کرد.ششمین نشست «شب شاعر» برای او سه‌شنبه ۳۰مهرماه ۱۳۹۲درنخلستان اوج برگزار شد و حالا بعد از گذشت بیش از۱۰سال، هفته گذشته آیین رونمایی از مستند «باد و باران‌» روایتی از زندگی و زمانه عباس باقری از شاعران معاصر با حضور حسین قرایی، مدیرکل روابط عمومی رسانه‌ملی؛ مهدی رخشانی، نویسنده و کارگردان مستند و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد.
   
هر استان‌؛ ۱۰پرتره
حسین قرایی با بیان این‌که طبق دستور رئیس سازمان صداوسیما دفاتر استانی ماموریت تولید پرتره مستند ازمفاخر فرهنگی کشور هستند، اظهار کرد: به‌نظرم درهریک از استان‌ها ظرفیت تولید۱۰پرتره از شاعران واصحاب فرهنگ ادب وجودداردوباید قدردان این بزرگان فرهنگ وادب باشیم.وی با اشاره به این‌که امروز وظیفه ما درسازمان صداوسیما این است که به‌دنبال شناسایی بزرگان فرهنگی و ادبی کشور برویم، افزود: بایستی که این عزیزان رابه مردم کشورمان ونیز دنیا بشناسانیم. استان سیستان‌و‌بلوچستان ازاستان‌های دارای ویژگی‌های منحصربه‌فرد است که باید صداوسیما توجه ویژه‌ای به این استان داشته باشد.
   
انسان با غیرت سیستانی
در ادامه، محمود اکرامی‌فر، مدیر انتشارات جام‌جم و از شاعران معاصر کشورمان طی سخنانی با بیان این‌که شاعران تولید‌کننده میراث معنوی ما هستند، گفت‌: عباس باقری علاوه بر شاعری،شخصیتی مردم‌شناس و یک انسان با غیرت سیستانی است.وی همچنین با اشاره به این مطلب که سازمان صداوسیما در همه برنامه‌های خود ملزم به استفاده از آثار شاعران در فیلم‌ها، سریال‌ها و برنامه‌های مختلف است، افزود: من از صداوسیما درخواست می‌کنم که درشناخت استاد باقری تلاش بیشتری شود،چرا که عباس باقری قهرمان میدان فرهنگ وادب ماست.اکرامی‌فر با اشاره به این‌که جوانمردی، پهلوانی وعلی‌وار زندگی کردن از خصلت‌های اخلاقی عباس باقری است، گفت‌: وی به دور از رسانه‌ها زندگی کرده و با وجود استقبال رسانه‌ها، او هرگز علاقه‌ای به شناخته‌شدن ندارد.این شاعر ضمن تقدیر از سازمان صداوسیما دررابطه با تولید مجموعه‌هایی با روایت زندگی کاری واجتماعی شاعران معاصر گفت‌:امیدواریم این حرکت خوب صداوسیمادرسایراستان‌های کشورهم به‌وقوع بپیوندد، چراکه این شاعران پابه رکاب‌ترین ووفادارترین انسان‌های فرهنگی در حوزه احیای ادبیات و فرهنگ کشورمان هستند که برای رسانه‌ملی تولید محتوا می‌کنند.
   
پهلوان شعر جنوب
رحمانی ازدیگرشاعران حاضردراین نشست با بیان این‌که عباس باقری شخصیتی با اصالت وبی‌آلایش است، گفت: انسان‌هایی مثل استاد باقری جزو سردمداران و مظلوم‌ترین شاعران و در واقع پهلوان شعر جنوب هستند.در بخش دیگر این مراسم، مهدی رخشانی، نویسنده و کارگردان مستند باد و باران طی سخنانی با اشاره به خصوصیات اخلاقی عباس باقری، شاعر معاصر سیستان‌و‌بلوچستان با بیان این‌که در‌خصوص ساخت این مستند با دغدغه‌های فراوانی روبه‌رو بودیم و بسیار تلاش کردیم که از زندگی استاد باقری مستندی را در صداوسیمای استان سیستان‌و‌بلوچستان تولید کنیم وهرباربا مخالفت وی روبه‌رومی‌شدیم، گفت:استاد عباس باقری بامناعت طبعی که داشت، هرگز مایل نبود جلوی دوربین ظاهر شود، چرا که می‌خواست گمنام باشد، ولی برای مردم پذیرفت که این مستند تولید شود و خدا را شکر که توانستیم با همراهی وکمک ایشان مستند باد و باران را تولید کنیم که ان‌شاءا...به‌زودی از شبکه استانی صداوسیمای زاهدان پخش خواهد شد و همچنین قرار است از برخی شبکه‌های ملی مثل شبکه مستند سیما هم پخش شود.
   
گسست فرهنگی بعد از دوران قاجار
عباس باقری هم طی سخنانی بااشاره به این‌که منطقه سیستان‌و‌بلوچستان بعدازدوران قاجاردچار یک گسست فرهنگی شد،گفت‌: دیار سیستان‌و‌ بلوچستان زادگاه نام‌آوران بزرگ تاریخ پهلوانی ایران و شعر و شاعری است و امروز این استان پهناور از بی‌توجهی به فرهنگ و ادبیات ایران رنج می‌برد. خدا را شکر می‌کنم که در چنین استانی زندگی می‌کنم و زندگی‌ام را مدیون کلمات و واژه‌های پر معنایی هستم که مرا زنده نگه داشته است.این شاعر معاصر کشورمان با بیان این مطلب که جامعه ادبی و فرهنگی سیستان‌وبلوچستان غریب واقع شده‌است، گفت: متاسفانه این گسست فرهنگی بعد از زندیه در منطقه سیستان‌وبلوچستان اتقاق افتاد و بایستی این گسست فرهنگی را جبران کنیم. کاری که از سوی رسانه‌ملی انجام شده، بسیار ارزشمند است و درخواستم از مسئولان صداوسیما این است که برای دیده‌شدن همه اصحاب ادب و هنر و شاعران سرزمین‌مان چنین اقدامی را به‌عمل آورند.
newsQrCode
برچسب ها: شعر کتاب رسانه ملی
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها