سدها خالی؛ استخرها پُر!

بحران آب در ایران دیگر در سطح هشدارهای کارشناسان و رسانه‌ها و مسئولان نیست و حل این موضوع مدت‌هاست به‌نوعی به مطالبه عمومی هم بدل شده است.
کد خبر: ۱۴۶۴۱۸۹
نویسنده میثم اسماعیلی - روزنامه‌نگار

سدها خالی؛ استخرها پُر!

کاهش بارندگی‌ها در سال‌های آبی یک دهه اخیر، تغییرات اقلیمی و دخالت‌های انسانی و البته تداوم خشکسالی در ایران باعث شده حفاظت از آب به موضوع مهم‌تری بدل شود، اما این موضوع در فضای پیرامونی ما به شکل عجیبی نادیده گرفته می‌شود. نمونه آشکار آن را می‌توان این روز‌ها به‌سهولت در آگهی‌های فراوان مسکن به چشم دید. این روز‌ها به‌نوعی بازار اجاره‌بها دوباره به رونق افتاده و درسه ماه پیش رو که فصل جابه‌جایی مستاجران است، بنگاه‌های املاک فعال‌تر ازهرزمان دیگری ازسال هستند. آخرین آمار‌های شهری گواهی می‌دهند که ۵۱درصد ازساکنان پایتخت اجاره‌نشین هستندوحتی با احتساب تمدید نیمی ازآن‌ها بایدبدانیم ۲۵ درصد از ساکنان تهران در بازه زمانی سه ماه پیش رواحتمالا دست به جابه‌جایی خواهندزد. امادرحجم بالایی ازآگهی‌های ثبت‌شده درپلتفرم‌های مخصوص می‌توان آگهی‌های فراوانی از مساکنی را به چشم دید که باپیوست عنوان «دارای مشاعات آبی فعال» خبر از وجود استخر‌هایی در این ساختمان‌ها می‌دهند.  «مشاعات آبی فعال» ثبت‌شده در این آگهی‌ها همان نام دیگر استخر‌های آب است که تا چند سال پیش به‌دلیل بحران‌های آبی به‌نوعی استفاده از آن ممنوع بود. اما حالا با یک ری‌برندینگ و تغییر نام به آگهی‌های املاک هم راه یافته است. همزمانی این اتفاق با انتشار جدول ذخیره سد‌ها توسط مسئولان وزارت نیرو به‌نوعی یک قیاس تلخ را پیش روی ما می‌گذارد.  این‌که در حالی سد‌های ایران با کاهش معنادار ذخیره آبی ۳۷درصدی رو‌به‌رو هستند که هنوز سه ماه گرم سال باقی مانده و در حالی این وضعیت پیش روی ما قرار دارد که استخر‌های خانه‌های پایتخت در مناطق خوش‌نشین تهران سرشار از آب است. با توجه به افزایش میزان استفاده از آب در مناطق شهری احتمالا با افت فشار یا حتی قطعی آب در مناطقی از تهران هم رو‌به‌رو خواهیم بود و این موضوع به ابزاری برای تفاخر ساکنان برج‌های بالانشین پایتخت بدل شده است.  

سدها خالی؛ استخرها پُر!

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها